Pagrindinės bet kokios kosmetinės priemonės, skirtos naudoti vasarą, savybės – tekstūros lengvumas ir apsauga nuo saulės bei sūraus vandens. Savaime suprantama, ir veido kremą kelionei rinkitės apsaugantį nuo ultravioletinių spindulių. Net ūkanotą dieną apsaugos faktorius turi būti ne mažesnis nei 15 SPF. Saulėtą dieną šviesiaplaukėms reikalingos priemonės, kurių SPF - mažiausiai 25. Net ir tamsaus gymio brunetėms pirmomis poilsio prie jūros dienomis reikia naudoti stipresnės apsaugos priemones, jei nori išvengti nudegimų.

Renkantis dekoratyvinę kosmetiką atostogoms verta taip pat žinoti keletą dalykų.

Tonalinis kremas

Tonalinį kremą, kurį kasdien naudojate eidama į darbą, geriau palikite namie. Tokia priemone išteptas veidas ryškiuose saulės spinduliuose atrodys nenatūraliai. Vietoje tonalinio kremo geriau naudokite makiažo pagrindą (bazę). Jo lengva tekstūra puikiai pakeičia totalinį kremą. Tai pat tinka ir biri pudra, turinti bronzinį atspalvį.

Tušas

Jeigu atostogaujate šiltuose kraštuose, tušo geriau nenaudokite. Vos valanda po kepinančia saule ir jūsų blakstienos sulips, o iš žavaus žvilgsnio neliks nė pėdsako. Jeigu labai norisi pasigražinti, tuomet rinkitės vandeniui atsparų rudos arba melsvos spalvos tušą.

Šešėliai

Šiltuose kraštuose labiau tiks „riebesni“ šešėliai, nes sausi greitai nusiplauna, o dažnai atnaujinti makiažą pliaže nepatogu. Visažistai tvirtina, kad vasarai tinka ryškesni šešėliai, poilsiaujant prie jūros tinka visi mėlynos atspalviai.

Lūpų dažai

Švelniai lūpų odai vasarą reikalinga ypatinga priežiūra. Būtinai vykdama į kelionę nusipirkite lūpų balzamą su apsaugos nuo ultravioletinių spindulių filtru (SPF 15). Blizgesio lūpoms suteiks lūpų blizgis. O lūpų pieštuką ir ryškius dažus galite drąsiai palikti namuose.

Verta žinoti

Kad karštą dieną makiažui suteiktumėte šviežumo, rankinėje visada pravartu turėti terminio vandens flakonėlį. Nepamirškite ir servetėlių, kurios pravers, kai veidas ims blizgėti.