Imunitetas nėštumo metu

Nėštumas – vienas iš svarbiausių etapų moters gyvenime, jam reikia pasiruošti. Įrodyta, kad per nėštumą moters imunitetas kiek nusilpsta.

Persitvarko praktiškai visos moters sistemos ir organai, šiuo laikotarpiu nevalia sirgti, nors nėštumo metu labai lengva pasigauti infekciją. Ką gi daryti?

Žinoma, būtų geriau sustiprinti imunitetą iki nėštumo, apsilankyti pas odontologą, atsikratyti žalingų įpročių, įprasti tinkamai, visavertiškai maitintis.

Kaip sustiprinti imunitetą po gimdymo?

Vartokite vitaminus, imunitetą aktyvinančius preparatus. Jei maitinate krūtimi, preparatus turi parinkti medikas. Valgykite visavertiškai, produktų su beta karotinu (morkų, moliūgų, kopūstų ir pan.). Taip pat valgykite grūdų, ankštinių augalų, įvairių riešutų. Įtraukite į racioną sezoninių uogų, žalumynų.

Imunitetui ypač svarbus žarnynas, todėl reikia palaikyti mikroflorą, vartoti raugintus pieno produktus.

Grūdinkitės: kontrastinis dušas, apsitrynimai drėgnu rankšluosčiu sustiprins organizmą, padarys jį atsparesnį infekcijoms.

Plaukiokite, vaikščiokite gryname ore.

Pagal galimybes ilsėkitės, stresai labai silpnina imunitetą.

Kaip sustiprinti imunitetą krūtimi maitinančiai moteriai?

Geriausia tai daryti natūraliai: subalansuoti mitybą, grūdintis, pakankamai ilsėtis.

Atsiminkite – praktiškai viskas, ką suvalgote, su motinos pienu patenka į kūdikio organizmą. Taigi nesubėkite vartoti medikamentų, vitaminų, juk nežinote, kaip jie paveiks kūdikį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją