Socialiniuose tinkluose itin aktyviai dalyvaujanti vilnietė Laura Stalinkevičiūtė sporto salėje „gyvena“ jau ketverius metus, per kuriuos susikūrė svajonių figūrą, sudalyvavo daugybėje fitneso varžybų ir savo laimėjimų kolekciją vis pildo nugalėtojos taurėmis. Ji teigia, kad norimą formą pavyksta išlaikyti dėl to, kad tokia gyvensena tapo įpročiu ir nebereikia daug pastangų atsisakyti nesveiko maisto – pasiektų rezultatų nebesinori paleisti, o sporto salė tapo vieta pasikrauti energijos ir pasikelti nuotaiką.

Laura sportuoja 5 kartus per savaitę ir didžiąją dalį laiko maitinasi sveikai. Ji pripažįsta, kad būna visokiausių „nuklydimų“ nuo mitybos plano, tačiau tikrai ne dėl to, kad badauja, mat sveiko maisto suvalgyti reikia daug daugiau nei sveikatai nenaudingų produktų. Laura sako, kad kaip ir visi normalūs žmonės, mėgsta skaniai pavalgyti, o ir smegenis pamaitinti reikia, todėl tikrai nesikankina ir negraužia savęs dėl vieno kito pasilepinimo.

Laura Stalinkevičiūtė

Šiuo metu jos tikslas – pasiruošti pavasario varžybų sezonui, tačiau pašnekovė teigia, kad dėl to nežada atsisakyti šventinio vaišių stalo. „Jau dabar susilaukiu daugybės klausimų – o ką darysi tu?? Kaip valgysi?? Aš atsakau: Ogi nieko, valgysiu su visais ir džiaugsiuosi. Ilgai siektų rezultatų per kelias dienas nesugadinsi, kaip daugelis galvoja. Tikrai nereikia savęs alinti, o paprasčiausiai leisti pasidžiaugti mėgstamais patiekalais. Nesiūlau prisikimšti tiek, jog būtų sunku judėti, tiesiog jeigu norisi – suvalgai ir pamiršti. Patarčiau šventes taip pat leisti aktyviai ir forma tikrai nesuprastės, o keli priaugti kilogramai, po to grįžus į rėžimą, išnyks ir bus pamiršti. Noriu, jog žmonės suprastų, kad kelias į sveiką gyvenseną ir gražų kūną, nėra lankymasis sporto salėje diena iš dienos ir atsisakymas savo mėgstamiausių patiekalų, nes, kad ir kaip banaliai skamba – svarbiausia yra balansas“, – pasakoja Laura.

Daugkartinė bikini fitness prizinių vietų laimėtoja, grožio specialistė Živilė Rickevičiūtė profesionaliai sportuoja taip pat 4-erius metus. Norėdama pasiekti vis geresnių sportinių rezultatų bei tobulinti kūno formas , mergina visiškai pakeitė savo gyvenimo būdą: sukūrė naujus mitybos įpročius bei ėmė intensyviai treniruotis, kol tai tavo įpročiu: „Gal skamba neįprastai, tačiau nebeįsivaizduoju savo dienos pradžios be avižinės košės ir treniruotės. Tai ir padeda man palaikyti formą“, sako Živilė. Per ketverius metus ji teigia investavusi daug laiko, sukaupusi didelį žinių bagažą ir patirties, todėl svarsto įgyti trenerės specialybę.

Živilė Rickevičiūtė

Besiruošdama varžyboms sportininkė treniruojasi 2–3 valandas per dieną, 5–7 kartus per savaitę, o tarp sezonų krūvį gerokai sumažina ir sportuoja ne daugiau valandą 4–6 kartus per savaitę. Šiuo laikotarpiu ji sau leidžia kartais ir praleisti treniruotę dėl nuovargio ar didesnio krūvio darbe.

Živilės įprasta ir priešvaržybinė mityba atrodo labai panašiai, skiriasi tik maisto kiekiai. Pasibaigus varžybų sezonui mergina dažnai leidžia sau suvalgyti ką nors skanaus, ko teko atsisakyti pasiruošimo metu: „Kadangi deginant riebalus turi būti sukurtas kalorijų deficitas, tai palaipsniui, vis artėjant numatytai varžybų dienai mityba yra griežtinama. Visiškai atsisakau alkoholio ir vaisių. Laikantis varžybinės dietos ir jaučiant ilgalaikį alkį, mintys sukasi tik apie nesveiką maistą ir labiausiai tuo metu trokštu saldumynų. Bet kadangi turiu nemažai patirties su sportininkų mityba, randu kitokių alternatyvų numalšinti savo potraukius.“

Didžiųjų metų švenčių metu Živilė sau leidžia kur kas daugiau, tačiau stengiasi per daug nenukrypti nuo sportinės mitybos. Ant jos Kūčių stalo tradicinių lietuviškų patiekalų beveik nebūna, daugiausiai viena rūšis silkės, tik ne pataluose, o mišrainių su majonezu ji neruošia.

„Renkuosi sveikesnes alternatyvas, tokias kaip sušiai, lašiša ir maistingi užkandžiai. Šiais metais Kalėdas sutiksiu pagal angliškas tradicijas. Kalorijų tikrai neskaičiuosiu ir dėl to visai nekaltinu savęs, tačiau apsivalgymo neplanuoju“, – apie savo meniu pasakoja Živilė.

Metančioms svorį merginoms sportininkė pataria prie švenčių stalo valgyti daugiau žuvies, daržovių, desertui – vaisių, o visokias mišraines ir silkes pataluose palikti pabaigai.

„Taip arba suvalgysite mažiau, arba dėl sotumo jausmo išvis jų atsisakysite. Saldumynų ir tortų atsisakyti tikrai verta, nes iš jų kūnui jokios naudos. Taip padarysite mažiau žalos ir kūno linijoms, ir bendrai savijautai, išvengsite sunkumo jausmo, virškinimo sutrikimų. Tokiu atveju po švenčių galbūt nebūsite save rezultatais vienu žingsniu priekyje, bet tikrai nebūsite dviem žingsniais atgal. Jokiu būdu nepatariu laikytis dietos ir skaičiuoti kalorijų. Tiesiog pasirinkite mažiau cukraus ir riebalų turinčius patiekalus. O toms merginoms, kurios neskaičiuoja kalorijų, nepriauga papildomų kilogramų arba turėdamos jų save myli ir jaučiasi gražios, drąsiai sakau – mėgaukitės lietuviškais tradiciniais patiekalais ir jaukiu laiku su draugais ir artimaisiais“, – pataria profesionali sportininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)