Eksperimentai su menstruacijų ciklo trukme yra pavojingi, nes jie pertraukia natūralius fiziologinius procesus, ir nėra aišku, kaip organizmas reaguos į tokį įsikišimą. Bet kokiu atveju kuriam laikui sutriks hormoniniai procesai, o tokių sutrikimų pasekmės gali būti neprognozuojamos, pradedant nereguliariu ciklu ir baigiant sunkumais pastojant bei išnešiojant kūdikį. Taigi pirmiausia turite nuspręsti, ar tikrai būtina paankstinti menstruacijų datą ir ar neįmanoma be to apsieiti.

Prieš pradėdamos imtis kokių nors veiksmų, įsitikinkite, ar nesate nėščia, nes vaistiniai preparatai, žolelės ir procedūros gali pakenkti būsimam kūdikiui ir sukelti persileidimo grėsmę. Jeigu kyla įtarimų, jog galite būti pastojusi, pasidarykite kraujo tyrimą dėl chorioninio gonadotropino (hCG), kuris kraujyje aptinkamas jau pirmosiomis nėštumo savaitėmis. Vaistinėse parduodami nėštumo testai, paremti šlapimo analize, gali būti netikslūs, nes nėštumą jie parodo tik vėluojant menstruacijoms. Tuo tarpu hCG kiekis kraujyje būna kur kas didesnis, negu šlapime.

Jeigu vartojate hormonines kontraceptines piliules, tiesiog nustokite jas gerti keliomis dienomis anksčiau, negu priklauso pagal schemą. Pertraukos metu prasidės menstruacijos, o pertraukai pasibaigus, pradėkite gerti piliules iš naujos pakuotės. Paprastai kontraceptinių piliulių aprašyme parašyta, kaip vartoti tabletes, jei menstruacijas norima paskubinti arba atidėti. Tačiau prieš tai nepamirškite pasikonsultuoti su gydytoju dėl galimų komplikacijų

Paankstinti menstruacijų datą galima ir liaudiškomis priemonėmis. Teigiama, kad menstruacijas skatina taurė raudonojo vyno ir karšta vonia arba sauna antroje ciklo pusėje, taip pat vonelė kojoms su garstyčiomis. Tačiau būkite atsargios, nes itin aukšta vandens ar pirties temperatūra kartais sukelia stiprų kraujoplūdį.

Menstruacijas galima paskubinti ir žolelių nuovirais bei vaistažolių arbatomis. Susmulkinkite ir stikline verdančio vandens užplikykite saują petražolių. Leiskite pastovėti 2 – 3 val., nukoškite. 2 – 3 dienas rytais ir vakarais išgerkite po pusę stiklinės tokios arbatos. Panašų poveikį turi ir bitkrėslės. Du šaukštus žiedelių užplikykite 1 stikline verdančio vandens. Gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną, likus 15 min. iki valgio.

Pirmąją ar antrąją dieną menstruacijas sukelia ir debesylo šaknų nuoviras. 1 šaukštą smulkintų debesylo šaknų užpilkite stikline karšto vandens, užvirinkite ir pavirkite ant vidutinės ugnies 5 min. Tuomet nuovirą nukelkite ir palikite stovėti 30 – 40 min. Gerkite po 50 ml du kartus per dieną.

Menstruacijas taip pat paskubina mėlynųjų rugiagėlių arbata. 2 šaukštus žolelių užplikykite stikline verdančio vandens, palaikykite 1 – 1,5 val. ir gerkite po 1 arbatinį šaukštelį 3 – 4 kartus per dieną. Panašiai veikia ir vaistinė verbena: jos nuoviras ruošiamas taip pat, o geriamas po 50 ml 3 kartus per dieną.

Vaistažolių arbatas vartokite atsargiai, nes jos gali sukelti alergines reakcijas. Nepaisant to, kad liaudiški būdai yra patikrinti daugelio kartų ir mus pasiekia iš gilios senovės, žavėtis jais neverta, nes visuomet egzistuoja tikimybė, kad jie padarys žalos sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)