„Nuo pat to laiko, kai įkūriau savo verslą, viskuo buvau labai užimtas ir visiems teisindavausi, kad turiu verslą, kuriuo turiu rūpintis ir visai neturiu laiko sau ar sportui. Galiausiai supratau, kad tai yra daugiau mano pasiteisinimas nei tiesa. Iš tiesų galėčiau rasti laiko ir sportui, ir sveikesniam gyvenimo būdui, sveikesnių patiekalų pasirinkimui. Supratau, kad po penkerių metų verslavimo atėjo metas skirti laiko ir sau“, – pasakoja R. Širvinskas-Makalius.

Verslininkas nusprendė keisti ne tik gyvenimo būdą, tačiau ir savo stilių.

„Pamenu, susimąsčiau, kada paskutinį kartą buvau parduotuvėje drabužių nusipirkti? Tuoj žmonės iš manęs juoksis... Aš buvau taip susikoncentravęs į savo veiklą, į verslo plėtrą, kad pamiršau save. Nutariau pradėti sportuoti, susirūpinti mityba, kreiptis į trenerį, kuris man padės viso to pasiekti, skirti daugiau laiko sau, kas reiškia, kad galbūt pasilepinsiu kokiu nors renginiu vakare, nusipirksiu bilietus į koncertą ar spektaklį, nuvažiuosiu į kokius nors mokymus, tobulinsiu save, gal atrasiu kokią naują veiklą“, – prisimena verslininkas.

Nors naujametiniai pažadai dažniausiai ir lieka pažadais, tačiau šis, pasak R. Širvinsko-Makaliaus, pildosi iki šiol.

Makalius

„Tuomet staigiai, per pirmą sausio savaitę, susiradau trenerį, užsirašiau į sporto klubą, pradėjau viską tvarkytis. Treneris man pasakė: „Žinai, ką tau reikia padaryti, jei nori susitvarkyti gyvenimą? Tu turi visus planus dėliotis aplink save, aplink savo veiklą, kuriai tu nori skirti daugiau laiko.“ Todėl, kai man draugai vakare spontaniškai pasiūlo išeiti į miestą, aš atsakau, kad negaliu, nes einu sportuoti ir įkalbinėjimams nukelti kitai dienai nepasiduodu.“

Ne paslaptis, kad kelionių verslą valdantis Rimvydas išties daug keliauja, o tai gerokai apsunkina tam tikro režimo laikymąsi: „Keliaujant labai sunku suderinti mitybą ar nueiti kažkur pasportuoti, iš vėžių išmuša ir laiko skirtumas, tad būna taip, kad nukrypstu nuo ritmo, bet ilgainiui supratau, kad geriau pamažu siekti savo tikslų, bet gyvenant laimingą gyvenimą. Tad jei aš labai noriu traškučių, tai nusiperku ir suvalgau juos. Pastebiu, kad kuo daugiau sportuoju ir matau gerėjančius rezultatus bei jaučiuosi geriau, tuo mažiau noriu įvairiausių nesąmonių, greito maisto, nes valgant tiesiog gailiuosi, kad tai darau, žinau, kiek laiko man reikės dirbti, kad vėl pasiekčiau rezultatą.“

Ryžosi iššūkiui

R. Širvinskas-Makalius nuolat ieško naujų būdų, kaip savo gyvenimą paversti geresniu, leidžiasi į įvairias avantiūras. „Nuo balandžio vidurio mečiau sau 0 cukraus iššūkį, kuomet stengiuosi gyventi be pridėtinio cukraus, tačiau esu didžiulis saldumynų mėgėjas. Dabar labai sunku rasti maisto produktą, kuriuose nėra pridėtinio cukraus, man tai didžiulis iššūkis, nes jo yra net duonoje ar dešrelėse. Tai išsiaiškinau sėdėdamas dvi valandas prekybos centre ir ieškodamas, ką aš galėčiau suvalgyti, – šypsosi verslininkas.

