Mokslininkai šią persivalgymo priklausomybę nuo miego trūkumo aiškina tuo, kad miegant organizme keičiasi hormonų fonas, kuris yra atsakingas už apetitą. Taigi, po bemiegės nakties padidėja grelinu vadinamo hormono kiekis, o būtent šis hormonas stimuliuoja apetitą.

Tuo pat metu leptino hormono, signalizuojančio smegenims apie sotumo jausmą, kiekis sumenksta. Kai žmogus nepakankamai miega, tam tikri veiksniai gali nulemti persivalgymą. Pavyzdžiui, nuovargio jausmas skatina žmogų daugiau valgyti. Be to, dėl neišsimiegojimo žmogus patiria stresą, todėl yra mažiau atsparus pagundai suvalgyti kažką skanaus.

Amerikiečių mokslininkai tvirtina, kad persivalgymas bėgant laikui gali sukelti lėtines ligas, tokias kaip nutukimas, širdies problemos ir diabetas.

Mokslininkai taip pat ragina visus prisiminti, kad sveikas miegas ir sveika mityba – tarpusavyje susiję dalykai ir šio fakto ignoruoti nederėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)