„Svarbu nepamiršti, kad plaukų būklė yra ir bendros sveikatos rodiklis. Jei plaukai slenka labai intensyviai ir ilgai, nepaisant visų pastangų juos prižiūrint, skilinėja, veliasi, lūžinėja, kuo skubiau apsilankykite pas savo šeimos gydytoją, nes tai gali būti vienas iš ligos simptomų", - atkreipia dėmesį „Eurovaistinės“ farmacininkė Roberta Janulytė.

Pateikiame jos patarimų.

„Lepinkite. Kartą per savaitę palepinkite savo garbanas kauke. Ją galite įsigyti parduotuvėse ar vaistinėse, arba pasigaminti patys. Svarbiausia, kad tokioje kaukėje būtų kuo daugiau maistingų medžiagų ir aktyvių komponentų - proteinų, kurie atstato plauko struktūrą (namų sąlygomis ruošiant kaukę dėkite kiaušinį arba pilno riebumo jogurtą), aliejų, kurie minkština plaukus ir suteikia jiems spindesio - tinkamiausi simonsidijų (jojoba), kokosų, makadamijų, arganų, eterinių aliejų, kurie aktyvina galvos kraujotaką ir stiprina plaukų šaknis - levandų, pipirmėčių, rozmarinų, kedrų, cinamono. Pastarąjį naudokite saikingai, kad nenudegintumėte ir nesudirgintumėte odos“, - pasakoja „Eurovaistinės“ specialistė.

Kondicionierius: gaminant kaukes namuose yra medus, tik nelaikykite tokios kaukės per ilgai, kad medus nesukietėtų, nes bus sunku sulipusius plaukus išplauti, jų neišpešant.

Ypač nualintus ir pažeistus plaukus patartina lepinti kaukėmis prieš kiekvieną plovimą, bet patartina rinktis arba profesionalias dermataloginės kosmetikos priemones arba masažus su šiltais aliejais.

Eksperimentai namuose, ypač jei plaukai buvo šviesinti arba chemiškai sušukuoti, gali ne tik nepadėti, bet ir pakenkti.

Išbandytos kaukės sausiems plaukams atgaivinti:

Grietinės kaukė

Paruošimo laikas: 15 minučių.
Laikymo laikas: 40 minučių.

Ingredientai: grietinė, alyvuogių aliejus, medus, kiaušinio trynys.

Paruošimas: sumaišome du šaukštus grietinės, du šaukštus alyvuogių aliejaus, vieną kiaušinio trynį ir du šaukštelius medaus. Šį mišinį šiek tiek pakaitiname. Kaukę tepame ant sausų plaukų, ant viršaus uždedame polietileno plėvelę ir apsukame rankšluosčiu. Po 40 minučių nuplauname vandeniu ir nedideliu kiekiu šampūno.

Poveikis: po šios kaukės plaukai gerai išsišukuoja, jų galiukai neatrodo nutriušę.

Ricinos kaukė

Paruošimo laikas: 10 minučių.
Laikymo laikas: 30 minučių.

Ingredientai: ricinos aliejus, nesaldus jogurtas, medus.

Paruošimas: du šaukštus ricinos aliejaus sumaišome su trimis šaukštais jogurto ir šaukšteliu medaus. Mišinį pašildome. Kaukę užtepame ant plaukų, uždedame polietileno plėvelę ir apsukame rankšluosčiu. Po 30 minučių nuplauname.

Poveikis: plaukai įgavo pastebimo žvilgesio ir sutvirtėjo, juos šukuojant iškrenta mažiau plaukų.

Kaukė žvilgesiui

Paruošimo laikas: 5 minutės.
Laikymo laikas: 20 minučių.

Ingredientai: varnalėšų aliejus, citrinos sultys, eterinis mandarinų aliejus.

Paruošimas: sumaišome tris šaukštus varnalėšų aliejaus, šauktą citrinų sulčių ir penkis lašus eterinio mandarinų aliejaus. Kaukę užtepame ant plaukų, uždedame polietileno plėvelę ir apsukame rankšluosčiu. Po 20 minučių nuplauname.

Poveikis: plaukai atgauna gyvybingumą ir akinantį žvilgesį, kvepia citrusinais vaisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)