Džiovintos slyvos

Džiovintose slyvose labai daug geležies, kuri reikalinga raudoniesiems kraujo kūneliams, prisidedantiems prie maisto medžiagų po organizmą nešiojimo. Tokiu būdu medžiagų apykaitą priversite dirbti efektyviau. Be to, slyvose gausu vitamino B6, padedančio greičiau virškinti riebalus ir baltymus.

Bananai

Šie vaisiai pasižymi kaliu, o jo funkcija – pagelbėti ląstelėms pasisavinti maisto medžiagas iš kraujo. Tebūnie bananai užkandžiu tarp valgių arba priedu prie patiekalų, pavyzdžiui avižinės košės pusryčiams – tokiu būdų džiaugsitės sparčiau krentančiu svoriu.

Greipfrutai

Juose esančios natūralios medžiagos mažina insulino lygį organizme, o tai greitina medžiagų apykaitą ir aktyvina nereikalingo svorio mažėjimo procesą. Beje, padėti gali ir apelsinai ar laimai, todėl citrusiniai vaisiai turėtų būti įtraukti į kiekvieną sveikos mitybos planą.