Kaip išliktai jaunai, kokias procedūras ir kokiame amžiuje geriausiai atlikti, kaip išsirinkti gerą specialistą bei atitolinti senatvę – kalbamės su „Estetinės chirurgijos centro“ gydytoja-kosmetologe Jolita Kavaliauskiene.

Pas specialistą – kol jaunas

Medicininę kosmetologiją praktikuojanti Jolita teigia, kad nors pagalbos dažniausiai pradedame ieškome pamatę pirmuosius senėjimo požymius, specialisto patarimo reikėtų klausti kur kas anksčiau.

„Įžengę į trečiąją dešimtį – esame pačiame jėgų žydėjime, atrodo, kad gyvenimas tik prasideda ir viskas dar prieš akis. Nors mūsų oda dar nesignalizuoja apie rimtesnes bėdas, tačiau turime žinoti, kad organizme jau prasidėjo medžiagų apykaitos lėtėjimo procesai ir pats laikas imtis aktyvių veiksmų“, - perspėja J. Kavaliauskienė.

Pasak gydytojos-kosmetologės, sulaukus 25 metų reiktų pasitelkti higienines veido odos priežiūros procedūras. Svarbiausia - veido valymas ir drėkinimas. Atkreiptinas dėmesys, kad ilgalaikis rezultatas bus pasiektas tik tada, jeigu procedūras atliksite reguliariai, o odos priežiūros priemones parinks ne prekybos centro darbuotoja, o kvalifikuotas specialistas, atsižvelgdamas į jūsų odos tipą, jos būklę, bendrą fizinę būseną, amžių ir gyvenimo būdą.

Procedūros jauniems

Didžiausia mūsų odos priešai –stresas, miego trūkumas, alkoholis, cigaretės, saulės spinduliai ar kaitinimasis soliarume ar netinkamai parinktos kosmetinės priemonės. Neigiamą poveikį turi ir persirgtos ligos, nesubalansuota mityba, mažas fizinis aktyvumas. Veikiant šiems faktoriams, odoje atsiranda aktyvūs laisvieji radikalai, kurie ardo joje esančias kolageno, elastino skaidulas.

„Kiekvienas atvejis individualus, tačiau jaunam žmogui, neturinčiam bėdų su oda, rekomenduoju giluminį ultragarsinį veido valymą ir profesionalią drėkinimo procedūrą. Jos metu, ultragarso pagalba veikliųjų medžiagų koncentratai ar serumai įvedami į gilesnius odos sluoksnius, o poveikis ilgalaikis – jo nenuplausi su vandeniu kaip kremo“, - sako J. Kavaliauskienė.

Pasak specialistės, veido valymo procedūros riebiai, užterštai ar spuoguotai odai turėtų būti atliekamos kas 1-3 mėnesius. Sausai odai – kelis kartus per metus. Profesionalias drėkinimo procedūras ultragarsu rekomenduojama atlikti du kartus metuose. Vėliau, odos tonusui palaikyti, tinka vakuuminis masažas ir reguliarios palaikomosios kosmetologinės procedūros pagal odos tipą ir poreikį, kurias parinks specialistas.

Laikantis režimo ir reguliariai prižiūrint odą, tikėtina, kad ji ilgiau išliks jaunatviškai stangri ir švelni, galima bus išvengti problemų ateityje.

Rekomendacijos sulaukus 35 metų

„Tai antrasis odos senėjimo etapas. Dėl vykstančio odos ląstelių sienelių irimo, viršutinis odos sluoksnis vis greičiau praranda drėgmę, pažeidžiama hidrolipidinė plėvelė, atsiranda smulkių raukšlelių, sumažėja elastingumas, tonusas, pradeda ryškėti kapiliarai, atsiranda pigmentinės dėmės Sulaukus 35 metų jau reiktų aktyvesnių, invazinių procedūrų“, - sako specialistė.

Šiame gyvenimo tarpsnyje, gydytoja-kosmetologė rekomenduoja rūgštinius veido valymo kursus du kartus metuose ir tokias aparatines procedūras, kaip mezoterapija ir biorevitalizacija.

„Tai procedūros, kurių metu atgaivinama ir giliai drėkinama oda, jai suteikiamas skaistumas, stangrumas, padidinamas elastingumas, mažinama saulės ar kitų neigiamų faktorių padaryta žala. Procedūrų metu stimuliuojama odos ląstelių medžiagų apykaita - oda atsinaujina tiek paviršiuje, tiek ir iš giluminiuose sluoksniuose“, - sako J. Kavaliauskienė.

