Kitaip tariant, kuo daugiau insulino, tuo daugiau riebalų.

Rezistentiškumas insulinui pasireiškia energijos trūkumu ir nuotaikų kaita. Dėl šios priežasties gresia hipertonija, širdies ir kraujagyslių patologijos, vėžys, cukrinis diabetas, podagra, rėmuo, senatvinė silpnaprotystė ir ankstyvas senėjimas. Itin svarbu žinoti, kad insulinas trikdo lytinių hormonų veiklą ir netgi gali tapti nevaisingumo priežastimi.

Dėl insulino plaukai auga ten, kur jų matyti nenorime, ir slenka ten, kur jų galėtų būti daugiau. Jei blokuosite insuliną, tuščios liks ir riebalų ląstelės, labai greitai atsistatys cholesterolio profilis, nuslops lėtinis uždegimas, susinormalizuos aukštas kraujospūdis ir cukraus kiekis kraujyje.

Jei norite pasiekti tokį rezultatą, privalėsite tobulai įvaldyti insulino koregavimo metodus, rašo fithacker.ru.

Insulino lygio koregavimo rekomendacijos

Iš savo mitybos raciono pašalinkite greituosius angliavandenius: miltinius produktus, baltuosius ryžius, cukrų, cukraus pakaitalus ir saldiklius. Būtent tokie angliavandeniai provokuoja insulino lygio svyravimus kraujyje. Leidžiama nedideliais kiekiais vartoti datulių, stevijų ir lėtai virškinamų angliavandenių – saldžiųjų bulvių, moliūgų, bolivinių balandų.

Pavyzdžiui, rekomenduojama tradicinius pusryčius iš avižinių dribsnių ar sausų pusryčių, skrebučio ir apelsinų sulčių keisti omletu su kumpiu arba varške su grietine. Į racioną įtraukite riešutų, sėklų ir uogų.

Nepamirškite, kad pramoninės gamybos maisto produktų ir gėrimų sudėtyje yra paslėpto cukraus ir kitų nepageidaujamų maistinių priedų. Kalbant trumpai, jei siūlomo maisto produkto nevalgė jūsų močiutės, jo geriau nevartokite ir jūs.

Kasdien suvartokite ne mažiau 400 gramų daržovių – žalių ir termiškai apdorotų. Nepamirškite apie grybus, daigus ir lapinius žalumynus.

Kiekvieno valgymo metu būtina vartoti gyvūninės ir/arba augalinės kilmės riebalų. Kadangi baltyminis maistas didina insulino lygį, baltymų kiekis neturėtų viršyti 25-45 g tris kartus per dieną.

Tarp maisto vartojimo svarbu daryti ne trumpesnes nei 4-6 val. pertraukas. Kitokiu atveju insulino rodikliai nespės grįžti į pradinius. Jei jaučiate stiprų poreikį užkąsti praėjus trims valandoms po valgio, tai aiškiai rodo, kad jums pasireiškia rezistentiškumas insulinui, o cukraus kiekis kraujyje nėra stabilus.

Dėkite visas įmanomas pastangas tam, kad susilaikytumėte nuo užkandžiavimų. Nuolatiniai užkandžiavimai ir dažnas maisto vartojimas palaiko aukštą insulino lygį. Toks įprotis neišvengiamai didins insulino lygį net ir vartojant mažai angliavandenių ir kalorijų.

Jei vis dėlto nepajėgiate atsisakyti užkandžių, mėginkite didinti baltymų kiekį pagrindinių valgymų metu. Dar galite išgerti stiklinę švaraus vandens, palaukti 20 min. ir tada įvertinti, ar noras užkąsti vis dar likęs. Jei šis metodas nebus veiksmingas, užkandžiui rinkitės daug riebalų turinčio maisto arba išgerkite arbatos su sviestu.

Nepamirškite, kad tik riebus maistas nedidina insulino lygio. Pasistenkite neužkandžiauti po vakarienės. Jūsų tikslas – nesigulti į lovą pilnu skrandžiu. Iš esmės tai reiškia, kad vakarieniauti reikėtų likus 3-4 val. iki miego.

Naktinė pertrauka tarp vakarienės ir pusryčių turi sudaryti ne mažiau 11-12 val. Praėjus 8-10 val. po maisto vartojimo apie pusę energijos atsargų dengiama pasitelkiant riebalų deginimą. Riebalų deginimo pagreitėjimas prasideda praėjus 11 val. be maisto. Kita vertus, ilgas badavimas neišvengiamai reiškia raumenų masės praradimą.

Per dieną galima suvartoti ne daugiau 120 gramų nesaldžių vaisių: uogų, avokadų, nesaldžių obuolių ar alyvuogių. Rekomenduojama atsisakyti saldžių vaisių, uogų ir vynuogių.

Maistą gerai sukramtykite. Taip padėsite maisto virškinimo sistemai pradėti virškinimo procesą dar burnos ertmėje ir suteiksite savo organizmui pakankamai laiko tam, kad būtų išskirtas sotumo hormonas.

Nepamirškite probiotikų. Teigiama mikroflora pagerins bendrą sveikatą ir iš organizmo pašalins toksinus, įskaitant sunkiųjų metalų druskas.

Įspėjimas

Visus mitybos pakeitimus derėtų įgyvendinti laipsniškai. Staigūs medžiagų apykaitos pasikeitimai gali laikinai padidinti trigliceridų ir „blogojo“ cholesterolio kiekį. Į podagrą linkusių asmenų organizme gali laikinai padidėti šlapimo rūgšties lygis, kuris savo ruožtu gali sukelti priepuolį.

Be to, jei vartojate medikamentų, pavyzdžiui, hipotenzinių vaistų ar cukraus lygio normalizavimui skirtų medikamentų, gali įvykti suminis mitybos ir preparato efektas. Tokio galingo hormono kaip insulinas balanso atkūrimas neabejotinai teigiamai paveiks kitų hormonų balansą ir padės pagrindą, būtiną ligai įveikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)