Galbūt mes ir esame gimę apsirijėliais. Tačiau žmogus turi nepaprastų sugebėjimų prisitaikyti prie naujų sąlygų. Juk būtent dėl to mes neišmirėme. Ką, kaip ir kada valgyti - tai tik įgyti įpročiai, kuriuos galima sąmoningai keisti. Svarbiausia, visos naujovės turi būti įdiegiamos iš lėto, kad nesijaustumėme nuskriausti.
Pakanka imti geriausia iš mūsų priešistorinių protėvių meniu (minimumą riebalų racione) ir atsisakyti to, kas mums netinka (pavyzdžiui, nesaikingo persivalgymo, pasitaikius menkiausiai progai).

9 būdai, kuriais galima apgauti prigimtį

Gamta yra protinga, Tačiau mes ją galime pergudrauti. Tam, kad išliktumėme liekni, nereikia kovoti prieš savo prigimtį.

1. Pripažinkite, kad susiduriate su sunkumu. Būtina įsisąmoninti, kad geros išvaizdos saugojimas tęsiasi visą gyvenimą, tai nėra trumpalaikis planas. Jums nuolat teks taisyti savo gyvenimo būdą, jei norėsite būti liekna ir pasitempusi.

Mankšta
Mankšta

2. Kasdien užsiiminėkite sportu. Jėgos pratimų ir ištvermingumo pratybų derinys labiausiai primena tuos fizinius krūvius, prie kurių prisitaikė žmogaus kūnas, vykstant ilgai evoliucijai.

3. Sudarykite meniu, tinkantį mūsų gyvenamajam laikotarpiui (o ne 1000-ųjų metams prieš mūsų erą!) Senajam žmogui būdavo šventė, kai jis prisirydavo riebios mėsos ir išvirsdavo nuo apsunkimo. Na, ir tegu! Mes juk esame civilizuoti žmonės ir, sėdėdami už šventinio stalo, pirmiausia turėtume valgyti vaisius, daržoves ir kruopas, turinčias daug ląstelienos. Kiekvieno valgymo metu turėtume suvalgyti po dvi daržoves arba vaisius, o jeigu į jūsų virtuvę užklys šernas, nemėginkite praryti viso iš karto - juk mes ne mūsų protėviai - galime padėti tai, kas lieka, į šaldytuvą.

4. Gerkite daug vandens. Gamtos sukurtas dietinis gėrimas neturi kalorijų,

Daržovės
Daržovės

tačiau laikinai sukuria sotumo pojūtį. Gerkite vandenį prieš valgį ir valgydami, ir alkio jausmas bus silpnesnis, skrandis prisipildys ir mažiaus vietos liks kaloringiems produktams.

5. Valgykite dažnai, tačiau po nedaug. Priešistorinė moteris buvo priversta valgyti po nedaug, todėl jos skrandžio tūris buvo daug mažesnis, negu būtų buvęs, jeigu ji būtų valgiusi po tris kartus per dieną. O kai skrandis ištampytas, reikia didesnio kiekio maisto, kad pajustum sotumą. Valgykite po truputį ir jūsų skrandis "susitrauks", todėl reiks mažiau maisto. Be to, reguliarus maitinimasis apsaugo nuo "vilko alkio", kuris mus stumia į apsirijimą.

6. Nepadauginkite alkoholio! Mūsų smegenys neįsisavina alkoholyje esančių kalorijų (juk mūsų pirmykščiai protėviai gėrė vien tik vandenį). Be to, alkoholis žadina apetitą, todėl jūs lengviau persivalgote ir kūno svoris didėja. Jeigu gersite alkoholį kasdien, po metų užtikrintai turėsite 15 kg viršsvorio.

Gardus kąsnelis
Gardus kąsnelis

7. Naudokite prieskonius. Pamėginkite dėti į maistą čili pipirų, imbiero, krienų ir kt. prieskonių. Taip jūs mažiau valgysite, nes greičiau pasisotinsite ir pavalgę jausite malonumą nuo kvapnaus, o ne beskonio maisto.

8. Dienoraštis niekuomet nemeluoja. Dauguma žmonių neįvertina maisto, kurį suvalgo, kiekio ir pervertina tai, kiek jie sportuoja ir juda. Kas dieną rašykite dienoraštį, ir, gali būti, atrasite stebėtinų dėsningumų (pavyzdžiui, kad persivalgote šokolado, kai būnate dėl ko nors susinervinę).

9. Gyvenkite taikiai su savo "storumo" genais. Riebalų kaupimosi greitis organizme priklauso ne vien nuo mūsų, bet ir nuo paveldėjimo. Jei jūsų protėviai ypač efektyviai kaupė riebalinius telkinius, jums teks susitaikyti su tuo, kad jūs turėsite dėti daugiau pastangų, kovodami su viršsvoriu, negu jūsų draugė, kurios giminaičiai pasižymėjo ypatingu liesumu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Babčenkos prisiminimai iš Čečėnijos karo: ten viešpatavo sadistiniai impulsai ir nežabotas godumas (1)

Leidykla „Briedis“ pristato naujieną – knygą „Karas. Čečėnijos tragedija“. Tai...

Pasižvalgykime, kokios kainos Vilniaus, Palangos ir užsienio turguje (46)

Atrodo, kad maisto turgūs įgavo antrą kvėpavimą. Vis daugiau žmonių, tame tarpe ir jaunimo,...

Kinija demonstruoja karinę galią: signalai – grėsmingi (203)

Kinijos laivynas didėja ir įgauna vis naujos galios ir daro tai beprecedenčiu greičiu. Liepą...

Lietuvos lenkai atskleidė kortas: jie save sieja ne su Varšuva ir ne su Maskva (216)

„Jei su mumis būtų geras žinovas, jis sakytų, kad čia sėdi litvinai . Lenkas niekada negertų...

Tėčio, auginančio „kitokį“ vaiką, istorija: ar neverta pamąstyti, kas iš mūsų išties neįgalūs? (132)

Rūdninkų knygyno įkūrėjas Deimantas Vainilka – trijų vaikų tėvas: iš pirmosios santuokos...

Idėjos iš „Airbnb“, kurios pavers namus ne tik tvarkingais, bet ir stilingais

Ar tai būtų ištaiginga pilis kur nors Bretanėje ar viengungio būstas Paryžiaus centre –...

Violeta Urmanavičiūtė-Urmana – kaip mergaitė iš Marijampolės tapo pasaulinio garso primadona (1)

Gal suvalkietiškas užsispyrimas, gal šeimos suformuotos vertybės jai neleidžia mesti iki galo...

1006 km lenktynėse Palangoje – pirmi incidentai: problemos „Porsche Cayman“ automobiliui (12)

Šeštadienį 12 valandą Palangoje duotas startas didžiausiam lenktynių festivaliui Rytų Europoje...

Filmai, kuriuos žiūrėdami mirė žmonės: gyvybę nusinešė ne tik išgąstis (1)

„Šitas filmas mirtinai mane išgąsdino!“ Turbūt ne kartą esate ištarę tokią ar panašią...

Grynųjų pinigų atsisakiusio kavinių tinklo direktorius žengti atgal nežada (145)

Jau daugiau nei mėnesį dešimtyje „ Huracan Coffee “ kavinių tinklo prekybos vietų klientai...