Griauna tyliai

Tačiau yra dar vienas faktorius, „įjungiantis” visų be išimties lytinių-šlapimo šalinimo sistemos organų senėjimo proceso mechanizmą – tai lėtinis besimptomis prostatos uždegimas. Jeigu aštraus uždegimo simptomai priverčia vyrus apsilankyti pas gydytoją, lėtinio uždegimo jie paprastai nė nepajunta. Tuo tarpu jis turi didelę vyro lytinius organus griaunančią galią. Jie praranda gebėjimą normaliai prisipildyti krauju, susilpnėja erekcija. Gali kartotis šlapimtakių uždegimai.

Delsti neverta

Prostata – organas, kurio besimtomis uždegimas, vadinamas prostatitu, dėl anatominių priežasčių progresuoja ypač greitai. Jo požymiai pastebimi tik vėlyvose stadijose, kai jis pereina į prostatos adenoma. Tai nėra piktybinis auglys, bet ji diena iš dienos didėja, spausdama šlapimo pūslę ir šlapimtakius. Ji tolydžio vis atkakliau primena apie save mažėjančia šlapimo srove, dažnu naktiniu šlapinimusi ir staigiu potencijos sumažėjimu.

Vyrai labai nenoriai pripažįsta tokio pobūdžio problemas, nes mano, kad tai gėdinga. Todėl tai slepia net nuo partnerės, nors nuslėpti praktiškai neįmanoma. Vengia apie tai prasitarti ir šeimos gydytojui, kuris siųstų konsultacijos pas urologą. Žinoma, kad nejausdami jokių simptomų, vyrai tiesiog nemato reikalo tikrintis profilaktiškai, o reikėtų tai daryti jau po 40-ties su trupučiu. Prostatitas, kol dar neužleistas, greitai išgydomas.