Užsiimdamos sportu kiekviena iš mūsų siekia konkrečių tikslų: atsikratyti papildomų kilogramų, padidinti tam tikrų kūno dalių apimtis ar tiesiog gerai jaustis. Regis, motyvų pakanka. Tačiau yra moterų, kurios tiesiog nežino, ko nori, ir niekaip nepradeda sportuoti, arba jau pradėjusios lankyti sporto klubą po kelių kartų nustoja ten rodytis. Šis testas padės atskleisti tikruosius jūsų tikslus ir priemones, kaip geriausia juos pasiekti. Po kiekvienu punktu pažymėkite labiausiai jums tinkantį variantą.

1. Sportavimas – tai:

Geriausias būdas pražvalėti, sustiprinti sveikatą ir pajusti jėgų antplūdį (A);

Malonus būdas praleisti laiką: treniruotės su draugų kompanija ar bendravimas su treneriu (B);

Laiko patikrintas metodas kovojant su riebalų sankaupomis ant liemens (C).

2. Praleidžiu treniruotes, jeigu:

Blogai jaučiuosi (A);

Turiu pasimatymą (C);

Serga mano treneris (B).

3. Matydama simpatišką, besišypsančią merginą su gražia figūra, galvoju:

„Noriu tokių kojų! Ir tokio užpakaliuko! O štai krūtinė galėtų būti ir didesnė...“ (C);

„Ji tokia laiminga... Pavydžiu jai“ (B);

„Kaip sveikai ji atrodo!“ (A).

4. Jėgos treniruokliai:

Ne man... Aš sportuoju su lengvais svarmenimis (A);

Pridės raumenims reljefo (C);

Geriau jais naudotis pasikonsultavus su treneriu arba simpatišku kultūrizmo mylėtoju (B).

5. Griežta dieta ir sportas:

Dalykai nesuderinami (A);

Suderinami, jei kompaniją palaiko draugė arba draugas (B);

-5 kg per 2 savaites (C).

6. Jei nori pasiekti gerų rezultatų:

Reikia viso komplekso pratimų: lengvas apšilimas, patempimai, jėgos treniruokliai (A);

Galima sportuoti ir namie. Svarbiausia, prisiversti tai padaryti po darbo (C);

Reikia lankyti grupinius užsiėmimus (B).

7. Laisvą dieną:

Pirmenybę teikiu vaikščiojimui po parduotuves, pasimatymui su vaikinu (C);

Geriau užsiimti joga, laiką skirti šeimai (A);

Būtinai reikia susitikti su draugėmis ir bičiuliais (B).

8. Žvelgdama į save veidrodyje:

Visų pirma atkreipiu dėmesį į savo veido spalvą, raukšleles ir ratilus po akimis (A);

Pagalvoju, kad reikėtų numesti 3 – 4 kg, o tada įsigyti ką nors madingo ir stilingo (C);

Mintyse palyginu savo kūną su draugių figūromis (B).

Dabar suskaičiuokite, kurių atsakymo variantų surinkote daugiausia: A, B ar C. Jei surinkote vienodą skaičių kurių nors variantų, perskaitykite abu paaiškinimus ir pasirinkite tą, kuris yra jums artimesnis.

Daugiausia variantų A

Jūsų tikslas – raumenų sustiprinimas ir gera sveikata. 

Gera savijauta ir komfortas nuosavam kūne yra būtent tai, kas motyvuoja jus užsiimti sportu. Tačiau dėl skubių darbų darbovietėje, draugų ar artimųjų rūpesčių jūs galite nustumti savo asmeninius interesus į antrą planą, padaryti pauzę arba iš viso nutraukti treniruotes. Kad neliktumėte pusiaukelėje savo tikslo link, elkitės taip:

Pradėkite rašyti sporto dienoraštį, kuriame užfiksuosite visus pasiektus rezultatus: svorį, sporto rodiklius, emocijas ir savijautą. Greičiausiai pamatysite, kad sporto treniruotės ne tik padeda pagerinti sveikatą, bet ir teigiamai veikia jūsų nuotaiką.

