Laikas sugriauti penkis labiausiai paplitusius mitus apie antiperspirantą, rašoma purewow.com.

1. Radus tinkamą antiperspirantą, galima juo naudotis amžinai.

Ne. Pasirodo, mūsų organizmas pripranta prie vienos priemonės ir ji tampa nebe tokia veiksminga. Dezodorantą patariama keisti kas šešis mėnesius.

2. Vyrai ir moterys turi naudoti skirtingus, specialiai jiems pritaikytus dezodorantus

Ne. Pasirodo, ir vyrams, ir moterims skirtų dezodorantų aktyviosios medžiagos yra vienodos, reiškia, ir jų poveikis vienodas. Vienintelis skirtumas – pakuotė ir kvapas.

3. Visiems būtina naudoti dezodorantą.

Kaip bebūtų keista, bet kai kurie žmonės turi geną ABCC11, kuris užkerta kelią nemaloniam kvapui. O dar keistesnis yra būdas, kaip galima patikrinti, ar jūs esate vienas iš tų laimingųjų, kurie turi šį geną: pagal ausų sierą. Jei ausų siera sausa ir sluoksniuota (o ne lipni ir drėgna), greičiausiai jūsų organizme nėra medžiagos, kuria maitinasi pažastyse gyvenančios bakterijos, ir jūs neskleidžiate nemalonaus kvapo.

4. „Apsauga visą dieną“ iš tiesų trunka visą dieną.

Parduotuvių lentynose dažnai matome pakuotes, ant kurių užrašyta „apsauga visą dieną“. Deja, teks jus nuvilti: vadovaujantis oficialiais reikalavimais, tam, kad galima būtų taip užrašyti, priemonė turi sumažinti prakaitavimą tik 20 proc. „Ypač stiprios“ priemonės prakaitavimą turi mažinti
30 proc.

5. Dezodorantą reikia naudoti kas rytą.

Ne. Geriau daryti atvirkščiai. Dezodorantu reikia teptis vakare prieš miegą. Esmė ta, kad antiperspirantas užkemša prakaito kanalėlius, kad iš organizmo neišsiskirtų skystis. Kai juo pasitepame vakare prieš miegą (kai oda sausesnė ir prakaito liaukos ne tokios aktyvios), šis procesas vyksta veiksmingiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)