Įvyniojimai

Tai veiksmingiausios procedūros, norint grąžinti odai stangrumą. Kosmetikos pramonė siūlo gausybę įvyniojimų rūšių įvairiam skoniui ir kišenei: įvyniojimus su purvu, šokoladu, kofeinu, medumi, jūros dumbliais. Visos šio tipo procedūros suteikia odai pakėlimo efektą ir išlygina odos reljefą. Tiesa, vienkartinio įvyniojimo nepakaks - reikia atlikti visą kursą, kurį paprastai sudaro 10 – 12 įvyniojimo procedūrų.

Grožio salonuose šios procedūros kainuoja nepigiai, tačiau jei neturite finansinių galimybių lankytis salone, atlikti šias procedūras galite ir namuose.

Kaip savarankiškai pasidaryti įvyniojimo su jūros dumbliais procedūrą?

Įsigykite parduotuvėje ar vaistinėje jūros dumblių miltelių, pvz., laminarijų. Šie jūros augalai normalizuoja organizme mineralų balansą ir skatina aktyvią ląstelių regeneraciją.

Pasiruoškite specialų mišinį: 4 valgomuosius šaukštus jūros dumblių miltelių užpilkite 0,5 l vandens ir palikite 20 min. Vandens temperatūra priklauso nuo to, kokio įvyniojimo norėsite – šalto ar karšto. Pirmuoju atveju vandens temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 20 laipsnių, antruoju – ne žemesnė negu 45 laipsniai.

Karštieji įvyniojimai yra efektyvesni, nes veikiamos aukštesnės temperatūros, aktyviosios medžiagos geriau prasiskverbia pro odą. Tačiau kai kuriais atvejais jos nerekomenduojamos, pvz., esant venų varikozei.

Užtepkite mišinį storu sluoksniu ant probleminių kūno vietų. Kad procedūra būtų efektyvesnė ir medžiagos geriau įsigertų, apvyniokite išteptas vietas maistine plėvele.

Apsiklokite šiltu užklotu. Laikykite jūros dumblių kompresus 30 min. Po to nusiprauskite ir užbaikite procedūrą kontrastiniu dušu.

Kontrastinis dušas

Odos stangrumą užtikrina kolagenas, kuris aktyviai gaminasi, esant staigiems temperatūrų pokyčiams. Jei norite suteikti odai elastingumo ir pakelti raumenų tonusą, puikiu sprendimu gali tapti kontrastinis dušas.

Pradėkite nuo nedidelio vandens temperatūrų kontrasto. Pamažu jį didinkite, kol šaltas vanduo bus 10 laipsnių, o karštas – 40 laipsnių temperatūros. Vienos procedūros metu reikėtų atlikti tris karšto ir tris šalto vandens seansus. Procedūros metu ištrinkite kūną šiurkščia kempine – ji pagerins kraujotaką.

Masažai

Kad sutvirtintumėt minkštuosius audinius, suteiktumėt odai stangrumo ir gerai ją sudrėkintumėt aliejumi arba kremu, puikiai tiks masažai. Masažai daromi kursais po 10 – 15 procedūrų. Po jų pajusite rezultatą – oda bus švelni ir elastinga.

Masažuotis galima ir namuose, naudojant rankinį vakuuminį masažuoklį. Maksimalaus efekto pasieksite tuomet, jei naudosite jį su kremais, kurie skatina odos stangrumą. Būtų idealu, jei į jo sudėtį įeitų kviečių želmenų aliejaus: jame daug vitaminų E ir B, be to, jis skatina odos ląstelių atsinaujinimą. Taip pat kremo sudėtyje ieškokite rozmarinų aliejaus – jis gerai stimuliuoja odos elastingumą.

Kosmetinių priemonių naudojimas

Kosmetikos pramonė siūlo daugybę priemonių, kurios didina odos stangrumą, išvaduoja nuo celiulito ir strijų. Šie, kremai, geliai ir putos gali atkurti buvusį jūsų odos stangrumą ir tuomet, kai smarkiai sulieknėjate.

Šveitimo priemonės

Šveisti odą specialiais šveitikliais reikia du kartus per savaitę. Tai išvaduoja odą nuo negyvų ląstelių, pagerina deguonies įsisavinimą ir kraujotaką. Tokios procedūros pagerina ir dermos tonusą.

Šveitimo procedūra leidžia kosmetikos priemonėms prasiskverbti į gilesnius odos sluoksnius, todėl jų poveikis būna efektyvesnis.
Kūno šveitimui idealiai tiks jūros druska, turinti daug natūralaus magnio, mikroelementų ir kitų mineralų.

Į košelę iš jūros druskos įlašinkite kelis lašus eterinio aliejaus, pavyzdžiui, rozmarinų ar kadagių, ir apvaliais, trinamaisiais judesiais ištepkite mišinį ant probleminių odos plotų.
Jūros druska pašalins iš organizmo skysčių perteklių, suaktyvins medžiagų apykaitą ir aprūpins odą naudingais mineralais.

Odos stangrumą didinantys geliai ir kremai

Nušveitus odą ateina eilė kremams ir geliams. Norėdamos suteikti odai stangrumo, rinkitės tokias priemones, kurių sudėtyje yra tokių aktyvių medžiagų kaip kofeinas, kviečių gemalų ekstraktas ar jūros dumbliai.

Efekto sulauksite tik tuomet, jei gelius ar kremus naudosite reguliariai, pageidautina 2 – 3 kartus per savaitę, tepdamos juos po masažų ar pirties procedūrų. Reguliarus šių priemonių naudojimas grąžins odai stangrumą.

Odos stangrumą gali padidinti hemolimfodrenažiniai masažai, kurie padeda iš organizmo pašalinti skysčių perteklių. Dėl šios priežasties oda tampa lygesnė, dingsta jos suglebimas.

Jeigu oda yra smarkiai ištampyta ir kabo, pavyzdžiui, ant pilvo, be masažų reikia atlikti įvyniojimus su plastifikuojančiomis jūrų dumblių kaukėmis, kurios ryškiai sutraukia odą. Jeigu atliksite abi procedūras, efektas bus garantuotas.

Tačiau pasirinkus tokias procedūras, neverta paskirstyti jas ilgam laikotarpiui. Tokius kursus reikia užbaigti per 1 – 1,5 mėn., atliekant po 2 procedūras per savaitę. Priešingu atveju galima nesulaukti teigiamo efekto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)