13
Kitas

Toliau

Tokių produktų sąrašas kartkartėmis pasirodo internete. Vieni tikina, kad šis sąrašas neturi nieko bendro su mokslu, kiti įsitikinę, jog jį reikia dar ir papildyti. Mes norime jums paprasčiausiai priminti tai, ką ir taip gerai žinote, bei paaiškinti, kodėl šių produktų geriau būtų vengti, rašo portalas cluber.com.ua.

Mononatrio glutamatas

Nepatartina valgyti produktų su priedu Е-621 (mononatrio glutamatas). Privalote parduotuvėje perskaityti gaminio pakuotę. Jeigu nurodytas mononatrio glutamatas, produkto geriau nepirkti. Tai skonio ir kvapo stipriklis. Dabar jo dedama net į mažiausiai tikėtinus gaminius, kad tik vartotojai prie jų įprastų. Būkite atidūs! Verčiau rinkitės natūralius produktus: druską, cukrų, pipirus ir panašiai.

Nors daugelyje saldiklių nėra kalorijų ir jie labai ekonomiški (vienas plastikinis konteineris gali pakeisti nuo šešių iki dvylikos kilogramų cukraus), jais vis tiek nevertėtų aklai pasitikėti. Pasirodo, pajautusios saldų skonį mūsų smegenys pamano, kad dabar jau gaus angliavandenių dozę, o jų nėra. Po tokios „apgaulės“ bet kokie angliavandeniai, patekę į organizmą paros bėgyje, sukelia stiprų alkio jausmą. Todėl verčiau nevartokite jokių saldiklių.

Transriebalai

Nepatartina valgyti 72,5 procento riebumo sviesto. Tai transriebalai – žemos kokybės augalinis aliejus, į kurį pridėta vandenilio.

Žinokite, kad mažesnio nei 82,5 procentų riebumo sviesto tiesiog nebūna. Jeigu tokio sviesto nerandate, geriau išvis jo nevalgyti. Geriau rečiau valgyti natūralų sviestą, nei kasdien transriebalus.

Nesūri silkė

Nesūri silkė gali būti laikoma tik aliejuje. Nei acte, nei vyne ji negali būti laikoma. Jeigu silkė be aliejaus, vadinasi, joje yra urotropino (heksametilentetramino).

Raudoni nesūrūs ikrai

Principas tas pats. Raudonieji ikrai ilgai nestovi. Nebent jie užšaldyti arba stipriai sūdyti. Jeigu parduodami mažai sūdyti, vadinasi, į juos arba įdėta urotropino, arba citrinų rūgšties. Gali būti įdėta ir kažko kito, tačiau galiausiai vis tiek gaunasi formaldehidas.

Genų inžinerijos produktai

Žemės riešutai. Įdiegtas petunijos genas. Netgi vabzdžiai žemės riešutų nevalgo.

Žalieji žirneliai (konservuoti).

Kukurūzai (konservuoti).

Importuotos bulvės.

Krabų lazdelės (krabų esencija, sumaišyta su soja).

13
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)