Paklaustas, ar visuomet pakanka valios nueiti į treniruotes, R. Širvinskas-Makalius teigia niekuomet nepraleidžiantis treniruočių su asmeniniu treneriu.

Makalius

„Kai esu susitaręs su treneriu, tai kitiems griežtai sakau, kad negaliu keisti planų. Kitas dalykas, jei esu užsirezervavęs treniruotės laiką, tai nesvarbu, ar ateisi, ar ne, vis tiek susimokėti, tai reikės. Tai ir piniginiu atžvilgiu mane skatina ateiti ir išnaudoti tai, už ką man bet kokiu atveju reikės susimokėti.

Kita vertus, rezultatų aš siekiu ne vienerius metus, tai yra lėtas procesas, nes aš nenoriu daryti to skubiai ir kartais tikrai norisi nusidėti, nusipirkti šokoladuką ar labai skaniai vakare prisivalgyti. Manau, kad reikia viską protingai suderinti, nereikia labai stipriai persiorientuoti iš verslo tik į save, manau, kad reikia šiek tiek pristabdyti, viską daryti lėčiau ir savęs nekankinti. Nenoriu jaustis nelaimingas dėl to, kad man kažko teko atsisakyti. Kažko atsisakius aš labiau norėčiau suprasti, kodėl man tai yra naudinga“, – sako verslininkas.

Problemas pamiršta žaisdamas lauko tenisą

Laisvalaikį R. Širvinskas-Makalius mėgsta leisti keliaudamas, o pastaruoju metu itin pamėgo keliauti Lietuvoje. „Net ne sezono metu stengiuosi su kompanija išvažiuoti kur nors Lietuvoje. Net ir žiemą man labai gera nuvažiuoti į savo mylimiausią Birštono kurortą ir ten apsistoti svečių namuose ar SPA bei taip pailsėti visiškai atsijungus nuo visų žmonių, kuomet gali ramiai pabūti. Mėgstu keliauti ir vienas, nesvarbu, ar tai darbo kelionė, ar atostogos. Retas, kuris žino, kad per darbo keliones aš pailsiu net geriau nei per atostogas, nes esu vienas, galiu daryti ką tik noriu. Laikas, kurį galiu skirti sau yra mano poilsio laikas.“

Kita verslininko aistra – lauko tenisas: „Mokausi žaisti su treneriu, man tai visiškai atjungia mąstymą, visiškai susikoncentruoju į tai, kaip atmušti kamuoliuką ir vėliau suprantu, kad žaisdamas pamiršau visas problemas. Tai tikrai geras poilsis.“

Rūpindamasis savimi R. Širvinskas-Makalius domisi ir paprastais dalykais, kurie galėtų palengvinti kasdienybę. „Daug kas galvoja, kad darbas turizme yra nuolatinės kelionės po pasaulį, bet tikrai ne, nes didžiąją laiko dalį aš sėdžiu biure. Visa mano darbo diena praleidžiama prie kompiuterio, tad pratinuosi mūvėti kompresines kojines, kurios suteikia tokį jausmą, koks būna, kai ryte išlipi iš lovos, o tavo kojos lengvos“, – apie neseniai atrastą paprastą triuką, kaip iki pat vakaro nejausti kojų sunkumo pasakoja verslininkas.

Dažniausiai besišypsančio R. Širvinsko-Makaliaus geros nuotaikos receptas – išties paprastas. „Jeigu jautiesi blogai – tiesiog skirk sau daugiau laiko, pamalonink save. Jei nutiko kažkokių blogų dalykų, tai tą dieną turi kažkaip juos atsverti gerais. Anksčiau man užtekdavo nusipirkti savo mėgstamą šokoladą, o dabar nueinu į masažą, man nuotaiką pagerina ir nuėjimas pasportuoti. Po sporto mane užplūsta tokia gera energija ir nuotaika, kad vargu ar ją kas nors dar gali stipriai sugadinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)