„Yra žmonių, kuriems uždegimas kartojasi periodiškai, 2-3 kartus per metus. Jie labai gerai žino uždegimo pradžios simptomus ir juos pastebi. Tada ir yra galimybė, kad aliejus uždegimą sustabdys. Giminaitei sustabdo, anksčiau gerdavo tabletes. Per porą metų uždegimai iš viso liovėsi“, - sako N. Degutienė.

Žolelių arbatų nauda

„Tačiau ne visada pavyksta pačioje pradžioje sustabdyti uždegimą, ypač jei uždelsėte. Iš karto pradėkite gerti tokią arbatą - po šaukštą takažolės, notrelės, džiovintų petražolių lapų ir šaknų, ir pusę šaukštelio meškauogės užpilame 0,6 litro ką tik virusio vandens. Geriame po stiklinę pusvalandį prieš valgį 3 kartus per dieną. Gerti reikėtų 10 dienų“, - pataria sveikos gyvensenos žinovė.

Šlapimtakių ligos ir sutrikęs šlapinimasis puikiai gydomi dilgėlės lapų arbata, kukurūzų purkų arbata, siauralapio gysločio ir čiobrelių arbata lygiomis dalimis. Šlapimo pūslės mėšlungį nuima pataisų šarkakojų arbata.

Dažna šlapimo pūslės uždegimo priežastis yra pūslėje susidaręs smėlis ir akmenys, kurie erzina pūslę ir sudaro sąlygas uždegimui vystytis. Visos šios arbatos irgi padeda ištirpinti susidarantį smėlį ar jau susidariusius akmenis.

Pūslės uždegimo gydymui labai naudingas dirvinis asiūklis

„Dar viena ypatingai veikli žolė yra dirvinis asiūklis, be reikalo primirštas ir retai vartojamas. Jis geriausiai padeda išgydyti sunkias, įsisenėjusias šlapimo pūslės ir inkstų ligas. Labai veiksminga, ypač nuo nepakeliamų skausmų, yra asiūklių vonia iki pusės, ruošiama taip - 100 g asiūklių iš vakaro užpilama šaltu vandeniu ir nakčiai paliekama. Prieš vonią pakaitinama iki užvirimo ir supilama į ją.

Vanduo turi apsemti apatinę kūno dalį, jos trukmė 20 minučių. Po to nereikia nusišluostyti. Susisupus chalatu pagulėti valandą. Jei norite išvaryti akmenis, vonią darome šiek tiek karštesnę ir geriame gurkšniais asiūklių arbatą. Šlapimą sulaikome, o prisipildžius pūslei staiga jį pašaliname. Dažnai akmenys ar smėlis ir išeina, priežastys uždegimui dingsta. Kantriai darant visas procedūras įmanoma visai išsigydyti.

Nuo vyresnio amžiaus asiūklių arbatos puodelį profilaktiškai reikia gerti kiekvieną dieną, jei turite inkstų ir šlapimo pūslės ligų patirtį. Tai labai gera uždegimo apsisaugojimo profilaktikos priemonė.

Profilaktiškai gerai valgyti žalių spanguolių, vyresniame amžiuje mankštinti raumenis aplink pūslę - šlapinantis suspausti ir atleisti juos daug kartų“, - pataria N. Degutienė.

Daugiau skaitykite portale vitaminai.lt