Brigtside.me aprašo 4 moksliškai pagrįstus pokyčius organizme, kuriuos paskatina migdolai – su sąlyga, kad juos valgome reguliariai.
1. Mažina aknę.
Tyrimai rodo, kad pacientų, kenčiančių nuo stiprių bėrimų, kraujyje yra 9 proc. mažiau vitamino E. Artimuosiuose Rytuose nuo seno tikima, kad migdolai pagerina odos būklę. Dabar tai patvirtina ir mokslas. Migdoluose daug vitamino E ir antioksidantų, todėl juos valgant reguliariai, bėrimų mažėja, oda atsigauna. Taip pat juose daug omega-6 riebalų rūgščių.
2. Padeda gydyti diabetą.
Tyrimais įrodyta, kad nuo antrojo tipo diabeto kenčiantiems pacientams, kurie reguliariai valgo migdolus, savijauta ir sveikata ima gerėti. Migdolai ne tik padeda atkimšti kraujagysles, nes mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį, bet ir dėl sudėtyje esančių mineralų mažina cukraus kiekį kraujyje.
3. Padeda atsigauti ir sustiprėti po gimdymo.
Indijoje nuo senų laikų tikima, kad migdolai yra natūrali priemonė, padedanti sureguliuoti žarnyno veiklą ir atgauti jėgas. Ajurvedinėje mitybos sistemoje migdolai yra vienas iš svarbiausių komponentų – jie dažnai rekomenduojami moterims po gimdymo, nes padeda greičiau atsigauti, užkerta kelią strijų formavimuisi.
4. Skatina būsimo kūdikio smegenų vystymąsi.
Atlikta nemažai tyrimų, įrodančių, kad migdolai gerina smegenų veiklą. Jei besilaukianti moteris per savaitę suvalgo 74 g migdolų, jai gims protingesnis kūdikis, teigiama Ispanijos mokslininkų atlikto tyrimo, kurio pagrindu buvo stebimos 2208 būsimos mamos, išvadose. Šio tyrimo pagrindu buvo ištirti ir joms gimę vaikai, kai jiems buvo 1 m., 5 m. ir 8 m. Vaikų, kurių mamos nėštumo metu valgė migdolus, intelekto koeficiento testų rezultatai buvo geresni.
Kokius migdolus valgyti – mirkytus, nemirkytus, o gal pakepintus?
Ajurvedinė medicina teigia, kad ir mirkytuose, ir nemirkytuose migdoluose maistinių medžiagų kiekis yra praktiškai vienodas, todėl jų nauda sveikatai panaši.
Kita vertus, mirkant migdolus per naktį ir nulupant odelę, sumažėja taninų kiekis. Buvo manoma, kad dideliais kiekiais vartojami taninai sumažina maistinių medžiagų įsisavinimą, tačiau neseniai atlikti moksliniai tyrimai šios hipotezės nepatvirtino.
Top naujienos
Triuškinantis JK rinkimų rezultatas ir keisčiausios jo detalės: ekspertas išskyrė tris svarbias žinias Lietuvai
Jungtinės Karalystės (JK) rinkimuose niekas nesitikėjo tokio torių pergalės masto. Premjero...
Naujakurės džiaugsmą aptemdė netikėtai sienoje atsiradęs įtrūkimas: kas už viską turės sumokėti? (26)
Įsigijus naują būstą, gavus raktus ir pirmą kartą pravėrus jo duris, ima didelis džiaugsmas....
Atsirado pirkėjas: už Vilniaus centrinį paštą pasiūlyta daugiau nei 11 mln. eurų (25)
Penktadienį pasibaigus Vilniaus Gedimino prospekte esančio centrinio pašto pardavimo aukcionui, jį...
Jungtinės Karalystės politiniame žemėlapyje – sunkiai įsivaizduojami pasikeitimai (142)
Anglijos šiaurėje esančius miestus sieja kasybos verslas, mirštanti pramonė ir gyventojų...
Skambina pavojaus varpais – paslapties šydu Seimas gali grįžti į Viduramžius (19)
Ketvirtadienį Seimas nepriėmė galutinio sprendimo dėl parlamentaro Povilo Urbšio pasiūlymo...
Pasaulį supurčiusi lietuvio sukurta vergovė: žmonės dirbo nežmoniškomis sąlygomis, miegojo su blakėmis, negavo maisto (42)
Klaipėdos teisme pagaliau paskelbtas sprendimas, kurio laukė ir lietuviai, ir Didžiosios...
Perspėja būti atsargiems: apsimetant lietuviška įmone platinamas pavojingas virusas
Istorija kartojasi: kaip ir šiais metais liepą, interneto vartotojams yra platinami laiškai,...
87-erių mokslininkė griauna sveikuolių mitus: kava yra vaistas
Laidos „Alfas live“ vedėjas, skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas buvo pakviestas į stulbinamą...
„Grigeo“ vadovas: jeigu verslą laikote blogiu, turbūt nesukūrėte nei vienos darbo vietos
Vieno darbuotojo jokia įmonė niekada nedrįstų atleisti – tai gero. Taip DELFI TV laidoje „...
Naujuose reitinguose – netikėtai „gera“ naujiena Seimo nariams (36)
Naujausi reitingai neša teigiamą žinią parlamentarams – spalį rekordinėse žemumose...