Tai neinvazinė, neskausminga, ypatingo poveikio procedūra, skirta įvairių odos problemų sprendimui. Ypač ši procedūra efektyvi esant tokioms sunkiai išsprendžiamoms problemoms kaip pagurklis ir stangrumą praradusi veido oda.

Apie šią naujos kartos procedūrą kalbamės su Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ kosmetologe Ugne Želvyte.

- Dauguma moterų, perskaitę pavadinimą „krioterapija“ greičiausiai pamanys, kad jei jos naudoja aukštos kokybės veido priežiūros priemones, to visiškai pakanka, kad oda atrodytų graži ir jauna. Tad kodėl mokslininkai išrado krioterapiją ir ką naujo ši procedūra gali pasiūlyti?

- Nuo seno esame įpratę, kad dauguma grožio procedūrų sukurta moterims. O štai krioterapiją galima atlikti įvairių tipų moterų ir vyrų odai. Tiek vyrų, tiek moterų medžiagų apykaita su amžiumi lėtėja, mažėja elastino ir kolageno gamyba, oda išsitampo ir veikiama gravitacinių jėgų „krenta“ žemyn, ko pasėkoje išryškėja veido ir kaklo raukšlės, atsiranda pagurklis ar stangrumą praradusi veido oda, veide išryškėja pigmentinės dėmės, oda praranda skaistumą.

Net jeigu naudojate jums tinkamą kosmetiką, ji negali išspręsti visų šių problemų, nes kosmetinės priemonės veikia tik paviršinius odos sluoksnius. Kosmetologės Ugnės Želvytės teigimu, krioterapijos procedūra audinių lygmeniu ypatingai veiksmingai sprendžia tokias moterų ir vyrų veido, kaklo ir dekolte problemas kaip paspartėję senėjimo procesai, stangrumą praradusi oda, išryškėjęs pagurklis. Procedūra yra veiksminga ir esant šioms problemoms: hiperpigmentacija, kuperozė, sutrikusi riebalinių liaukų veikla, „papilkėjusi“, skaistumą praradusi oda.

- Kuo dar ypatinga ši procedūra?

- Ši procedūra ypatinga tuo, kad odą veikia keliomis kryptimis. Atliekant krioterapiją yra veikiami ne tik paviršiniai, bet ir gilieji odos sluoksniai ir nusitaikoma į konkrečias sritis, nedarant poveikio aplinkiniams audiniams. Gaunami labai geri klinikiniai rezultatai.

Krioterapija:

stimuliuoja kolageno ir elastino sintezę
lygina smulkias raukšles
stimuliuoja kraujotaką
suteikia odai spindinčią ir sveiką išvaizdą, tolygią spalvą ir struktūrą
pagerina odos gebėjimą sulaikyti drėgmę
suteikia odai stangrumo
modeliuoja veido ovalą.

- Kaip atliekama procedūra?

- Krioterapiją kokybiškai gali atlikti tik aukšto lygio kosmetologai. Kiekvienam pacientui, priklausomai nuo odos būklės ir norimo pasiekti rezultato, būtina individualiai parinkti krioterapijos ir/arba jonoforezės procedūras, tokias kaip:

Krioterapija. Procedūros metu neinvaziniu aplikatoriumi oda paveikiama šalčiu. Tokiu būdu gerinama mikrocirkuliacija ir metaboliniai procesai, didinamas odos pralaidumas, gerinamas veikliųjų medžiagų prasiskverbimas.

Lokali jonoforezė. Procedūros metu taikant lokalios jonoforezės ir giluminio odos valymo metodus į audinius įvedamas individualiai parinktas medicininis preparatas, padedantis greitai ir veiksmingai išspręsti veido odos problemas.

Kriogeninė jonoforezė. Šios procedūros metu veikiant šalčiui, įvesto medicininio preparato medžiagos nugabenamos į giliausius odos sluoksnius. Impulsinės srovės ir šaldymo technologijos derinys geba nugabenti net 80-90% veikliųjų medžiagų. Todėl puikūs rezultatai matomi iš karto jau po pirmos procedūros.

- Kam dar rekomenduojama krioterapija? Ar tik turintiems odos problemų?

- Savo odos grožį puoselėjančioms moterims ir vyrams rekomenduojama periodiškai apsilankyti pas kosmetologą ir atlikti individualiai parinktas profesionalias odos priežiūros procedūras. Krioterapijos efektas matomas iškart, todėl ji puikiai tinka ir moterims bei vyrams, norintiems labai greitai ir efektyviai pasigražinti prieš vakarėlį ar ypatingą renginį, kuriame turite atrodyti nepriekaištingai. Juk visi žinome, kad šventinis makiažas atrodo geriau, kai jis yra atliekamas ant sveikos, gražios odos.

- Koks procedūrų kursas yra reikalingas?

- Norint pasiekti labai gerus estetinius rezultatus, rekomenduojama atlikti 8-10 procedūrų kursą, tačiau kiekvienam klientui kurso trukmė parenkama individualiai. Dėl ypatingai stipraus poveikio procedūros yra atliekamos ne dažniau kaip 2 kartus per savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)