Jūs įgaunate daugiau pasitikėjimo savimi, kyla jūsų savęs vertinimas. Išvada: netgi jei nebeužtenka laiko apsilankyti sporto klube, nepatingėkite pasportuoti namie. Geriau atlikti nesudėtingus pratimus, negu atsigulus ant sofos žiūrėti eilinę komediją.

Planuokite treniruotes. Geriau iš karto aptarti su viršininku, kuriomis dienomis jūs negalėsite užsibūti darbe. Kad nepraleistumėt treniruočių, geriausia lankyti grupinius užsiėmimus, kurie vyksta pagal tikslų grafiką. Geriausia rinktis grupinius aerobikos, pilates, jogos užsiėmimus.

Daugiausia variantų B

Jūsų tikslas – susirasti naujų draugų ir praplėsti bendravimo ratą.

Jūs esate kompanijos siela, todėl sportuoti vienai prieš televizorių ar pagal žurnalų puslapius jums neįdomu: kur kas geriau lankyti grupines treniruotes pažįstamų rate arba susidaryti programą su kūno rengybos treneriu.

Tačiau kompanija gali išsisklaidyti, o treneris – išeiti iš klubo. Taip pat yra tikimybė užsilaikyti darbe ir rpaleistio treniruotę... Kad nesustotumėt sportavusi ir toliau lankytumėt sporto klubą, jums derėtų prisijungti prie kūno rengybos gerbėjų socialiniuose tinkluose.

Bendraukite internete su tokiais pat sporto gerbėjais kaip ir jūs pati. Taip pat galite pradėti rašyti tinklaraštį, kuriame pasidalytumėt savo pasiekimais ir padedama sporto guru spręstumėt įvairias problemas. Svarbiausia, kad galėsite susipažinti su krūva žmonių ir vaikščioti į treniruotes kartu su naujais pažįstamais.

Tapti pavyzdžiu savo artimiesiems ir kolegoms. Treniruočių rezultatų netruksite sulaukti: jūsų figūra taps gražesnė ir vyrai vis dažniau palydės jus susižavėjimo žvilgsniais. Kad neapleistumėt šio proceso, užsiimkite tokiomis sportavimo rūšimis kaip joga ar šokiai. Jų grupėse dažnai užsimezga tvirta draugystė, kuri peržengia net sporto klubo sienas.

Daugiausia variantų C

Jūsų tikslas – sportiška figūra ir graži išvaizda.

Jūs siekiate palaikyti savo formą 365 dienas per metus ir žinote, kad pirmasis jūsų pagalbininkas šiame nelengvame kelyje yra sportas. Anksčiau jūs liovėtės sportuoti, nesulaukusios greito rezultato, arba tiesiog dėl to, kad po intensyvios riebalų deginimo treniruotės nebegalėdavot pajudėti. Kad eilinis bandymas užsiimti sportu nesibaigtų fiasko, jums reikia nežvilgčioti į svarstykles kiekvieną dieną.

Kaip rodo Minesotos universiteto tyrimas, žmonės, kurie ne sveriasi ant svarstyklių, bet matuoja savo apimtis centimetrais, kur kas lengviau atsikrato antsvorio ir ilgiau išsaugo pasiektą rezultatą. Dėl šios priežasties patariame jums orientuotis į tai, kaip ant jūsų atrodo mėgstamas rūbas, o ne kliautis tuo, ką rodo svarstyklės.

Atsisakyti nuostatos „viskas arba nieko“. Nėra abejonių, kad intensyvios treniruotės padeda sudeginti daug kalorijų, bet ar jūs joms pasiruošusi? Kad pasiektumėt gerų rezultatų, svarbu išmokti ir mėgautis treniruote, todėl pasirinkite tokį sporto krūvį, kuris jums labiausiai patiks ir kuris jūsų neišsekins.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)