Norintiems ryškesnio įdegio

Ar norite turėti šokoladinį, ar vos įrudusį kūną – kremas nuo saulės bet kokiu atveju yra būtinas. Jis dažniausiai apsaugo ne nuo spalvos patamsėjimo, tačiau nuo pažeidimų, nudegimų ar išsausėjimų. Tie, kurie yra linkę į ryškų įdegį, turėtų rinktis nuo 10 iki 15 SPF stiprumo kremą.

Tai yra vienas iš lengvesnių, mažiau saugančių kremų, tačiau jo dėka jūsų oda neišsausės ir nepradės luptis. Dar vienas svarbus žingsnis prieš einant degintis – kruopščiai nusiplaukite savo kūną. Jei esate prie jūros, šlapias smėlis kuo puikiausiai tiks nušveisti negyvoms jūsų odos ląstelėms ir vėliau galėsite mėgautis „šviežiu“, tolygiu įdegiu. Tik per daug nešveiskite, nespauskite odos, antraip galite įdrėksti ar kitaip ją sudirginti.

Bijantiems saulės spindulių

Jei jūs esate iš tų, kurie saulėtą dieną mieliau tūno pavėsyje, nei išvertę bambas gaudo kiekvieną saulės spindulį, nes bijote krabo raudonumo odos bei skausmo ją dažnai nudegant – be kremo geriau po saule nebūkite. Išsitepkite kūną losjonu likus 15 minučių iki išėjimo ant saulės. 

Rinkitės nuo 30 iki 50 SPF stiprumo turinčius kremus ir tik tada, kai tolygiai išsitepsite kiekvieną atvirą kūno vietą, galite leistis šokinėti po bangas. Žinoma, patartina įsigyti ir plonos medžiagos skarelę, kuria galėsite apdengti savo pečius. 

Dar vienas svarbus pastebėjimas – prisiminkite, kad įdegio kremų galiojimas baigiasi, todėl jei kremą pirkote praeitą vasarą, yra tikimybė, kad jo veiksmingumas bus sumažėjęs.

„Persikepinusiems“ saulėje

Kefyras – vienas iš pagrindinių pagalbininkų, malšinantis skausmą ir vėsinantis nudegusios odos kaitrą. Dažnas pamiršta, kad kremas po saulės yra taip pat reikalingas, kaip ir kremas prieš saulę. Indijoje yra labai populiarus natūralus alijošiaus sulčių tepalas. Net būdami tamsesnio gymio, vietiniai nepamiršta juo išsitepti savo kūno, todėl ką jau kalbėti apie mus, europiečius. 

Rinkitės kremus, savo sudėtyje turinčius alijošiaus. Jei panašių kremų neturite, tam, kad kitą kartą nudegimų būtų išvengta, patariama po deginimosi išsimaudyti ir kūną ištepti drėkinamuoju kremu bei likusią dienos dalį vengti tiesioginių saulės spindulių.

„Tamsiaskūriams“, kuriems nebūna gana

Jei jūs niekada nesate nudegę kūno ar liūdnai nusilupę savo išpuoselėto įdegio – yra keletas būdų jį dar greičiau paspartinti. Morkose esantis keratinas jūsų odą padengs švelniu įdegiu net nesideginant, todėl jei norite ryškesnio įdegio, patartina dažniau valgyti morkas. 

Dar vienas puikus, tačiau labai rizikingas produktas yra jodas maišytas su vandeniu. Tokį skysčio mišinį supilkite į buteliuką su purkštuvėliu ir keletą kartų prieš einant degintis išpurkškite savo kūną. To griežtai nepatariame daryti tiems, kurie yra jautrūs saulės spinduliams ir tiems, kurie deginasi pirmą kartą. Poveikis yra stiprus ir ryškus.

Norintiems lygaus įdegio

Norint tolygaus įdegio, be abejo, yra siūloma degintis nuogiems, tačiau tai ne visada įmanoma. Jei nesate mėgėjai apsinuoginti viešumoje, nudistų pliažai jums taip pat nepadės. 

Lieka tik du variantai – privatus kiemas arba maudymosi kostiumėlis, per kurį galima įdegti. Tokia naujovė, kurią pamilo daugybė moterų, dar visai neseniai pasirodė internetinėse parduotuvėse ir jau kai kuriuose prekybos centruose. 

Medžiaga leis jūsų odai kvėpuoti, praleis saulės spindulius ir nepaliks šviesių linijų – garantuojamas tolygus ir gražus viso kūno įdegis. Tokius maudymosi kostiumėlius galite įsigyti e-kanape.lt, Frugo, Kiniki elektroninėse parduotuvėse.