Mokslininkai atliko nemažai tyrimų, kurių rezultatai parodo, kad česnaką valgant tuščiu skrandžiu jo poveikis yra didesnis – taip jis tampa itin stipriu natūraliu antibiotiku.

Ar žinote, kodėl veiksmingiau valgyti česnaką prieš pusryčius? Ryte bakterijos itin aktyvios, ir jos negali apsiginti nuo česnako veikliųjų medžiagų poveikio.

Kodėl reikia valgyti česnaką tuščiu skrandžiu

Nemažai žmonių patvirtino, kad česnakas iš tiesų palengvina aukšto kraujospūdžio simptomus. Jis ne tik sureguliuoja kraujotaką, bet ir stimuliuoja kepenų bei šlapimo pūslės veiklą ir apsaugo nuo įvairių širdies problemų. Česnakas netgi veiksmingai gydo žarnyno problemas, tokias kaip viduriavimas – jis skatina virškinimą ir gerina apetitą. Kai kas netgi tvirtina, kad česnakas padeda nuo nervinio pobūdžio problemų, bet tik tuo atveju, jei valgomas vienas, prieš tai nieko nevalgius.

Česnakas padeda kontroliuoti stresą – jis stabdo skrandžio rūgšties gamybą. Skrandžio rūgštis organizme išsiskiria kaskart, kai susinerviname.

Česnakas kaip gydomoji priemonė populiarus visame pasaulyje, jau prieš daug amžių jis pradėtas vadinti gydomuoju maistu.

Česnakas ir alternatyvioji medicina

Alternatyviojoje medicinoje česnakas naudojamas kaip viena iš veiksmingiausių organizmo valymo priemonių. Gyduoliai vertina česnaką kaip itin stiprią antiparazitinę priemonę. Jis užkerta kelią depresijai, diabetui, šiltinei ir net apsaugo nuo kai kurių onkologinių ligų.

Jei esate alergiški česnakui, nepamirškite dviejų svarbių dalykų: niekada jo nevalykite šviežio, tik termiškai apdorotą, o jei jus vis tiek beria, skauda galvą ar pakyla aukšta temperatūra, visai jo atsisakykite.

Kai kurie tyrimai parodė, kad česnakas gali turėti pašalinį poveikį, jei pacientas vartoja vaistus nuo ŽIV/AIDS. Ši liga reikalauja ypatingo dėmesio, reikia laikytis ypatingų atsargumo priemonių. Prieš pradėdami vartoti česnaką, pasitarkite su gydytoju.

Stiprus česnako skonis ir kvapas neturėtų jūsų gąsdinti, bet jei nenorite dvokti aplinkiniams, galite vartoti maisto papildus su česnaku – jie taip pat labai veiksmingi.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt