Svetainė womenshealthmag.com siūlo vadovautis šiais žingsniais – jie apsaugos jautrias bikinio linijas nuo nepageidaujamų pasekmių.

1. Investuokite į gerą bikinio srities skustuvą.

Išsirinkti tinkamą skustuvą yra pirmasis žingsnis, užtikrinantis, kad jūsų bikinio sritis neatrodys tarsi apkrėsta infekcijos. „Kuo daugiau peiliukų, tuo geriau jie paskirstys spaudimą. Kiekvienas peiliukas skus su mažesne jėga, bet efektyviau“, – teigė Dendy Engelman iš Manhatano dermatologijos ir kosmetinių operacijų klinikos Niujorke. Kitaip tariant, plaukelius nuskusite arčiau odos, bet išvengsite sudirginimo ar įsipjovimų.

„Išsirinkusios tvirtą ir patvarų skustuvą su raminančiomis juostelėmis pajusite milžinišką skirtumą“– pridūrė depiliacijos ekspertė Eileen Bischoff iš Niujorko grožio salono „Eve Salon“. Nors vienkartiniai skustuvai puikiai tinka kelionėms ir taip pat gali atlikti savo darbą, jie ne veltui vadinami vienkartiniais. „Jie neskirti naudoti visą mėnesį“, – pažymėjo ji.

Skutimosi peiliukai

2. Imkitės įaugančių plaukelių prevencijos.

Prieš skusdamos bikinio sritį, maždaug 10 minučių pamirkite šiltame vandenyje. Tai suminkštins viršutinį odos sluoksnį, todėl plaukeliai pasišalins lengviau (taip pat sumažės odos sudirginimo tikimybė), sakė depiliacijos elektros srove specialistė Fumi Ozaki iš „Redondo Beach“ Kalifornijoje. „Po 10 minučių gerai nusausinkite odą, kad neliktų jokių drėgmės likučių“, – teigė ji.

Kai jūsų bikinio zona bus švari ir sausa, D. Engelman pataria ją švelniai pašveisti drėgna dušo pirštine ar šveitikliu. Tai pašalins negyvas odos ląsteles, todėl skustuvo peiliukai geriau pasieks odą. „Prieš skutimąsi tai pašiauš bet kokius sunkiai įveikiamus, įaugusius plaukelius“, – teigė ji.

3. Naudokite skutimosi kremą.

Galbūt manote, kad šis skutimosi aksesuaras tėra gerą kvapą turinti priemonė, tačiau yra visai ne taip. „Kai skutatės, jūs taip pat skutate savo odą, – teigė E. Bischoff. – Jei nenaudosite pakankamai skutimosi kremo, pagerinančio slydimą, jūs nubrūžinsite savo odą ir ji liks sudirgusi“.

Kaip ir skustuvo atveju, parduotuvėje nečiupkite pigaus ar pirmo pasitaikiusio skutimosi kremo. „Naudokite geros kokybės skutimosi želę, turinčią trumpą drėkinamųjų ingredientų sąrašą. Rinkitės skutimosi kremą su taukmedžio sviestu, alyvuogių ar kokosų aliejumi – šių bazių pakaks, kad jūsų skustuvas sušvelnėtų“, – teigė D. Engelman.

Tepkite skutimosi kremą plonu sluoksniu ir tik toje vietoje, kurią skusite – pro kremą turi prasišviesti oda ir patys plaukeliai. „Taip yra saugiau, taigi jums nereikės kelis kartus braukti per tą pačią vietą“, – pažymėjo F. Ozaki.

4. Atkreipkite dėmesį į bikinio linijos skutimo techniką.

„Tai, kaip skutate bikinio liniją, gali turėti labai, labai daug reikšmės, ypač tiems žmonėms, kuriems dažnai išberia odą“, – sakė E. Bischoff. Jei skusite bikinio sritį įvairiausiomis kryptimis, padidės tikimybė, kad įsipjausite ir priversite plaukelius įaugti į odą. Skuskite viena kryptimi – pagal plaukelių augimą.

Švelniai braukdamos skustuvu palei bikinio liniją, laikykite peiliukus nukreiptus į apačią ir pernelyg jų nespauskite. „Jums turėtų pakakti vieno brūkštelėjimo, ypač jei skustuvas turi daug peiliukų, – sakė F. Ozaki. – Kuo bus daugiau peiliukų, tuo mažiau kartų jums teks braukyti per šią jautrią vietą“.

5. Po skutimosi nuraminkite bikinio srities odą.

Kai tik padėsite skustuvą, bikinio zonas nuplaukite ir dešimčiai minučių uždėkite ant jų šaltą kompresą – tai apsaugos odą nuo sudirgimo, pataria F. Ozaki. Užtepkite serumo nuo paraudimų (pageidautina bekvapio), kuris taip pat mažina sudirginimo tikimybę.

„Rekomenduoju naudoti arbatmedžio aliejų. Tai natūrali priešuždegiminė ir antiseptinė priemonė, kuri nuramina paraudusią ir sudirgusią odą, – teigė D. Engelman. – Jei jūsų odos reakcija į skutimąsi buvo tikrai stipri, galite naudoti stipresnius kremus, pavyzdžiui, topinius steroidus. Jie mažina paraudimus, tinimą ir skausmą“.

6. Drėkinkite, drėkinkite, drėkinkite

Labai svarbu po skutimosi odą kuo daugiau drėkinti. „Abi bikinio linijas patepkite bekvapiu, alkoholio neturinčiu drėkinamuoju kremu, kuris užrakins drėgmę ir neleis odai išsausėti“, – sakė D. Engelman. E. Bischoff patarė ieškoti produktų, turinčių raminančio alavijų ekstrakto, taip pat simondsijų aliejaus ir vitamino E, kuris užtikrina drėkinimą.

7. Gerai nuplaukite bikinio linijų skustuvą.

Po kiekvieno skutimosi dezinfekuokite savo skustuvą alkoholiu ir nuplaukite jį šiltu ar karštu vandeniu. Jei tą patį skustuvą naudojate jau seniai ir jis pradėjo rūdyti, nedelsiant jį išmeskite. „Senus peiliukus, t.y. tuos, kuriuos naudojote penkiems ar septyniems skutimams, pakeiskite naujais“, – sakė D. Engelman.

Jūs taip pat galite sumažinti išlaidas skutimosi peiliukams (ir išvengti spuogelių), jei laikysite juos švarioje, sausoje vietoje, o ne pačiame duše, kur jie gali prisirinkti bakterijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)