Mūsų mitybos įpročiai devalvuoja iki lėkimo į biuro virtuvę, kur paskubomis sušlamščiame užkandžius, ar alkiui sutrikdžius mūsų įtemptą dieną puolame prieš artimiausios kavinės, kurioje galima nusipirkti maisto išsinešimui. Užuot radę laiko pasigardžiuoti maistu, mes ryjame jį, sutelkdami dėmesį į visai kitus dalykus, rašo huffingtonpost.com.

Už savo prastą maisto pasirinkimą mokame savigrauža, kalte ir gėda. Šie jausmai sukelia laikiną ryžtą patobulinti savo mitybos įpročius, kad galėtume vėl įsisprausti į savo mažesnio dydžio drabužius. Galų gale mes pradedame šlykštėtis savimi. Nuolat vilktis juodai – nuobodu. Figūrą formuojantys drabužiai tikrai nepatogūs, o viduryje svarbaus pristatymo atsisegančių sagų perspektyva išties gąsdina.

Kupini naujų įsipareigojimų pagaliau pereiti prie sveikos mitybos mes važiuojame į artimiausią prekybos centrą ir ieškome ekologiškos produkcijos. Labiau ambicingi parsisiunčia receptus, kurių ingredientų sąraše privalo būti kopūstai ir kiti „tobuli maisto produktai“. Mes esame pasiryžę atsisakyti to skanaus mėsainio ir skrudintų bulvyčių, ir visa tai pakeisti sveiku maistu.

Tik pasiekti šių tikslų sutrukdo pats gyvenimas. Pirmadienis praeina ne taip sklandžiai. Darbą baigiame vėlai, esame pernelyg pavargę net mintims apie vakarienės ruošimą. Vos keliais paspaudimais užsakome picą iš artimiausios picerijos. Antradienį, kaip tyčia, esame pakviesti į barbekiu vakarėlį.

Kas gi gali atsispirti gražiai apskrudusiems šonkauliukams ir šokoladu aplietiems pyragaičiams? Tik šventasis, bet ne jūs. Siekdami išgelbėti dieną, atsisakote pietų, tačiau galiausiai sušlamščiate visą pakelį bulvių traškučių. Po tokio nukrypimo nuo savo sveikos mitybos planų, kodėl neįlindus į šaldiklį ir nesukirtus milžiniškos porcijos ledų? Galų gale, visada galima pradėti sveikai maitintis nuo rytojaus.

Na, mintį turbūt supratote. Kažkaip realus gyvenimas nustelbia mūsų gerus ketinimus ir pakerta pastangas atsispirti greito maisto pagundai bei pereiti prie sveikos mitybos. Atėjus penktadieniui, tos namuose laukiančios nežmoniško brangumo salotos be pesticidų atrodo išties nekaip, tad be jokių ceremonijų metate jas į šiukšliadėžę, jaučiatės nugalėti ir stengiatės negalvoti apie prarastus pinigus ir maistą.

Ar kada nors susimąstėte, kodėl taip beprotiškai sunku pagaliau pereiti prie sveikos mitybos? Ar norėtumėte sužinoti, kaip pasprukti iš šio užburto rato? Atsakymas – būti realistu. Pasverkite savo entuziazmą ir atsižvelgdami į savo dabartinį gyvenimo būdą ir turimus ketinimus sudarykite realų planą.

Štai keli patarimai, kaip suplanuoti sveiką mitybą:

• Pradėkite nuo dabartinės savo mitybos ir kiekvieną savaitę ją gerinkite labai mažais žingsneliais;

• Valgykite tikrą maistą, kuriame netrūksta sudėtingų angliavandenių, liesų baltymų, daržovių ir vaisių;

• Siekite per savaitę numesti ne daugiau kaip pusę kilogramo ar kilogramą;

• Skaičiuokite: suraskite būdą, kaip per dieną suvartoti 500 kalorijų mažiau;

• Eksperimentuokite su nedideliais pokyčiais ir įtraukite į savo mitybą visam laikui tik tuos, kurių galite laikytis;

• Susikurkite paskyrą svorio metimo programėlėje, pavyzdžiui „MyFitnessPal“;

• Bent kartą per savaitę užlipkite ant svarstyklių;

• Pasiekimams paminėti numatykite nevalgomus apdovanojimus.

Ši praktiška svorio metimo programa padės pakeisti jūsų mitybos įpročius anksčiau, nei suprasite, kad maitinatės sveikai ir jaučiatės geriau. Pradėkite jau šiandien!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)