„Vaikystėje mama mokė mane paimti šakutę ir juos išimti, prieš kepant kiaušinį. Ji aiškino, kad tie dariniai kepant sukietėja, o kepiniuose su kiaušiniais tos dalelės gali suformuoti tąsius gumuliukus. Iki šiol visada išimu tuos darinius iš kiaušinių.

Tiesa, augdama pastebėjau, kad dauguma žmonių įmuša kiaušinius nė nepastebėję baltų darinių. Nejau jie nieko neišmano? Argi taip sunku iškabinti juos su šakute?? Kaip jie šitaip gali??? Galiausiai susimąsčiau – ar tuos baltus darinius tikrai reikia išimti?

Pasirodo, nereikia – darykite, kaip išmanote. Termiškai apdorotą vytulį valgyti saugu, daugeliu atvejų kepant jis nesuyra, tad valgant galite jausti gumuliukus. Jei kepinys kietas, nieko baisaus. O jei norite pagaminti kremą, vytulį geriau išimti“, – rašo straipsnio autorė Candace Braun.

Kai kuriose receptų knygose rekomenduojama gaminant pudingus ar kremus vytulį išimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)