Nepaisant to, womansday.com pateikia kelis patarimus, kurios pritaikyti sau gali visos be išimties moterys ir merginos.

Kaip išlikti gražiai?

Naminės grožio išsaugojimo priemonės neretai kelia juoką, tačiau net ir geriausi specialistai pripažįsta, jog jos tikrai veikia. Pateikiame šešis patarimus, kaip namų sąlygomis pasilepinti grožio procedūromis, už kurias salone paklotumėte nemenką sumelę. Be to, jos nepavaldžios laikui – jomis naudojosi tiek mūsų močiutės, tiek mamos. Ką gi, ponios ir panelės, eikite į savo kambarį ir nepasirodykite, kol nebūsite pasiruošusios aplinkinius priblokšti savo išvaizda!

1) Šaukštas cukraus

„Mano močiutė man patarė veidą šviesti cukrumi – ši procedūra puikiai švelnina odą, tik svarbu po to nepamiršti odos drėkinti“, - teigia viena jauna moteris.

Štai ką apie tokią procedūrą mano grožio specialistai: ši močiutė tikrai žinojo, ką kalba. Greitai tirpstantis cukrus – vienas iš švelniausių šveitiklių, teigia dermatologė iš Majamio Flor Mayoral. Paprastas ir itin veiksmingas receptas – į paprasčiausią veido prausiklį įmaišykite truputį cukraus. Puikus močiutės patarimas ir drėkinti odą. Specialistė tvirtina, jog po švietimo procedūros odą drėkinti tiesiog būtina.

2) Žavios garbanos

„Mano močiutė mane išmokė sukti garbanas pasinaudojus vadintaisiais nematomais plaukų segtukais – tais, kurie primena vielutes“, - savo paslaptimi dalijasi viena skaitytoja.

Ką mano specialistas: „Segtukais suformuotos garbanos atrodo labai žaviai ir natūraliai. Išsitrinkusios ir išsidžiovinusios plaukus, paimkite maždaug 2,5 centimetrų ilgio segtukus. Norimo storio plaukų sruogą sususite spirale ir kuo arčiau galvos prisekite segtuku. Kuo ilgiau išbūsite su prisegtomis garbanomis, tuo išraiškingesnės ir ryškesnės jos bus. Jeigu norite vos vos banguotų plaukų, užteks palaukti 30 minučių. Tada telieka sutvirtinti šukuoseną specialiomis priemonėmis“, - sako kirpėja iš Niutauno grožio salono „SalonCapri“ Katie Marshman.

3) Gudrybė su lūpų dažais

„Mano mama lūpų dažnais rausvindavo skruostus – ir aš taip pat darau!“, - sako viena skaitytoja.

O ką apie tai mano specialistai? „Lūpų dažų triukas – idealus būdas subtiliai pasirausvinti skruostus. Svarbu tik tinkamai pasirinkti spalvą, kad atrodytumėte natūraliai“, - sako makiažo specialistė iš salono „Bath Bar“ Kristina Vogel. Kaip tinkamai lūpų dažus panaudoti vietoj skaistalų? Jokiais būdais dažų tiesiogiai netepkite ant skruostų. Iš pradžių dažus užtepkite ant rankos, o tada švelniai pirštais spalvą perkelkite ant veido.

4) Grožio miegas

„Kaip įmanoma dažniau miegok gulėdama ant nugaros, po šiai dienai kartoja man mama“, - teigia viena skaitytoja.

Ar tikrai taip, paklausėme specialistų nuomonės: „Patarimas labai teisingas. Nuolatinis konkrečios veido vietos spaudimas suformuoja raukšlių linijas. Taigi žmonės, kurie miega ant vieno ar kito šono, toje konkrečioje pusėje visada turi daugiau raukšlių“, - sako dermatologė iš Majamio Flor Mayoral. Ir nors žmogaus kūnas geba pažeistą kolageno pluoštą pakeisti nauju, peržengus 30 metų ribą kolageno gamyba pastebimai sumažėja.

5) Spindintys plaukai

„Mano mama plaukus pataria perskalauti alumi – esą jis suteikia stebuklingo sveiko spindesio“, - sako viena skaitytoja.

Ką apie stebuklingas alaus galias mano grožio specialistai: „Aluje esantys apyniai plaukams suteikia švelnumo ir blizgesio. Išsitrinkę plaukus paprastu šampūnu, tiesiog perskalaukite juos buteliu kambario temperatūros alaus. Nenuskalaukite jo maždaug penkis minutes, tuomet vėl išsitrinkite plaukus – taip atsikratysite alaus kvapo. Išdžiūvę plaukai sveikai blizgės“, - patvirtino K.Marshman.

6) Veido gaivinimo procedūra

„Mama iš avokado minkštimo ir alyvuogių aliejaus pasigamindavo kaukę ir kartą per savaitę ja lepindavo sausą veido odą“, - mamos grožio paslaptimi pasidalino viena mūsų skaitytoja.

Ar šiai veido kaukei pritaria grožio specialistai: „Avokadai labai riebūs. Kartu su itin drėkinančiu alyvuogių aliejumi jie tarsi užrakina drėgmę giliai odoje“, - patvirtino grožio specialistė F.Mayoral. Du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišykite su vieno gerai prinokusio avokado minkštimu – štai jums ir puiki maitinanti bei drėkinanti veido kaukė itin sausai odai.

Ją ant veido palikite mažiausiai dešimčiai minučių – tiek tereikia, kad jūsų odai visą savaitę netrūktų drėgmės ir maistingų medžiagų. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu. Avokadu ir alyvuogių aliejumi palepinta sausa oda bus ypatingai dėkinga žiemos metu. Tik nepamirškite po procedūros veido dar palepinti ir kokybišku kremu.

Dar keli grožio puoselėjimui skirti patarimai:

1) „Mano teta išmokė garinti veidą. Kartą per savaitę į didelį dubenį reikia įpilti verdančio vandens ir palinkti virš jo (tik ne per arti). Garai padeda atverti odos poras prieš veido valymo procedūrą“, - savo grožio receptu dalijasi viena moteris.

2) „Kai pradeda augti spuogas, nedelsdama griebiuosi paprasčiausios dantų pastos. Tereikia ja patepti spuogo vietą, leisti jai išdžiūti, o tada nuplauti. Ji padeda per labai trumpą laiką išdžiovinti šią grožio kliūtį. Ačiū, mama!“, - savo mamai dėkinga kita skaitytoja.

3) „Mama man patarė akių makiažą valytis losjonu veidui suvilgyta vata. Taip pavyks jautrią paakių odą apsaugoti nuo išsausėjimo“, - mamos duotu patarimu dalijasi viena jauna moteris.

4) „Mano sesuo paragino mane ant savo darbo stalo visada turėti veidui valyti skirtų drėgnų servetėlių. Dabar jų visada turiu su savimi – tai nuostabi priemonė, kai reikia išlikti gaiviai visą dieną“, - sako viena mūsų skaitytoja.

5) „Kai buvau jaunesnė, mama man vis sakydavo nepersistengti dailinant antakių formą. Dabar labai džiaugiuosi paklausiusi jos patarimo, nes nereikia sukti galvos, kad jų per mažai – bent jau kol kas“, - mamos išmintimi pasidalino viena skaitytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)