Kaip teigia „Journal of the American Chemical Society“, ciberžolėje yra daug antioksidantų, ji pasižymi priešvirusinėmis, priešgrybėlinėmis, antikarcenogeninėmis, antimutageninėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.

Taip pat šiame prieskonyje gausu daug sveikų maistinių medžiagų, tokių kaip baltymai, maistinės skaidulos, niacinas, vitaminas C, vitaminas E, vitaminas K, kalis, kalcis, varis, geležis, magnis ir cinkas. Dėl visų šių veiksnų ciberžolė visame pasaulyje dažnai vartojama sveikatos problemoms spręsti.

Štai dešimt ciberžolės naudingų savybių.

1. Užkerta kelią vėžiui

Ciberžolė gali padėti užkirsti kelią prostatos vėžiui, sustabdyti jau turimo auglio augimą ir netgi sunaikinti vėžines ląsteles. Daugybė mokslininkų nustatė, kad veikliosios ciberžolės sudedamosios dalys leidžia jai vadintis viena geriausių apsaugų nuo radiacijos sukeltų navikų. Ji taip pat pasižymi prevenciniu poveikiu prieš navikines ląsteles sergant T-ląstelių leukemija, gaubtinės žarnos karcinoma ir krūties karcinomomis.

2. Lengvina artritą

Priešuždegiminės ciberžolės savybės puikiai tinka gydant tiek Osteoartritą, tiek reumatoidinį artritą. Be to, ciberžolės antioksidacinės savybės naikina laisvuosius radikalus organizme, kurie pažeidžia ląsteles. Buvo nustatyta, kad tie, kurie kenčia nuo reumatoidinio artrito ir reguliariai vartoja ciberžolę, jaučia mažesnį skausmą – vidutinis skausmas sumažėja iki silpno – ir rečiau patiria sąnarių uždegimus.

3. Kontroliuoja diabetą

Ciberžolė gali būti vartojama gydant diabetą, mat ji sumažina insulino kiekį. Be to, ji pagerina gliukozės kontrolę ir sustiprina vaistų nuo diabeto poveikį. Kitas svarbus ciberžolės privalumas yra jos veiksmingumas padedant sumažinti atsparumą insulinui, kas gali užkirsti kelią II tipo diabeto atsiradimui. Vis dėlto, kartu su stipriais vaistais ciberžolė gali sukelti hipoglikemiją (mažą cukraus kiekį kraujyje). Todėl prieš vartodami ciberžolės kapsules verčiau pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu.

4. Mažina cholesterolio lygį

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad paprasčiausiai naudojant ciberžolę maisto gardinimui galima sumažinti cholesterolio lygį. Yra žinoma, kad aukštas cholesterolio kiekis gali sukelti kitas rimtas sveikatos problemas. Reikiamo cholesterolio lygio palaikymas gali užkirsti kelią daugelio širdies ir kraujagyslių ligų.

5. Stiprina imunitetą

Ciberžolėje yra medžiaga, vadinama lipopolisacharidais, kuri padeda stimuliuoti organizmo imuninę sistemą. Šie priešbakteriniai, priešvirusiniai ir priešgrybeliniai elementai taip pat padeda sustiprinti imuninę sistemą. Stipri imuninė sistema mažina peršalimo, kosulio ir gripo tikimybę. Jeigu persišaldėte, pradėjote kosėti ar susirgote gripu, greičiau jausitės geriau, jeigu vieną arbatinį šaukštelį ciberžolės sumaišysite su stikline šilto pieno ir išgersite kartą per dieną.

6. Gydo žaizdas

Ciberžolė yra natūrali prišbakterinė ir antiseptinė medžiaga, kuri gali būti naudojama kaip veiksmingas dezinfekantas. Jeigu įsipjovėte ar nusideginote, galite ciberžolės milteliai pabarstyti ant pažeistos vietos ir gijimo procesas pagreitės. Ciberžolė taip pat padeda sugyti pažeistai odai, todėl gali būti naudojama psoriazės ir kitų uždegiminių odos lygų gydymui.

7. Kontroliuoja svorį

Ciberžolės milteliai gali būti labai veiksmingi, norint palaikyti idealų kūno svorį. Vienas ciberžolėje esantis elementas skatina tulžies tekėjimą, o tai labai svarbus komponentas maisto riebalų skaidymo procese. Tie, kurie nori numesti svorio, kovoti su nutukimu ar kitomis panašiomis ligomis, gali kiekvieną savo patiekalą pagardinti vienu arbatiniu šaukšteliu ciberžolės.

8. Apsaugo nuo Alzheimerio ligos

Manoma, kad smegenų uždegimas yra viena pagrindinių kognityvinių sutrikimų, tokių kaip Alzheimerio liga, priežasčių. Ciberžolė gerina bendrą smegenų sveikatą, nes skatina jų aprūpinimą deguonimi ir padeda pasišalinti apnašoms. Tai taip pat gali užkirsti kelią Alzheimerio ligai ar bent jau pristabdyti jos progresavimą.

9. Gerina virškinimą

Daugelis pagrindinių ciberžolės komponentų skatina tulžies pūslę gaminti tulžį, kuri gerina virškinimą ir mažina pilvo pūtimo simptomus. Be to, ciberžolė padeda gydyti daugumą uždegiminių žarnyno ligų, įskaitant ir opinį kolitą. Vis dėlto, labai svarbu nepamiršti, kad bet kokiomis tulžies pūslės ligomis sergantys žmonės neturėti vartoti ciberžolės kaip maisto papildo, nes tai gali tik pabloginti situaciją. Geriausia turint virškinimo problemų vartoti ciberžolę natūralioje formoje.

10. Užkerta kelią kepenų ligoms

Ciberžolė yra natūrali kepenų detoksikavimo priemonė. Kepenys valo kraują gamindamos fermentus, o ciberžolė spartina šių gyvybiškai svarbių fermentų gamybą. Šie ypač svarbūs fermentai skyla ir mažina toksinų kiekį organizme. Taip pat yra manoma, kad ciberžolė gerina kraujo tekėjimą. Visi šie veiksniai prisideda prie geros kepenų sveikatos.

Atsižvelgiant į tai, kiek daug naudos sveikatai gali duoti ciberžolė, norėdami pagerinti savo gyvenimo kokybę turėtumėte ją įtraukti į savo mitybą. Galite ciberžolės milteliais gardinti troškinius, keptus patiekalus, tirštuosius kokteilius, šiltą pieną ir netgi aštrius salotų padažus. Ciberžolė taip pat gali būti vartojama tablečių forma. Vis dėlto, ciberžolės neturėtų vartoti žmonės, turintys tulžies akmenis ar tulžies latakų obstrukciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)