Mūsų gyvenimas kur kas ramesnis ir saikingesnis, tačiau jame yra savų ypatumų. Jautiesi dvidešimties, o atrodai... Daugeliui tai - tikra krizė. Moteris labiausiai baugina pirmosios raukšlelės. O juk jų niekas nepastebi, išskyrus pačias moteris. Kai amžiaus žymių atsiranda daugiau, moterys jas priima kur kas mažiau tragiškai, veikiau - filosofiškai.

Jau nebėra buvusio lengvumo eisenoje, ir nors atsirado daugiau laisvo laiko, vis mažiau lieka sveikatos.

Prasidėjo karščio priepuoliai, naktinis prakaitavimas ir širdies plakimas, kur kas sunkiau susikaupti. Atsirado nemiga, kankina skausmai tai šen, tai ten, padidėjo spaudimas. Ir kuo toliau, tuo problemų daugiau. Deja, tai ne baisi pasaka, tai - realus gyvenimas moters, kuri mažai dėmesio skyrė ir tebeskiria sau, kuri tam nerasdavo laiko. Tačiau nereikia su tokia situacija susitaikyti. Pasistenkite sustabdyti laiką.

Kiekvienai moteriai norisi būti geros nuotaikos, apsisaugoti nuo ligų ir nebūti našta artimiesiems. Tam, visų pirma, reikia daugiau judėti. Nejudrus gyvenimo būdas vis labiau ir labiau prikaustys jus prie lovos ar krėslo, sukurdamas visas sąlygas kalcio netekimui ir osteoporozės vystymuisi.

Antra, rinkitės subalansuotą mitybą. Jūsų maiste turi būti daugiau kalcio. Jo yra sūryje, varškėje, rūgpienyje. Nereikia persistengti su angliavandeniais ir gyvuliniais riebalais. Atsisakykite kavos dideliais kiekiais, stiprios arbatos, alkoholio, druskos. Dėl jų kaulai tampa trapūs. Nedidelis alkoholio kiekis leistinas, kadangi jis mažina širdies ir kraujagyslių susirgimų riziką.

Trečia - nerūkykite.

Norėtųsi, kad moterys išsaugotų sveikatą, patrauklumą ir aktyvų gyvenimo būdą tiek, kiek joms apskritai skirta gyventi. Atminkite, juk jūs gimėte moterimi ir turite ja likti visą laiką.

Manoma, kad grožis yra sveikatos atspindys. Kadangi dabar atsirado daugiau laisvo laiko, skirkite jį grožiui ir sveikatai. Sukakus keturiasdešimtmečiui, organizmas jau ima dėvėtis, kraujagyslių sienelės tampa plonesnės. Sunku užsiimti aktyviomis sporto šakomis, tačiau galima užsiiminėti gimnastika, ir daryti tai reikia kasdien.

Reikia daug vaikščioti, plaukioti, judėti. Su amžiumi susiję pokyčiai vyksta ne tik viduje, bet ir išorėje. Sensta oda, lėtėja medžiagų apykaita, prastėja jos maitinimas. Poodinis riebalinis sluoksnis suplonėja, odos elastingumas mažėja, oda vysta. Silpsta prakaito ir riebalų liaukų funkcijos.

Po keturiasdešimt penkerių riebalinės liaukos išskiria tris kartus mažiau riebalų, nei jaunystėje. Todėl būtinai reikia laikytis kūno priežiūros taisyklių.

Medaus kaukės vystančiai odai

Du šaukštai medaus, du šaukštai miltų, vienas suplaktas kiaušinio baltymas. Viską sumaišyti ir užtepti ant odos. Po dvidešimt minučių nuplauti karštu vandeniu, po to šaltu. Kaukė maitina odą, mažėja raukšlelių apie akis.

Vienas šaukštelis medaus, šaukštelis glicerino, du šaukšteliai vandens. Viską sumaišyti įdedant šaukštelį avižų ar kviečių miltų. Užtepti ant odos 20-25 min.

100 g medaus, 50 ml degtinės, viską sumaišyti. Palaikyti ant veido 10-15 min. Gerai valo, minkština ir dezinfekuoja odą.

