18
Kitas

Aktyvūs ir alkani: smegenys sapnavimo metu

Įveskite į „Google“ paieškos langelį „maistas ir sapnai“ ir gauti rezultatai jus įtikins, kad viskas, pradedant sūriu ir baigiant vištiena su kario padažu, yra įsimintinų sapnų katalizatorius.

Pasivaikščiojus po interneto platybes staiga gali paaiškėti, kad bet kokio sapno – gero ar blogo – užuomazgos slypi... vakarienėje?

„Kiekvienas gali papasakoti istoriją, kaip kažkoks suvalgytas maistas atsiliepė jo sapnams“, – sako psichologijos ir neurologijos profesorius H. Wenkas iš Ohajo valstybinio universiteto, kurio knygoje „Your Brain on Food“ aptariama, kaip žmogaus mityba atsiliepia jo smegenų funkcionavimui.

H. Wenkas teigia: „Ar tai, ką šiandien suvalgiau pietums, turės įtakos mano sapnams? Beveik visada atsakymas į šį klausimą yra „ne“.

Žinoma, atsakymas pakankamai aiškus, tačiau, ne be tam tikrų išlygų ir išimčių. Nors, regis, nėra stereotipinio ir empirinio ryšio tarp mūsų kasdieninio raciono ir sapnų turinio, tačiau, tam tikrų sąsajų vis dėlto esama. Tai giliai asmeninis, apimantis ne tik mūsų tam tikrų maisto produktų istoriją, bet ir mūsų genetinę prigimtį.

Žemiau mes ištirsime tikėtiną ryšį tarp maisto, miego ir sapnų, pakeliui atskleisdami keletą intriguojančių faktų.

18
Kitas

Aktyvūs ir alkani: smegenys sapnavimo metu

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt