Vienas kilogramas atitinka 1750 kilokalorijų, todėl norint numesti svorio, turite sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį, arba sudeginti jas sportuojant. Žinoma, kartu šios veiklos duos geriausių rezultatų.

Pasiryžimas suvalgyti mažiau kalorijų ir deginti jas užsiimant fizine veikla yra pats veiksmingiausias lieknėjimo planas.

Jeigu kasdien su maistu pasisavinsite 500 kilokalorijų mažiau, o sportuodamos sudeginsite dar 500, teoriškai numesite apie kilogramą per savaitę – visiškai saugų svorio kiekį, prarandamą per tokį laikotarpį.

Žinodamos, kad kalorijos tirpsta jums užsiimant mėgstamiausia fizine veikla, galėsite susikurti veiksmingiausią, jūsų sveikos gyvensenos ir svorio metimo tikslus išpildančią treniruotę.

Pateikiame top kalorijų degintojų dešimtuką. Maišykite ir derinkite treniruotės elementus, išbandykite skirtingus treniravimosi būdus. Įvairovė ne tik padės sudeginti daugiau kalorijų, bet ir suteiks motyvacijos treniruotis toliau.

Geriausi kalorijų degintojai

(Nurodomas per valandą sudeginamų kilokalorijų skaičius)
Pavyzdys - 80 kg sveriantis žmogus.

1. Sudegina 986 kcal: bėgimas (12,8 km/h greičiu)
2. Sudegina 913 kcal: važinėjimas riedučiais
3. Sudegina 730 kcal: taikvondo (taekwondo)
4. Sudegina 730 kcal: šokinėjimas per virvutę
5. Sudegina 657 kcal: treniruoklis „Stair Treadmill“ (laiptelinis bėgtakis)
6. Sudegina 584 kcal: bėgimas (8 km/h greičiu)
7. Sudegina 511 kcal: turistavimas
8. Sudegina 511 kcal: raketbolas (Racquetball)
9. Sudegina 511 kcal: lygumų slidinėjimas
10. Sudegina 511 kcal: intensyvi aerobika

Žinoma, pateikiami kalorijų kiekiai yra apytiksliai, varijuojantys pagal kiekvieno žmogaus organizmą. Gaunama nauda priklausys nuo daugelio veiksnių, tokių kaip treniravimosi intensyvumas, svoris ir dabartinė fizinė būklė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)