Kaukės su alijošiumi

Nupjautus alijošiaus lapus nuplauti virintu vandeniu, patalpinti tamsioje vėsioje vietoje dvylikai dienų. Per tą laiką lapuose susidarys biostimuliuojančios medžiagos.

Ryte ar vakare sausą, gerai išvalytą arbatos nuoviru odą gausiai sutepkite alijošiaus sultimis. Po to pirštų galiukais įmasažuokite sultis į odą, patepkite maitinamuoju kremu.

Šviežias alijošiaus sultis naudokite trinti veidui du-tris kartus per savaitę. Senstančiai odai - kaukės iš sulčių, laikyti 15-20 min. Kursas - 20-25 procedūros.

Alijošiaus sultis, liepų medų, gliceriną, vandenį sumaišyti lygiomis proporcijomis, lėtai maišant, sudėti avižų miltus - turi gautis košelė. Tepti ant veido 20-25 min. Tai daryti vieną-du kartus per savaitę mėnesį-pusantro. Jaunina odą.

Kremas nuo raukšlių

Vienas kiaušinio trynys, du ml obuolių sulčių, penki ml abrikosų aliejaus, penki ml hamamelio, pusės citrinos sultys. Viską sumaišyti.
Laikykitės miego režimo. Būtent miegant aktyviai atsinaujina odos ląstelės. Pabandykite gerti tirpsmo vandenį. Tokio vandens struktūra tokia pat kaip vandens organizmo ląstelėse, todėl jis pasisavinamas efektyviau.

Daugiau vaikščiokite gryname ore, ypač kai lyja. Tai naudinga odai.
Nuo jūsų pačių priklauso, kada ateis „kritiškas“ amžius ir ar pavyks pratęsti jaunystę.

Jauninantys eliksyrai

Sumaišykite po vieną šaukštelį citrinos sulčių, skysto medaus ir alyvų aliejaus. Kasdien gerkite tuščiu skrandžiu.

24 citrinų sultys sumaišomos su susmulkintu česnaku (400 g), sudedama į stiklainį plačiu kakleliu ir laikoma 24 dienas. Vartojama kartą per dieną prieš miegą, išmaišius vieną šaukštelį mišinio pusėje stiklinės vandens.

Tonikas susiraukšlėjusiai, nuvytusiai odai

Mišinį iš vieno šaukšto susmulkintų petražolių ar krapų, vieno šaukštelio susmulkintos ąžuolo žievės ar šalavijo ir vieno šaukšto liepų žiedų, užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens. Leiskite nusistovėti dvi valandas. Prakoškite, įdėkite kiek citrinos rūgšties ar šaukštą bet kokių rūgščių sulčių. Supilkite į buteliuką ir laikykite šaldytuve. Trinkite vakare veido odą vietoje prausimo.

Taisyklės, kaip prisižiūrėti sulaukus keturiasdešimt penkerių

Ryte ir vakare - odos valymas, drėkinimas, maitinimas, apsauga nuo drėgmės netekimo.

Dienos režimo laikymasis, tvarkinga mityba ir miegas.

Gimnastika.

Reguliarus maitinamųjų ir biostimuliuojančiųjų kaukių naudojimas.
Senėjimo sulėtinimui - ženšenio, auksinės šaknies ir kiti preparatai.

Savimasažas.

Odos apsauga.

Kartą per savaitę darykitės kontrastinius kompresus iš vaistinių žolelių: ramunėlių, medetkų ir pan. Jie atgaivina odą ir stiprina audinius.

Kai kurios kaukės lygina ir tonizuoja odą. Kaukės pasirinkimas priklauso nuo jūsų odos savybių. Baltyminių ir parafino kaukių nereikėtų naudoti dažniau nei kartą į mėnesį. Visas likusias galima darytis kartą per savaitę, jos padės kovoti su raukšlėmis.

Kasdien ryte ir vakare penkias minutes reikia daryti lengvą masažą naudojant maitinamąjį kremą arba alyvų aliejų. Venkite per ilgai būti saulėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)