Pasak grožio ekspertės, šiame amžiuje jau rekomenduojama pasirūpinti ne tik veido oda, bet ir kaklo, dekoltė, išorinės plaštakų pusės, vidinėms žastų ir šlaunų zonoms. Kasmet turėtumėte atlikti nuo nuo 5 iki 10 mezoterapijos procedūrų. Beje, ši procedūra padeda ir slenkant ar retėjant plaukams, celiulitui gydyti, riebalinių sankaupų mažinimui, strijų bei randų gydymui.

Patarimai brandžioms moterims

„Nuo 45 metų estetines problemas kelia veido ovalas. Jo kontūrai tampa nebe tokie ryškūs ir mes atrodome nebe tokie jauni, - sako J. Kavaliauskienė. Brandesniame amžiuje vis labiau išryškėja mimikos raukšlelės. Atsiranda raukšlelės aplink akis, lūpas, kaktos srityje, gilėja nosies-lūpų raukšlės, sumažėja odos tonusas ir elastingumu, audiniai suglemba, atsiranda ar paryškėja pigmentinės dėmės bei kiti odos dariniai“

Šioms problemoms spręsti, pasak gydytojos-kosmetologės, reikia ne tik anksčiau minėtų priemonių, bet ir botulino, hialurono rūgšties injekcijų. Kiekvienu individualiu atveju, specialistas jums turėtų sudaryti visų senėjimo požymių koregavimo ir prevencijos programą.
Klausiame – ar galima išvengti plastinių operacijų?

„Medicininės kosmetologijos procedūros negali pakeisti plastinių operacijų, tačiau jas atliekant laiku ir reguliariai, galima jas atitolinti. Taip pat jos palengvina reabilitacijos periodą po tokių operacijų, padeda palaikyti pasiektą rezultatą, pagerina odos tekstūrą, sumažina smulkias raukšleles, suteikia odai gyvybingumo, drėgmės, švytėjimo“, - sako J. Kavaliauskienė.

Vyrų tai neliečia?

Paklausta, ar medicininės kosmetologijos procedūros populiarios vyrų tarpe, gydytoja-kosmetologė patikina – jog vis dažniau kreipiasi ir vyrai, nors jų oda ir skiriasi nuo moterų.

„Vyrų odos struktūra, dėl aukšto testosterono lygio, yra storesnė, elastingesnė ir geriau sulaiko drėgmę. Todėl ir senėjimo požymiai jiems pasireiškia vėliau, tačiau ryškiau ir yra sunkiau koreguojami“, - sako J. Kavaliauskienė.

Pasak specialistės, vyrų hormonų balansas pradeda keistis po 45 metų , o apie 50 metus jų oda pradeda plonėti ir sausėti, paryškėja kraujagyslių tinklas, ji tampa jautresnė, linkusi rausti. Pirmajame etape vyrams taip pat rekomenduojamos higieninės veido valymo ir gilaus drėkinimo, aparatinės (krioterapijos, ultragarso, lazerio) procedūros. Brandesniame amžiuje jau patariama kreiptis dėl invazinių (injekcinių) procedūrų.

Reikalaukite gydytojo diplomo

Ne vienas esame girdėję apie nepasisekusias estetines procedūras. Dalinamės su pažįstamais graudžiai juokingais vaizdeliais su „grožio aukomis“. Kur ieškoti pagalbos, jeigu norisi profesionalaus patarimo ir mus tenkinančio rezultato, o kosmetologijos kabinetų galima rasti ant kiekvieno kampo?

„Turbūt visi suprantame, kad dviejų mėnesių ar net pusės metų kosmetologijos kursą išklausęs žmogus jums negali suteikti profesionalaus patarimo ar pagalbos. Rekomenduočiau kreiptis visų pirma į estetinės medicinos įstaigą, o antra – paprašyti jus konsultuojančio specialisto medicininio išsilavinimo diplomo“, - pataria J. Kavaliauskienė.

Pasak gydytojos, medicininė kosmetologija apjungia biomedicinos mokslų, medicinos technologijų pasiekimus ir pritaiko juos kosmetologijoje. Šią sritį išmanantys ir atitinkamą kvalifikaciją turintys specialistai atlieka procedūras, kurios veikia visuose odos sluoksniuose (ne tik paviršiuje), užtikrinant optimalų ir ilgai išliekantį rezultatą.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)