Švelnus šveitiklis

200 ml šaltos žaliosios arbatos
2 šaukštai ryžių miltų
Šaukštelis medaus

Visus ingredientus sumaišyti, gauta mase sukamaisiais judesiais ištepti veidą ir palaikyti apie 20 min. Tuomet jį dar kartą pamasažuoti, nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.

Šveitiklis riebiai odai

50 g varškės
30 ml kokosų pieno
10 ml citrinos sulčių
Šaukštelis kavos
Šaukštelis kakavos

Visus ingredientus sumaišyti, gauta mase sukamaisiais judesiais ištepti veidą, palaikyti 20–30 min. ir nuplauti vėsiu vandeniu. Šis šveitiklis neišsausina odos, suteikia jai elsatingumo, pašalina ne tik negyvas ląsteles, bet ir riebalų perteklių.

Kaukė nuo uždegimų

2 šaukštai virtų avižų
50 ml citrinų sulčių

Visus ingredientus sumaišyti, gauta mase vengiant jautrių paakių ištepti veidą, palaikyti apie 20 min. ir nuplauti šiltu vandeniu. Jeigu oda labai jautri, citrinų sultis galima praskiesti šlakeliu vandens.

Skaistinanti kaukė

100 ml natūralaus jogurto
20 ml apelsino sulčių
2 šaukšteliai tarkuotos apelsino žievelės

Visus ingredientus sumaišyti ir palaikyti, kol apelsino žievelė išbrinks bei suminkštės. Tuomet gauta mase sukamaisiais judesiais ištepti veidą, palaikyti apie 20 min. ir nuplauti vėsiu vandeniu. Oda taps skaisti, minkšta ir lygi.

Poras valanti kaukė

2 šaukšteliai grietinės
2 šaukšteliai medaus
Šaukštelis obuolių vyno acto

Visus ingredientus sumaišyti, gauta mase ištepti veidą, palaikyti 20–30 min. ir nuplauti šaltu vandeniu. Ši kaukė odą intensyviai matina, išvalo poras ir jas sutraukia neleisdama vėl užsikimšti.

Kaukė patamsėjusiems paakiams

Bulvė
Gabalėlis petražolės šaknies
Šaukštelis pieno

Bulvę ir petražolės šaknį sutarkuoti, užpilti šiltu pienu ir gerai išmaišyti. Gauta mase švelniai ištepti paakius, palaikyti 15–20 min. ir nuvalyti sausa popierine servetėle. Paakiai taps šviesesni ir mažiau paburkę.

Kremas sausai odai

25 g bičių vaško
10 g kokosų sviesto
50 ml abrikosų kauliukų aliejaus
100 ml rožių vandens
Keli lašai moliūgų sėklų ekstrakto

Vašką, sviestą ištirpinti garuose, gerai išmaišyti ir palikti, kad pravėstų. Tuomet supilti aliejų, vandenį ir plakti, kol mišinys taps kremo konsistencijos. Paskui sulašinti moliūgų sėklų ekstraktą ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Laikyti tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.

Kremas nuo raukšlių

30 g bičių vaško
15 g taukmedžių sviesto
Šaukštas migdolų aliejaus
Šaukštelis rožių vandens
Šaukštelis medaus
Keli lašai levandų eterinio aliejaus

Vašką, sviestą ištirpinti garuose ir sumaišyti su migdolų aliejumi. Šiltą rožių vandenį sumaišyti su medumi ir supilti į vaško bei sviesto masę. Tuomet įlašinti levandų eterinį aliejų ir gerai išplakti. Laikyti tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.

Senėjimą stabdantis kremas

10 g mangų sviesto
8 g bičių vaško
50 ml vynuogių sėklų aliejaus
30 lašų šaltalankių aliejaus
8 g alavijų gelio
50 ml žaliosios arbatos
10 lašų vitamino E
10 lašų rozmarinų ekstrakto

Sviestą, vašką ištirpinti garuose, supilti vynuogių sėklų, šaltalankių aliejus, sudėti alavijų gelį. Tuomet viską gerai išplakti ir supilti žaliąją arbatą. Kai masė taps kremo konsistencijos, sulašinti vitaminą E, rozmarinų ekstraktą ir išmaišyti. Laikyti tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.