Jei manote, kad užtenka nusiprausti po šaltu vandeniu ir pasitepti maskuojamuoju pieštuku, klystate. Štai odos priežiūros ekspertų patarimai, ką daryti, kad visam laikui atsikratytumėte maišelių po akimis ir išvengtumėte akių užtinimo.

Dėl ko atsiranda tamsūs ratilai?

Juodi ratilai ir maišeliai po akimis gali atsirasti dėl daugybės priežasčių. Štai dažniausios:

* Melanino sankaupos (hiperpigmentacija)
* Sumažejęs riebalų kiekis paakiuose
* Sutrūkinėjusios paakių kraujagyslės

Nesveikas gyvenimo būdas - per daug kavos bei cigarečių ir per mažai miego - yra retesnė odos paburkimo ir ratilų priežastis.

Kaip atsikratyti tamsių ratilų ir maišelių po akimis

* Išsimiegokite. Miegas - nieko nekainuojantis ir neskausmingas būdas, padedantis sumažinti dėl bet kokios priežasties atsiradusius tamsius ratilus. Spindinčios akys - ne vienintelis miego privalumas; jis taip pat padeda jūsų kūnui atitaisyti odos ląstelėms padarytą žalą.

* Venkite alkoholio ir kofeino. Taip, jie padeda trumpam pražvalėti, bet labai neigiamai veikia jūsų odą. Ji tampa sausesnė, dėl to tamsūs ratilai atrodo dar tamsesni.

* Naudokite odą šviesinančias ir balinančias priemones. Jei tamsūs ratilai atsirado dėl melanino pertekliaus, dermatologė Sonia Badreshia-Bansal pataria išbandyti kremus su šviesinanciomis medžiagomis, tokiomis kaip retinolis, hidrokvinonas, kojinė rūgštis, žalioji arbata, vitaminas C ar soja. Kad šviesinantys produktai būtų veiksmingesni, venkite saulės ir kasdien tepkitės apsauginiu kremu. S. Badreshia-Bansal pataria naudoti kremą su cinku ir apsaugos faktoriumi 30.

* Išbandykite švirkščiamus preparatus. Dermatologas juos gali rekomenduoti tuomet, jei tamsūs ratilai atsirado dėl sutrūkinėjusių kraujagyslių. Švirkščiami preparatai gali padėti ir tada, jei ratilų priežastis - paakiuose sumažejęs riebalų kiekis.

* Pasidomėkite lazerinėmis procedūromis ir produktais su vitaminu K. Lazeriu galima panaikinti tamsius ratilus, kurie atsirado dėl sutrūkinėjusių kraujagyslių. Išbandykite ir odos priežiūros priemones su vitaminu K.

* Rinkitės šviesesnį maskuojamąjį pieštuką. Tamsius ratilus padės paslėpti vienu atspalviu už jūsų odą šviesesnis maskuojamasis pieštukas. Dar geriau, jei jis bus su apsaugos nuo saulės faktoriumi 15. Jei jūsų oda riebi ir spuoguota, rinkitės maskuojamąją priemonę, kurios sudėtyje nėra riebalų.

Kaip išvengti akių užtinimo

Akys gali užtinti dėl daugybės priežasčių, tarp jų ir miego trūkumo, netinkamos mitybos, senėjimo. Štai specialistų patarimai, padėsiantys sumažinti akių užtinimą.

* Išsimiegokite. Miegas padeda išvengti ne tik tamsių ratilų, bet ir paburkusių vokų ir paakių. Kiekvieną naktį miegokite ne mažiau nei 8 val.

* Vartokite daugiau skysčių. Dermatologė Carolyn Jacob pataria vartoti daugiau skysčių, ypač vandens, nes jie padeda išvengti tinimo. Jūsų oda atrodys lygesnė ir skaistesnė.

* Vartokite mažiau druskos. Jei organizme kaupiasi skysčiai, oda atrodo papurtusi. Kad taip neatsitiktų, vartokite mažiau druskos, kuri pasižymi savybe sulaikyti vandenį. Kaip tai padaryti? Valgykite mažiau apdorotų produktų.

* Pasidarykite šalta kompresą. Dermatologė Andrea Cambio pataria naudoti drėgnus atšaldytus žaliosios arbatos pakelius, o dermatologė Elizabeth L. Tanzi - ant akių uždėti keletą šaltų žalio agurko griežinėlių ir palaikyti 10-15 min. Tokia pat veiksminga bus ir speciali šaldanti paakių kaukė.

* Išbandykite švirkšciamus preparatus. Pasak knygos “10 minučių, 10 metų” autoriaus dermatologo Frederic Brandt, oda gali pabrinkti, jei stinga kolageno ir elastino. Švirkšciami preparatai gali padėti to išvengti.

* Išmokite mylėti savo išvaizdą. F. Brandt sako, kad kai kurių žmonių oda yra labiau linkusi paburkti ar patamsėti nei kitų. Mums senstant, oda natūraliai silpnėja ir praranda stangrumą, todėl paburkimas ir tamsūs ratilai tampa labiau pastebimi.

Šie patarimai padės jums džiaugtis sveikesne išvaizda ir gražesnėmis akimis. O kad jos dar labiau spindėtų, nepamirškite šypsotis!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)