Dauguma mūsų pagaliau suvokė, kad artėja vasara ir tas metas, kai reikės atidengti savo kūną paplūdimyje. Galbūt kai kurių metabolizmas užstrigęs paauglystėje. Joms pasisekė! Tačiau kitoms praverstų žinoti, kad joms nereikia badauti ar susivynioti į sarongą, kad jaustųsi gerai karštuoju sezonu.

Taip, metas sarongą paslėpti spintoje. Jums jo vis tiek nereiks, kadangi šiame straipsnyje pateikiamos žvaigždžių trenerio Davido Kirscho paslaptys, kaip greitai numesti kelis kilogramus ir puikuotis spindinčia oda.

Kardio, kardio, kardio

Jei norite greitai sulieknėti, geriausias pasirinkimas - kardio treniruotės, greito tempo, priverčiančios širdį smarkiai plakti. Kirschas rekomenduoja kardio treniruotes, susidedančias iš „bėgimo, irklavimo, plaukimo, važiavimo dviračiu ar eliptinio treniruoklio, 45-60 minučių, 4-5 kartus per savaitę.“

Jei negalite rasti visos valandos per dieną treniruotei, nenusivilkite. D. Kirscho teigimu, dešimties minučių greita treniruotė taip pat padės, taigi daugiau jokių atsikalbinėjimų. Lipkite laiptais ar apibėkite biuro pastatą. Jis taip pat siūlo biuro kėdę iškeisti į medicininį kamuolį, taip treniruotumėtės nei negalvodamos apie sportą.

Stangrinkite užpakaliuką

Norite tobulo užpakaliuko? Kas jo nenori? D. Kirschas rekomenduoja įtūpstus naudojant medicininį kamuolį ir šuoliukus - pratimus reikėtų atlikti bent kartą per savaitę, o geriausia daugiau, jei tik turite laiko ir energijos. Kartokite po penkiolika-dvidešimt kartų.

Vengtini produktai

Norint liekno kūno ir plokščio pilvuko, reikia vengti tam tikrų produktų bent jau porai savaičių likus iki maudymosi kostiumėlio debiuto. Laikykitės atokiau nuo „pieno produktų, paprastų ir dietinių gazuotų gėrimų, sportinių gėrimų, per didelio kiekio vaisių, o vietoje to rinkitės žalias daržoves, tokias kaip špinatai, brokoliai, šparagai, bei užkandžiams - migdolus, paprikas, salierus“, - sako D. Kirschas. Gerkite tik vandenį ir arbatas.

Atsiminkite, kalorijos nėra vienodos

Viena didžiausių klaidų, kurias daro lieknėjančios moterys - manymas, kad visos kalorijos vienodos. Daugelis moterų mano, kad, tarkime, dribsnių batonėlio kalorijos bus pasisavinamos lygiai taip pat, kaip kad vištienos krūtinėlės. Tai netiesa, teigia D. Kirschas.

Mėgindamos numesti svorio, venkite apdorotų angliavandenių ir per didelio kiekio vaisių ar riebalų. Vartokite maistingas, kokybiškas kalorijas - vištieną, daržoves, bolivinės balandos kruopas.

Pasidarykite veido procedūrą

Pasak žvaigždžių veido priežiūros specialistės Renee Rouleau, moterims reikia pasidaryti veido procedūras bent jau keturis kartus per metus - kiekvieno sezono pradžioje, siekiant pašalinti sausas odos ląsteles, pagerinti veido spalvą, stimuliuoti ląstelių regeneraciją. Taigi jei nuo pat žiemos nesidarėte veido procedūros, dabar pats laikas.

Jei negalite nueiti į grožio saloną, galite tai atlikti namie:

Nuprauskite veidą švelniu prausikliu;
Šveitiklių pašalinkite negyvas ar sausas odos ląsteles;
Patepkite odą keliais lašais serumo, tuomet užtepkite kaukę ant veido ir kaklo. Kaukė padės serumui giliau prasiskverbti į odą;
Palikite 10-15 minučių, švelniai nuvalykite šiltu rankšluosčiu. Užbaikite patepdamos veidą mėgstamu drėkinamuoju kremu.

Apsisaugokite nuo odos uždegimų

Jei jūsų oda riebi, vasara gali būti pats prasčiausias laikas odai, nes prakaitavimas pablogina aknę ir veidą dar labiau gali išberti spuogais, sako dermatologė Heidi Waldorf. Ji rekomenduoja švelnios-vidutinės formos aknę gydyti specialiomis priemonėmis su retinoidais ir benzolo peroksidu, kurias gali rekomenduoti gydytojas ar kai kurios vaistinės.

Kiti galimi ingredientai - cinko sulfatas, arbatmedis, kofeinas, niacinamidas, kurie taip pat sulėtintų riebalų gamybą. Kūno aknei dairykitės prausiklio, kuriame būtų benzolo peroksido.

Pamaitinkite problemiškas odos vietas

Paplūdimyje kūną demonstruosite visu gražumu, o tai reiškia, kad oda turi būti lygi, gerai sudrėkinta. Pasirūpinkite išsausėjusiomis, sudiržusiomis vietomis - daugiau dėmesio skirkite keliams, alkūnėms, kulnams ir rankoms.

Pradėkite procedūrą duše prausdamosi itin drėkinančiu kūno prausikliu. Švelniai nušveiskite ir sudrėkinkite odą. Po dušo pasitepkite kūno kremu su keliais lašais kūno aliejaus.

Atlikite depiliaciją

Vasarą mažiausiai norite rūpintis dėl nereikalingų plaukelių. Todėl depiliacija vašku - puiki alternatyva skutimuisi, sako kosmetologė Susmta Patel. Depiliacija vašku gera tuo, kad ja plaukai pašalinami su šaknimis, priduria ji.

Depiliuojant vašku, galima būti ramioms iki mėnesio laiko, be to, laikui bėgant plaukai plonėja ir vis mažiau atauga, sako Patel. Papildomas privalumas: depiliacija kartu ir gerai nušveičia odą, ji tampa tarsi šilkinė.

Jei renkatės vašką, Patel perspėja po procedūros dvi paras nenaudoti jokio šveitiklio ir nesimėgauti saulės voniomis bent parą. Paraudimus galima gydyti kortizono kremu. Jei vis dėlto nusprendėte skusti, tai darykite po dušo, kad plaukeliai būtų švelnesni.

Visuomet po to naudokite drėkinamąjį kremą ir naudokite naują skutimosi peiliuką, kad oda būtų kuo mažiau suerzinta.

Spindėkite

Žinoma, jūs žinote, kad įdegusi atrodysite sveikesnė ir lieknesnė. Tačiau taip pat žinote, kad vienintelis saugus būdas to pasiekti - įdegio efektą suteikiantys kremai. Gera naujiena - dabar tokio įdegio itin lengva pasiekti, ypač jei remsitės šiais įdegio specialistės Natalie Cupid patarimais.

Ji pataria pirmiausia gerai nušveisti kūną, atlikti depiliaciją. Įprasto kūno kremo nenaudokite. Natūraliam įdegiui rinkitės produktą, kuris yra vos vienu ar dviem atspalviais tamsesnis nei esama odos spalva.

Naudokite saulės apsaugos priemones

Saulės apsaugos priemonės reikalingos ištisus metus, tačiau vasara - metas, kai saulėje būname dar ilgiau, taigi jums reikia dažniau naudoti saulės apsaugos priemones ir jomis tepti visą kūną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)