Pirmiausia reiktų suvokti laipsniškumą, kaip tą sušukavimą gerai atlikti namuose ir tuos skirtumus kiekvieno žmogaus esamos situacijos, kurią jis turi. Pirmiausia žmogus labai nuodugniai turėtų atlikti pirmąjį etapą – galvos plovimo.

Stilistės teigimu, galvos plovimas - tai svarbiausias dalykas, kuris nulemia sušukavimo kokybę. Tam, kad būtų gerai atliktas sušukavimas, reikia gerai ir su tinkama priemone išsiplauti galvą. Jeigu neužtenka vieno karto, reikia muiluoti dar kartą, kad plaukai būtų purūs ir kad neliktų jokio riebalų pertekliaus.

Eglė Saunorytė-Kinderienė
„Jeigu blogai yra parinktas šampūnas arba kosmetika, to padaryti praktiškai neįmanoma. Jeigu plaunate galvą kas dieną, šampūnas turi būti kasdieniniam naudojimui. Nes jeigu kasdien naudosite šampūną dažytiems plaukams, kuris maitins, jis permaitins plaukus ir jie labai greitai susiriebaluos“,- perspėja E.Saunorytė.

Meistrė sako pastebėjusi, kad dauguma moterų pradeda formuoti (ne džiovinti) plaukus dar šlapius. To daryti nereiktų, nes tai savęs apsunkinimas ir nereikalingas laiko gaišimas bei jėgų eikvojimas. Iš pradžių reiktų su džiovintuvu juos pradžiovinti, o paskui jau formuoti norimą šukuoseną. Nes jeigu pradėsite formuoti plaukus ir kelti nuo šaknų , kai jie bus šlapi ir per visą ilgį varvantys, sugaišite daug fizinių jėgų.

Kirpėja pataria išplautus plaukus pirmiausia nusausinti rankšluosčiu, pradžiovinti juos su fenu, paskui paskirstyti pasirinktą priemonę norimam sušukavimui ir tik tada formuoti pačią šukuoseną. Šiame etape svarbu pasirinkti tinkamas priemones, nes nuo to priklausys ir šukuosenos sėkmė. Tai būtų: jeigu norite apimties, tai apvalūs šepečiai, jeigu norite pakelti nuo šaknų – karkasiniai šepečiai, kurie turi ertmes ir yra laidūs orui, kuriais galima šaknį užlaužti tiesiogine žodžio prasme, taip ją atkeliant.

Toms, kurių plaukai labai tiesūs ir jos nori permainų, E.Saunorytė rekomenduoja arba karštas žnyples, arba karštus suktukus su parafinu. Jie jungiasi į elektros lizdą, sušyla, tuomet susisukus reiktų palaukti, kol jie atvės. Tada susiformuos garbana, kuri nebekeis savo paviršiaus, nes jeigu išsuksite dar šiltus suktukus, jie praras savo formą.

Dar vienas sušukavimo būdas yra plaukų tiesinimas. Šiuo atveju meistrė primygtinai rekomenduoja visoms, kurios tiesina plaukus, naudoti visas priemones prieš tiesinimą, kas yra labai svarbu, nes nenaudojant jokių priemonių, plaukas yra neapsaugotas ir neturi atsparumo karščio poveikiui, taigi padaroma dviguba žala. Tos priemonės palengvina tiesinimą, apsunkina plaukus, jie gražiau krenta. Tačiau dažniau kaip vieną kartą per savaitę tiesinti plaukų stilistė nepataria.

Sušukavimus, kada plaukai susukami ant suktukų ir einama miegoti, E.Saunorytė nerekomenduoja – kirpėjos manymu, tai yra tiesiog savęs kankinimas.

Norinčioms išgauti purumo efektą, stilistė pataria naudoti standinančias priemones – putas bei įvairiausius standiklius, purškiklius, tik tos priemonės neturėtų būti riebios. O norint pabrėžti plaukų galiukus, kritimą, laipsniškumą, iškarpymą, tinka ir vaškas, ir aliejus, ir daugybė kitų priemonių.

Šukuosenai užfiksuoti, kad jos forma kiek įmanoma mažiau kistų, yra nepakeičiamas klasikinis lakas. Laką galima lengvai iššukuoti, kad plaukai nebūtų sulipę.

Traškių garbanų efektą, anot stilistės, išgausite panaudodamos sušukavimui skirtas putas ar želė. O minkštos jos taps nuo vaško kremo ar pienelio. Šios vasaros pagrindinės sušukavimo tendencijos - šlapios garbanos ir šukuosenos su segtukais.

„Dirbant dažnai tenka varijuoti ir labai mėgstu tai daryti, tiksliau, paišdykauti, pavyzdžiui, panaudoti tiesinamąjį kremą sugarbanojant plaukus. Labai įdomus ir netikėtas efektas. Bet tokiu atveju reikia išbandyti labai daug kosmetikos, kad atrastum tai, kas tau tinka. Siūlyčiau nebijoti ir užėjus pas draugę, jeigu yra galimybė, pabandyti jos naudojamas priemones – o gal jums tai labai tiks?“,- provokuoja paišdykauti ir DELFI skaitytojas šukuosenų meistrė Eglė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją