Visų pirma nusipirkite vitaminų, ypač kalcio, ir nepamirškite valgyti produktų, kuriuose yra kalcio – pieno, varškės, riešutų, sūrio. Organizmui reikia reguliariai gauti kalcio, kad nagai būtų stiprūs, nelūžinėtų ir nesisluoksniuotų.

Antra, naudokite įvairias priemones nagams stiprinti, kurių šiais laikais vis daugėja: aliejai, kremai, kuriuos įtrina į nagus prieš kiekvieną manikiūrą, lako pagrindas. Veiksmingi visi variantai, geriausia naudoti visą priežiūros kompleksą.

Lakuoti reikia ant pagrindo, kad nagų negadintų geltonas pigmentas. Masažuojant ir įtrinant į nagus aliejus, kremus, gerėja kraujotaka, o jūs nušaunate du kiškius – spartinate nagų augimą ir stiprinate nagus.

Trečia, darykite voneles su jūros druska. Būtent su jūros druska, nes valgomoji druska nagų nestiprina. Jei norite nagus ir pabalinti, įspauskite į vonelę citrinos sulčių arba citrinų eterinio aliejaus, tada ne tik pabalinsite nagus, bet ir suminkštinsite odelę.

Visas procedūras reikia daryti reguliariai. Kokiu dažnumu, priklauso nuo to, ar dažnai darote manikiūrą. Iš esmės nagams pakanka 2 – 4 procedūrų per mėnesį, kad juos sustiprintumėte. Jei nagai visai nusilpo arba dažnai darėte gelinį manikiūrą, stiprinimo procedūras darykite dažniau. Net ir profesionalui nuvalius gelinį nagų laką, nagai pasausėja, juos reikia padrėkinti.

Grožio salone galima paprašyti parafino vonelės. Ji pamaitina nagus, oda bus švelni. Po parafino vonelės daro rankų masažą.

Kai nagai sustiprėja, vonelių su jūros druska nebereikia daryti dažnai, pakanka 1 – 2 vonelių per mėnesį. Aliejais ir kremais nagus tepkite reguliariai, na, o ar reikia vartoti vitaminų, spręskite pačios.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją