Fiksuodami jūsų nueitus žingsnius, įveikto atstumo vidutinį greitį ir sudegintas kalorijas, jie labai natūraliai motyvuoja kasdien pasiekti įprastą ar užsibrėžtą žingsnių skaičių ir neprarasti fizinio aktyvumo.

Motyvacija kyla atliekant net įprastas veiklas

Vaikščioti – ypač naudinga ir reikalinga. Ši veikla palaiko sveiką sąnarių, raumenų ir jungiamųjų audinių būklę bei kartu padeda širdžiai ir visai kraujotakos sistemai. Reguliarus vaikščiojimas ne tik padeda fizinei sveikatai, bet ir suteikia energijos, pakelia nuotaiką, mažina stresą ir padeda lengviau susikaupti. Kad pajustumėte vaikščiojimo naudą, šiai veiklai užtenka skirti bent po 30 minučių kasdien, rašoma pranešime spaudai.

padeda stebėti jūsų fizinį aktyvumą ir fiksuoti rezultatus. Tai – nedidelis prietaisas, kurį galima prisegti prie diržo, nešioti kišenėje arba segėti ant rankos. Skaičiuoti žingsnius galima ir treniruočių metu, ir visą dieną vaikščiojant ar atliekant kitas įprastas veiklas – taip galima įvertinti savo kasdieninį aktyvumą, nueitus žingsnius ir sudegintas kalorijas.

Renkantis žingsniamatį labai svarbu, kad jis būtų ne tik lengvas ir mažas, bet ir toks, kuris turėtų ilgai veikiančią bateriją bei lengvai suprantamą skaitmeninį ekraną. Vis tik žingsniamačiai naudojami skirtingiems tikslams, tad ir jų pačių esama įvairių. Nuo to, kam šį prietaisą naudosite, priklauso žingsniamačio funkcijų poreikis ir pasirinkimas.

Pagrindinės žingsniamačio funkcijos yra žingsnių skaičiavimas, atstumų matavimas ir kalorijų skaičiavimas. Šių funkcijų pakanka, jei norite stebėti savo fizinį aktyvumą, mesti svorį ir palaikyti motyvaciją. Tokie prietaisai puikiai tinka ir šiaurietiškąjį ėjimą praktikuojantiems žmonėms.

Aktyviau sportuojantiems žmonėms gali prireikti pažangesnių įrenginių, kurie papildomai turi laikrodį. Tai yra itin pravartu tuo atveju, jei treniruočių metu nepatogu naudotis telefonu ar neturite laikrodžio ant riešo. Tokie modeliai taip pat turi pulsometrą, laikmatį, kuris itin naudingas tam tikriems greičiams fiksuoti bei garsinį signalą, reaguojantį į užprogramuotą atstumą ir žingsnių skaičių. Žmonėms, kurie ruošiasi maratonams, nori tobulinti savo bėgiojimo ir ėjimo technikas, reikėtų pagalvoti apie žingsniamatį su atmintimi, įgalinantį duomenų perdavimą kompiuteriui.

Asmenims, kurie žingsniamačiu ketina naudotis išvykose į kalnus, pravers tokios funkcijos kaip barometras, kompasas ir aukštimatis, kuris nustato aukštį virs jūros lygio pasinaudodamas barometrinio slėgio duomenimis.

Žingsniamatis

Žingsniamatis ar išmanusis laikrodis?

Rankiniai žingsniamačiai yra tarsi laikrodžiai su papildomomis funkcijomis. Be išvardytų pagrindinių funkcijų jie turi ir keletą papildomų pliusų: rato laiko matavimo galimybę, chronometrą, apšviečiamą ciferblatą, leidžiantį perskaityti rezultatą sutemose.

Prekybos centro internete „Varlė.lt“ atstovė Alina Kazakevič sako, kad visas funkcijas aprėpia ir šiuo metu itin populiarūs išmanieji laikrodžiai ir apyrankės. Nors iš esmės išmaniųjų apyrankių ir daugumos laikrodžių tikslas sutampa su žingsniamačių – motyvuoti ir kontroliuoti apkrovas, jie be įprastų žingsniamačių atliekamų funkcijų turi ir daugybę papildomų savybių.

„Šiuolaikinės išmaniosios apyrankės – tai ne šiaip žingsniamatis su kalorijų skaičiavimo galimybe, bet daugeliu atvejų – pilnavertė sveikatos kontrolės ekosistema, visą parą veikiantis jūsų aktyvumo asistentas. Dauguma išmaniųjų apyrankių modelių gali sekti širdies veiklą ar stebėti aktyvumą miegant, taip pat priminti, kad nepakankamai judate. Šie prietaisai pasižymi tokiomis funkcijomis kaip sunaudotų ir sudegintų kalorijų skaičiavimu, žadintuvu, GPS, galimybe išsikelti tikslus, gauti informaciją ir ja dalintis socialiniuose tinkluose“, – papildo A. Kazakevič.

Išmanusis laikrodis daugeliu atžvilgiu panašus į išmaniąją apyrankę, tačiau jis pirmiausia buvo sukurtas tam, kad leistų sekti savo aktyvumą, taip pat kur kas greičiau ir paprasčiau peržiūrėti į mobilųjį telefoną atėjusius pranešimus ir atliktų didžiąją dalį išmaniojo įrenginio funkcijų.

Dabar išmanieji laikrodžiai aktualūs ne tik sportininkų ar itin užsiėmusių žmonių tarpe – dėl išsiplėtusio funkcionalumo jais domisi įvairių poreikių žmonės. Šie laikrodžiai padeda sekti treniruočių rodiklius, fiksuoti miego trukmę ir kokybę, pulsą, stebėti SPO2 prisotinimo deguonimi lygį kraujyje, gauti pranešimus ir skambučius bei atsiskaityti bekontakčiu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)