Išgerkite stiklinę vandens, geriau šilto su citrina. Tiks ir žalioji arbata. Skystis, užpildęs skrandį, nuslopins alkį. Galima išgerti ir stiklinę sulčių, tik ne pirktinių, o šviežiai spaustų. Tačiau geriausias variantas būtų daržovių sultys (kai kurios vaisių sultys skatina apetitą), pavyzdžiui, salierų. Tik prisiminkite, kad daug skysčių nakčiai gerti nereikėtų – gali atsirasti tamsių ratilų po akimis. Todėl šiuo patarimu pasinaudokite likus ne mažiau nei likus valandai iki miego.

Galima padaryti lengvą mankštelę. Smegenys persijungs į sportinį režimą ir pamirš apie maistą. Sunkūs ir labai intensyvūs pratimai vėlyvą metą netiks, kadangi išsunks jėgas ir sukels nemigą (ypač energinga treniruotė).

Jei mėgstate aromatus, pauostykite vaisių ar gėlių eterinių aliejų aromatų, užsidekite aromatinę žvakę, pauostykite greipfruto žievelę. Tai turi padėti: smegenų centrai, atsakantys už kvapus ir alkį, yra greta. Vieno centro patenkinimas kuriam laikui nustums kito poreikius.

Išsimaudykite karštoje vonioje. Galima į ją įpilti jūros druskos arba įlašinti aromatinio aliejaus. Tai sumažins apetitą, atpalaiduos ir palankiai veiks miego kokybę.

Eikite pasivaikščioti prieš miegą – tai atitrauks nuo minčių apie maistą. Tik su sąlyga, kad neužšoksite į kavinukę ko nors sukrimsti. Žiemą šis metodas neefektyvus – šaltas oras tik sukels apetitą.

Vakarienės negardinkite padažais ir prieskoniais – jie tik paskatina apetitą. Nereiktų prieš miegą užkandžiauti morka ar kopūstu – jie irgi paskatins apetitą.

Pasistenkite, kad labai kaloringo maisto vakarais nesimatytų prieš akis – juk nematai ir širdies neskauda. Bus dar geriau, jei namie išvis nebus kenksmingų produktų, jei tai išvis realu.

Matomoje vietoje pakabinkite asmeninį sąrašą, kur surašykite visa, ko norite atsisakyti, ir čia kalbama ne tik apie maistą, bet ir apie bet kokius blogus įpročius. Pažvelkite į jį visuomet, kai nori „nusidėti“.

Priklijuokite prie šaldytuvo fotografiją. Variantų gali būti pačių įvairiausių: labai stambi moteris, tokia, kokia niekada nenorėtumėte tapti, arba priešingai – idealių parametrų mergina, kuriai figūros pavydite.

Matomoje vietoje padėkite džinsus ar suknelę, į kurią norėtumėte įsibraškinti. Tai bus dar viena paskata nenutrūkti nuo dietos.

Išsivalykite dantis. Auklėjimas ir įprotis neleis valgyti po to – patikrinta daugelio.

Paprašykite namiškių, kad negundytų skaniu maistu. Arba visi kartu gyvenkite sveikai.

Šie patarimai tinka tuo atveju, jei alkio jausmas tik labai lengvas arba tiesiog norisi užkąsti. Jei išties norisi valgyti, nesimarinkite badu. Išgerkite kefyro, suvalgykite neriebaus natūralaus jogurto, obuolį ar kokį kitą vaisių, kelis riešutukus ar saujelę razinų.

Jei einate miegoti dvyliktą nakties, žinoma, netiks „nevalgyti po šešių“, juk išties išalksite. Pakaks nevalgyti 2-3 valandas iki miego.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)