Kodėl atsiranda celiulitas ir kaip su juo kovoti norint pasiekti geriausių rezultatų, pasakoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertė Jūratė Kurilienė.

Vienas populiariausių mitų apie celiulitą – jog ši problema gresia tik antsvorio turinčioms vyresnio amžiaus moterims, todėl jaunoms merginoms dėl to jaudintis neverta. Grožio ekspertė J. Kurilienė, vis tik, šią nuostatą paneigia.

„Celiulitas – tai struktūriniai riebalinio audinio pakitimai poodiniame sluoksnyje, kurie vizualiai primena apelsino žievelę. Priežasčių, kodėl atsiranda celiulitas, yra pačių įvairiausių – jo formavimąsi gali lemti genai, hormoniniai pokyčiai organizme, taip pat mityba ir gyvensena. Dėl savito riebalų pasiskirstymo organizme ši problema dažniausiai kankina moteris ir, nors celiulitas dažnai siejamas su amžiumi, gali pasireikšti tiek jaunoms, tiek vyresnėms moterims, nepriklausomai nuo jų amžiaus ar kūno sudėjimo“, – paaiškina grožio ekspertė J. Kurilienė.

Specialistė atkreipia dėmesį, kad yra skiriamos kelios šios problemos stadijos. Pirmoji – kai šlaunų, sėdmenų ar pilvo srityse apčiuopiamos nežymios riebalų sankaupos. Antroji, kai braukiant pirštais per odą juntami poodinio sluoksnio nelygumai. Taip vadinamas „apelsino žievelės“ efektas tampa pastebimas trečiajame etape, o ketvirtasis etapas išsiskiria aiškiai matomomis ir lengvai apčiuopiamomis riebalų sankaupomis poodiniame sluoksnyje.

Dėl to, pasak J. Kurilienės, kovojant su celiulitu svarbu imtis kompleksinių sprendimų – subalansuotai maitintis, pakankamai judėti ir sportuoti, taip pat rinktis tinkamas kūno priežiūros priemones, kurios veikia problemines kūno vietas, bei periodiškai atlikti masažą.

„Celiulitas gali atsirasti ir dėl sutrikusios kraujo mikrocirkuliacijos ar limfos tekėjimo, todėl vienas svarbiausių dalykų siekiant sumažinti ar atsikratyti celiulito – aktyvinti probleminių kūno vietų kraujotaką. Dėl to anticeliulitinės priemonės dažnai derinamos su masažiniais judesiais, kurie padeda suaktyvinti poodinio sluoksnio kraujotaką ir taip geriau įsisavinti veikliąsias medžiagas“, – sako J. Kurilienė.

Anot jos, yra ne viena veiklioji medžiaga, kuri padeda kovoti su šia problema. Pavyzdžiui, gebenės ekstraktas padeda aktyvinti kapiliarų kraujotaką, kofeinas ir karnitinas mažina riebalų sankaupas poodiniame sluoksnyje, o šeivamedžio uogų ekstraktas skatina perteklinių skysčių pasišalinimą.

Viso kūno kraujotaką geriausiai suaktyvins sportas. Vis tik, prieš pradedant aktyviai sportuoti, grožio ekspertė pataria pasikonsultuoti su šios srities žinovais. „Netinkamai parinktas fizinis krūvis gali netgi pakenkti, ypač jei per didelis krūvis tenka nugarai ar kojoms“, – pastebi J. Kurilienė.

Kasdienę kūno priežiūros rutiną grožio ekspertė pataria papildyti aktyviai veikiančiomis anticeliulitinėmis priemonėmis. Anot jos, šiandien tokių priemonių pasirinkimas itin platus, o poveikis taip pat kompleksinis - jose esantys vertingi augalų ir jūros dumblių ekstraktai bei grynasis kofeinas aktyviai kovoja su celiulitu, o tokios veikliosios medžiagos kaip sojų ekstraktas stangrina ir puoselėja odą.

Galima rinktis ne tik įprastą anticeliulitinį kremą, bet ir koncentruotą gelį ar didelę veikliųjų medžiagų koncentraciją turinčias kapsules. Kai kurios priemonės, anot ekspertės, pasižymi ir terminiu poveikiu – t.y. vėsina arba šildo, taip suaktyvindamos veikliųjų medžiagų pasisavinimą.

Siekiant geriausių rezultatų grožio ekspertė pataria nepamiršti rūpintis oda, kuri pasisavina aktyviąsias medžiagas. Dėl to rekomenduojama ne tik giliai drėkinti, bet ir reguliariai nušveisti odą šveitikliu. Galima rinktis švelnų drėkikliais praturtintą šveičiamąjį gelį ar intensyvesnio poveikio kremą su abrazyvinėmis dalelėmis. Anot J. Kurilienės, daugelis moterų jau pamėgo natūraliais aliejais praturtintus cukraus ar druskos pagrindo šveitiklius, kurie ne tik nušveičia, bet ir pamaitina odą.

Pasak J. Kurilienės, nors imtis veiksmų prieš celiulitą reikėtų tada, kai pastebime poodinio sluoksnio pakitimų, rūpintis odos grožiu ir viso kūno sveikata turime nuolat. Kaip ir judėjimas bei subalansuota mityba yra svarbūs visuose amžiaus tarpsniuose, taip ir drėkinimas bei maistinės medžiagos ir vitaminai yra būtini visų tipų odai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)