AdMe.ru dalinasi šia nauja grožio gudrybe ir pasakoja apie tai, kodėl praustis mineraliniu vandeniu sveika.

Kaip gimė idėja praustis gazuotu vandeniu?

Ko gero nelabai nustebsite pamatę, kad dar viena grožio gudrybė atkeliavo pas mus iš Rytų.

Mineraliniai ir gazuoti vandenys plačiai naudojami Japonijoje ir Korėjoje daugelyje spa procedūrų. Vietos kosmetologai įvertino stebuklingą jų poveikį odai ir tada buteliai maisto parduotuvių gėrimų skyriuose sulaukė savo žvaigždžių valandos.

Nepaisant to, kad rytietiškos grožio procedūros dažnai šokiruoja savo skrupulingumu (ak, jau tos korėjietiškos 10 žingsnių kasdienės veido priežiūros procedūros), kai kurie šiuolaikinių grožio pramonės lyderių sprendimai džiugina paprastumu ir genialumu. Veido prausimas mineraliniu vandeniu yra vienas iš jų.

Už ką japonės ir korėjietės taip vertina gazuotą vandenį?

1. Jis nesugriauna apsauginio odos barjero.

Už odos apsaugą nuo kenksmingų aplinkos veiksnių atsako jos rūgštingumas. Tobula veido odos rūgščių ir šarmų pusiausvyra, tai yra, odos pH yra 5,5. Vandentiekio vanduo labai veikia šį rodiklį ir ardo tobulą pusiausvyrą, o tai pablogina odos būklę.
O štai gazuoto vandens (kitaip nei vandens iš čiaupo) pH lygis yra optimalus, todėl juo nusiprausus oda neišsausėja, nėra tempimo jausmo.

2. Jis minkštai nuvalo odą.

Gazuotas vanduo odą veikia panašiai kaip švelnus šveitiklis, nes jame yra sodos, kuri sumažina odos šerpetojimą ir nuprausia ją kokybiškiau nei vandentiekio vanduo.

3. Jis pagerina kraujotaką.

Gazuotas vanduo prisotina odos audinius deguonimi ir maistinėmis medžiagomis, o tai jai suteikia sveikesnę išvaizdą ir išlygina veido spalvą.

4. Jis giliai išvalo poras.

Soda, kurios yra tokiame vandenyje, veiksmingai pašalina riebalus ir purvą, kurie užkemša poras. Todėl ne tik pagerėja estetinis vaizdas, bet ir sumažėja uždegimų tikimybė.

5. Jis mažina randus.

Gazuotas mineralinis vanduo apskritai palankiai veikia odą, stimuliuoja jos regeneracinius procesus, drėkina ir maitina pažeistus audinius.

„Puiku, dabar kasdien prausiuosi gazuotu vandeniu!“


Viskas ne taip paprasta. Specialistai nerekomenduoja praustis gazuotu vandeniu kasdien, nes tai gali išprovokuoti odos suerzinimą. Priklausomai nuo odos tipo, gazuotu vandeniu užtenka nusiprausti 1–3 kartus per savaitę. Juo galima ne tik nuskalauti nupraustą veidą, bet ir nuplauti veido prausiklį.

Normaliai ir riebiai odai: įpilkite į dubenį mineralinio gazuoto vandens ir 10–20 sekundžių panardinkite į jį veidą. Tokią procedūrą atlikite kartą per savaitę, jei jūsų oda normali, ir 2–3 kartus per savaitę, jei oda riebi.

Sausai ir jautriai odai: lygiomis dalimis sumaišykite gazuotą mineralinį vandenį ir paprastą gazuotą vandenį (esant reikalui vieną iš dalių galima pakeisti įprastu geriamuoju vandeniu).
Atlikite tokią pačią procedūrą, kaip minėjome prieš tai. Rekomenduojama atlikti 1 kartą per savaitę. Galima padidinti iki 2 kartų, jei oda nesusierzino ir neparaudo.

Kiti gazuoto vandens panaudojimo būdai

  • Gazuotą vandenį galima naudoti vietoj toniko: sudrėkinkite juo vatos diskelį ir nuvalykite nupraustą veidą. Arba įpilkite gazuoto vandens į buteliuką su purškiamu antgaliu ir apipurkškite veidą, o tada drėgną veidą patepkite drėkinamąja priemone.
  • Gazuotą vandenį lygiomis dalimis sumaišykite su žaliąja arbata, į gautą skystį pamerkite vatos diskelius, juos ištraukę kiek nusunkite ir palaikykite ant veido 10 minučių (ne ilgiau!).
  • Ieškokite kosmetikos, kurios sudėtyje yra gazuoto vandens – žinomiausi Azijos kosmetikos prekės ženklai jau seniai gamina kaukes, kremus ir tonikus su gazuotu vandeniu.
  • Jei norite lygios it porcelianas odos (kaip korėjiečių gražuolių), į vandenį vonioje įpilkite gazuoto vandens.
  • Gazuotas mineralinis vanduo taip pat gerai maitina ir galvos odą. Galvą, kaip ir veidą galima panardinti į gazuoto vandens tirpalą, o po to nenuskalauti, bet palikti, kad įsigertų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt