aA
Negalite be saldumynų? Bet draugė tikina, kad jų atsisakiusi tikrai pagražinsite savo figūrą. „Ką pasirinkti?“ - beviltiška mintis šmėžuoja galvoje. Pasirinkite žinojimą. Juk yra saldumynų, kurių galite valgyti net ir besilaikydama dietos.
© Shutterstock nuotr.

Zefyrai, marmeladas

Zefyrai gaminami iš vaisių piurė, cukraus, baltymų ir agaro (augalinės kilmės želatinos, gaunamos iš dumblių). Marmelade ir iš jo gaminamuose saldainiuose yra pektinų, medžiagų, kurios mažina cholesterolio kiekį organizme bei teigiamai veikia virškinamojo trakto veiklą.

100 g šių produktų - 300 kcal, riebalų - 0 proc.

Sausainiai ir vafliai

Ilgai tinkamuose vartoti kulinarijos gaminiuose gausu cukraus ir riebalų. Jų maistingumas lygus nuliui. Be to, juose gausu nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios skatina toksinų kaupimąsi organizme.

100 g gaminių - 450-550 kcal, riebalų - 25-40 proc.

Prėska tešla

Jos sudėtis - miltai, vanduo ir sviestas. Iš šios tešlos gaminami desertai mažiausiai kenks jūsų figūrai.

100 g tešlos - 200 kcal, riebalų - 1-2 proc.

Plikyta tešla

Gaminama iš vandens, sviesto, miltų ir kiaušinių. Ši tešla - daugelio desertų pagrindas. “Kenksmingumo” koeficientas priklauso nuo to, koks įdaras bus naudojamas. Naudingiausias - vaisių ir varškės.

100 g tešlos - 300 kcal, riebalų - 35 proc.

„Smėlinė“ (trapi) tešla

Tai pati nenaudingiausia tešla. Ji riebi, todėl sunkiai virškinama. Dažnai iš tokios tešlos kepami pyragai gardinami įvairiomis glazūromis, tad tampa itin kaloringi. Antsvorio turintiems žmonėms dietologai nepataria valgyti iš tokios tešlos pagamintų gardėsių.

100 g tešlos - 430 kcal, riebalų - 45 proc.

Sluoksniuota tešla

Pagrindinis šios tešlos ingredientas sviestas - kuo riebesnis, tuo geriau. Jeigu tokią tešlą pagardinti kremu (taip gaminamas garsusis „Napoleonas“), pagaminsime sunkiai virškinamą ir labai kaloringą desertą.

100 g tešlos - 400 kcal, riebalų - 25,9 proc.

Tai įdomu

Vienas garsiausių pasaulio desertų - pyragas „Tiramisu“, nepaisant to, kad yra gana kaloringas (450 kcal) - naudingas gardėsis. Kadangi jo sudėtyje nėra daug riebalų, pyragas lengvai pasisavinamas. Be to, pagal visas tradicijas pagamintame „Tiramisu“ daug kalio ir magnio, medžiagų, reikalingų mūsų širdžiai.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prostitucijoje išnaudotų lietuvių istorijos sukrėtė net visko mačiusią pareigūnę iš Švedijos: viena jų tapo filmu (138)

Net praėjus daugiau nei dešimtmečiui prostitucijoje išnaudotų lietuvaičių istorijos yra...

Ilgiausia apgultis istorijoje: du dešimtmečius siaubo iškentę miestelėnai maro protrūkio laukė kaip išganymo (5)

Osmanų imperijos karo su Venecijos respublika metu Kandijos miestas (dabar – Heraklionas ,...

Aukštaitijos sostinė stoja? Darbdaviai jau skaičiuoja susitraukusius pelnus ir pereina į taupymo režimą (167)

Lietuvos ūkio variklis sukasi visu pajėgumu. Pastaraisiais metais augusi ekonomika išjudino ir...

Ekspertai: po Lenkijos rinkimų politikoje labiausiai tikėtinas tęstinumas (5)

Lenkijos valdančiajai dešiniųjų pažiūrų partijai „ Įstatymas ir teisingumas “...

Po skyrybų dramos – atviras Andriaus Šedžiaus interviu apie vaikus: apie tai vėliau teks papasakoti ir mažyliui (68)

Neseniai skyrybas išgyvenęs verslininkas Andrius Šedžius dabar visą savo dėmesį sakosi...

Sunkiai sergančios aktorės Anastasijos Zavorotniuk dukra pasidalijo jautria žinute (52)

Šeštadienį, spalio 12-ąją, sunkiai serganti aktorė Anastasija Zavorotniuk kartu suvyru Piotru...

Mirotičiaus šou laimėjo „Barcelonai“ trilerį prieš „Valencia“, Kulboka padėjo nugalėti „Baskonia“ (1)

Nikola Mirotičius surengė fenomenalų pasirodymą bei vienas ant savo pečių ištempė...

Metusi mokytojos darbą emigravo į Norvegiją: griauna stereotipus apie fabrikuose žuvį dorojančius tautiečius (164)

Pedagogės Laimutės Skiudulės vardą, be abejo, žino kone kiekviena Stavangerio ( Norvegija )...

Kokią klaidą lengva padaryti ruošiant avietes žiemai – profesionalo komentaras kaip avietes apsaugoti nuo šalnų (3)

Gediminas Cijūnaitis , gediminosodai.lt savininkas, dalinasi patirtimi, kaip elgtis su avietėmis,...

Ant bangos: Rapšys iškovojo dar vieną auksą Berlyne (53)

Įspūdingą formą šį sezoną demonstruojantis Danas Rapšys iškovojo dar vieną aukso medalį...