Tai, kad po apsilankymo pas plaukų stilistą plaukai atrodo švelnūs it šilkiniai ir dailiai krenta, nėra atsitiktinumas – tiesiog profesionalūs plaukų stilistai žino, kaip teisingai trinkti ir pamaitinti plaukus, ir taiko laiko patikrintus metodus. Plauti plaukus reikia mokėti, o jei darome tai neteisingai, iš šilkinių ir žvilgančių jie greit gali virsti blausūs ir pažeisti.

Britų leidinio „The Daily Mail“ pateikiami geriausių britų plaukų stilistų patarimai, kaip teisingai prižiūrėti plaukus.

Nenaudokite karšto vandens

„Manau, kad plaukus prižiūrėti reikia panašiai kaip veidą. Normalu plaukus trinkti kasdien, juk ir veidą prausiame kasdien, bet reikia atsižvelgti į tam tikrus dalykus“, – sako Andrew Bartonas iš „Urban Retreat at Harrods“.

Ar žinojote, kad šampūnu reikia trinkti tik plaukų šaknis, bet ne galiukus? Išmuilinus šampūnu šaknis, o vėliau jį skalaujant, plaukų galiukai ir taip išsiplauna, bet neišsausėja. Be to, jei manote, kad kuo labiau trinsite ir masažuosite šaknis, tuo plaukai bus švaresni – klystate. Per daug trinant galvos odą, plaukai gali dar labiau susiriebaluoti. Intensyviai trinant galvos odą, riebalų liaukos išskiria daugiau sekreto.

Stilistai pataria plaukus skalauti dvigubai ilgiau, nei muilinate šampūnu, ir įspėja niekada neskalauti jų karštu vandeniu.

„Moterys dažnai plaukus plauna karštu vandeniu, manydamos, kad taip plaukai bus švaresni, – sako A. Bartonas. – Tačiau karštas vanduo suaktyvina riebalines liaukas, kurios išskiria daugiau riebalų ir plaukai labai greit vėl susiriebaluoja. Jei norite, kad plaukai kuo ilgiau išliktų gaivūs ir švarūs, skalaukite juos šiltu, drungnu vandeniu.“ Tai sveika ne tik galvos odai, bet ir piniginei – už karštą vandenį mokėsite mažiau.

Pakaitomis naudokite du šampūnus

Vis dar tikite, kad standartinis šampūnas jūsų plaukus pavers tokiais nuostabiais, kaip reklamoje? Klystate. „Per savaitę mūsų plaukai patiria nemažai krūvio, tad panašiai kaip šveitikliu šveičiame veido odą, kad pašalintume negyvas ląsteles, ir plaukus kartą per savaitę reikėtų ištrinkti valomuoju šampūnu, kad plaukai ir galvos oda galėtų vėl kvėpuoti“, – pataria A. Bartonas.

A. Bartonas taip pat pataria reguliariai naudoti priemones galvos odai. „Kad plaukai augtų sveiki, jiems reikia maistinių medžiagų“ – sako jis.

Ekspertai taip pat rekomenduoja kelis kartus per metus atlikti plaukus atkuriančias procedūras salone.

Issie Churcher iš „HOB Salon“ taip pat rekomenduoja naudoti du šampūnus – kasdienį ir valomąjį. „Svarbiausia, kad prieš pilant šampūną, visi plaukai būtų kruopščiai sudrėkinti, taip priemonė geriau putos ir švariai išplaus ne tik plaukus, bet ir galvos odą.“

„Patartina pakaitomis naudoti du šampūnus, kad ir plaukai, ir galvos oda būtų švarūs, ir visada naudokite jūsų plaukų tipui tinkamą kondicionierių, tačiau netepkite juo galvos odos, kad plaukų šaknys nesusiriebaluotų.“

Kaip džiovinti plaukus?

Net kai skubate, išsiplovusios galvą, neapvyniokite plaukų rankšluosčiu, pataria ekspertai.

„Džiovindamos plaukus, netrinkite jų rankšluosčiu, nes trinant gali būti pažeisti plaukų žvyneliai ir plaukai taps blausūs, ims lūžinėti“, – sako I. Churcher.

Plaukus patariama tik lengvai nuspausti rankšluosčiu. Be to, šlapių plaukų nerekomenduojama šukuoti, nebent ištepusios plaukus kondicionieriumi galite perbraukti per visą plaukų ilgį retomis šukomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)