Kasdienis rūpestis oda – kone vienintelis kelias išvengti per greito senėjimo, uždegiminių procesų, išsaugoti odą gražią. Tačiau pastaruoju metu tą daryti ypač sudėtinga.

„Mes kiekvieną dieną nešiojame kaukes, dabar, kai žiema parodė savo nagus, paspaudė šaltukas, žiūrėkime, kas atsitinka, – jei esame su medicinine ar, dar blogiau, tampriai prigludusia medžiagine kauke, kvėpuojant susidaro kondensatas, ir oda pasidengia mažais vandens lašeliais. O kas nutinka su tais lašeliais, kai kaukę nusiimame? Kai lauke minusinė temperatūra, jie sušąla ir sudirgina odą, – sako „Nordclinic“ kosmetologė Andrėja Krasnevičienė. – Vienintelė galinti padėti priemonė – kremai nuo šalčio. Juos naudoti itin svarbu, o ypač plonai vaikų odai.“

Daugiau nei dvidešimt metų patirties turinti specialistė neabejoja, kad stresas, netaisyklinga mityba ir mažas judėjimas taip pat neigiamai veikia odą, ir dabar grožio klinikose teks susitikti su pacientėmis, kurioms pirmiausia reikės padėti atkurti odos balansą, išgydyti odą, o tik tada jau bus galima kalbėti apie jos gražinimą, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

Kosmetologė prisipažįsta jau pasiilgusi darbo, sako žinanti, kad bus daug iššūkių, nes ir karantinas odai padarė neigiamos įtakos, ir šalta žiema.

„Nesvarbu, karantinas ar ne, žinau, kad moterys, kurioms jų oda svarbi, ja rūpinosi. Aš visada klientėms sakau ir sakysiu, kad pati geriausia priemonė kovojant su odos senėjimu ir gražios odos paslaptis iš tiesų nėra jokia paslaptis. Tai odai tinkamų produktų naudojimas ryte ir vakare“, – patirtimi dalijasi A. Krasnevičienė.

Andrėja Krasnevičienė

Rutina – kelias į jauną ir sveiką odą

Ilgametę patirtį turinti specialistė sako neįsivaizduojanti, kaip moterys pačios išsirenka kremus, serumus ar prausiklius. Pasiūla didžiulė, tačiau odos tipai ir būklė skiriasi: riebi, mišri, sausa, plona, linkusi rausti ar į aknę. A. Krasnevičienė sako dažnai sulaukianti moterų, netekusių vilties rasti tinkančių priemonių. Kiek pirko pagal aprašymus ant pakuotės, kremai netikdavo, tad geriausiu atveju jais buvo tepamos kojos, blogiausiu jie keliaudavo į šiukšlinę.

„Esminė klaida – ateiti pas specialistą tada, kai jau viską išbandėte ir neradote, kas jums tinka, – sako Andrėja – Eikite pas specialistą tam, kad jis, atsižvelgdamas į jūsų odos tipą, pritaikytų tinkamą prausiklį, kremą, serumą. Tam mes ir turime daugybę įvairių kremų pavyzdžių, kad klientas nemėtytų pinigų veltui pirkdamas didelę pakuotę kremo, kuris gal jam visai netiks.“

O jau atitaikius priemones itin svarbu nepamiršti dirbti namuose. Veido priežiūra, teisinga ir kas rytą bei vakarą atliekama, truks vos dvi minutes, o rezultatas bus tikrai tenkinantis odą ir jos savininkę.

„Kai jau turite būtent jūsų odai tinkamų produktų, viskas tampa labai paprasta: kiekvieną rytą ir vakarą nuprauskite veidą prausikliu ir nusausinkite sausa servetėle (jokiu būdu ne rankšluosčiu ir ypač ne bendro naudojimo), nepamirškite neutralizuoti vandens, nes juk prausiklį nuo odos prausėte būtent juo. Dažnai klientės klausia, kodėl reikia neutralizuoti vandenį, o iš tiesų viskas tėra paprasta chemija – vandens pH yra 7, o mūsų odai reikia 5,5. Tad toniku arba specialiu purškalu (terminiu, ląsteliniu ar hidrolatu) neutralizavus vandenį ir priemonei dar nespėjus išdžiūti, sutepkite visą odą serumu ir iš karto kremu: veidą – veido kremu, paakius – būtent jiems skirtu kremu. Ir viskas, tokia ta stebuklinga procedūra. Ją atlikti jūs sugaišite mažiau laiko nei užtruko perskaityti šį tekstą“, – juokiasi specialistė ir pabrėžia, kad tokio rūpinimosi odai visiškai pakanka.

O jei veidą kartais palepinsite kauke, oda tikrai liks dėkinga. Svarbu viską atlikti sąžiningai. O jau pajutus odą apimantį komfortą rūpestis ja taps toks pat natūralus, kaip išsivalyti dantis. Ir užtruks tiek pat.

Mažos odos priežiūros gudrybės

„Visuomet klientes mokau, jog oda prausiama tik drungnu, net tokiu į šaltumą vandeniu, nes šaltas vanduo gerina kraujotaką, suteikia stangrumo. O karštas odą sausina ir aktyvina riebalinių liaukų gamybą. Taip pat po plovimo ir plaukus perskalaukite šaltu vandeniu – ilgainiui pamatysite, kaip jie ims blizgėti“, – pataria A. Krasnevičienė.

Ji primena, kad ypač svarbu pritaikyti tinkamas odos priežiūros priemones kiekvienam metų laikui: vasarą būtinas SPF kremas, žiemą – apsauga nuo šalčio, beje, su tuo pačiu SPF, nes saulė visada aktyvi. Dar viena auksinė taisyklė – nuprausus veidą sausinti jį vienkartine popierine servetėle, jokiu būdu netrinti, o švelniai tapšnoti ir, žinoma, nepamiršti, kad serumas yra grožio molekulė, o kremas – komfortas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)