Akcijoje gali dalyvauti visi vyresni nei 18 m. amžiaus Lietuvos piliečiai. Reikia tik iš Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro interneto svetainės atsisiųsti akcijos dalyvės arba dalyvio kortelę ir ją pildyti.

Moterys, „eidamos į Romą“ per 208 akcijos dienas (iki 2017 m. rugsėjo 24 d.), turi nueiti 2 mln. 80 tūkst. žingsnių. Vyrai, „eidami į Atėnus“ per 230 akcijos dienų (iki 2017 m. spalio 15 d.), turi nueiti 2 mln. 300 tūkst. žingsnių.

Mokslininkai nustatė, kad reguliarus fizinis aktyvumas (10 tūkst. žingsnių kasdien) stiprina sveikatą, 30 proc. sumažina riziką susirgti ir numirti nuo širdies infarkto, insulto ir kitų „civilizacijos“ sukeltų ligų, didina ištvermę, gerina fizinį pajėgumą ir psichinę būseną.

Motyvacijai paskatinti yra numatyti atsitiktinai atrinktų akcijos dalyvių apdovanojimai. Be pagrindinių prizų – savaitgalio kelionės į Romą (moterims) ir Atėnus (vyrams) – laukia daug kitų prizų, žada organizatoriai.

Pagrindinius akcijos prizus – savaitgalio keliones į Romą ir Atėnus – skiria pagrindinis akcijos sumanytojas ir organizatorius Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras.