„Pagrindinės priežastys, dėl ko elektrinasi plaukai yra drėgmės trūkumas, galvos apdangalai iš sintetinio audinio, nenatūralių šerelių šepečiai", - tvirtina R. Uosienė.

Pasak „Eurovaistinės“ konsultantės, kad plaukai mažiau elektrintųsi, reikėtų naudoti natūralių šerelių šepečius arba medines šukas, naudoti drėkinamąsias plaukų kaukes, nešukuoti plaukų iš karto, kai tik įeinama iš šalto oro į šiltą patalpą.

Taip pat veiksminga tarp delnų patrinti šiek tiek plaukų vaško ar aliejuko plaukams ir perbraukti per patį pasišiaušusių plaukų paviršių.

Plaukams gaivinti - naminiai šampūnai

Atgaivinti plaukus reikia ne tik po cheminio sušukavimo, bet ir tada, kai jie elektrinasi. Pirmas problemos sprendimo būdas – nusipirkti medines šukas, kuriomis būtų galima naudotis kaip masažuokliu. Masažiniai šepečiai turėtų būti pagaminti iš natūralių medžiagų.

Atsikratyti plaukų elektrinimosi padės levandų arba rožių aliejus. Keletą lašų aliejaus reikėtų užlašinti ant medinių šukų (sudrėkinti šukų dantukus) ir šukuotis prieš miegą. Tokia priežiūra suteiks plaukams blizgesio. Tačiau šios priemonės - tik simptomų pašalinimas. Dažniausiai plaukų elektrinimosi priežastis slypi drėgmės trūkume.

Šampūnas, skatinantis plaukų augimą

Pagalbos mūsų plaukams reikia ir tada, jeigu jie blogai auga. To priežastis - arba paveldėjimas, arba bloga priežiūra. Šiam šampūnui reikės: 1 valg. šaukšto augalinio glicerino, 1 valg. šaukšto skysto muilo (neutralaus ph). Galima įpilti levandų aliejaus. Levandų aliejaus kiekis priklausys nuo to, ar galvos oda jautri. Jei oda nelabai jautri, galima įpilti 1 valg. šaukštą. Skysčio nebūtina palikti nusistoti, reikia tik suplakti prieš kiekvieną naudojimą. Šampūną reikėtų palaikyti 1-2 min., vėliau kruopščiai nuskalauti.

Šampūnas nuo pleiskanų

Šiam šampūnui paruošti reikės 2 valg. šaukštų rozmarino, 2 valg. šaukštų kokoso dribsnių, 2 valg. šaukštų čiobrelių, 2 valg. šaukštų obuolių acto, 2 valg. šaukštų skysto muilo, 1 puodelio augalinio aliejaus ir 1 puodelio vandens.

Vanduo įpilamas į puodą ir užvirinamas, po to suberiamos žolelės ir kokosų dribsniai. Virinti nereikia, tik palikti pritraukti 20 min. Kai tirpalas atauš, nukošti. Po to sudėti likusius komponentus. Plaukus atgaivina tik pašildytas, ne per karštas šampūnas. Po kiekvieno plovimo galvą reikia išskalauti vėsiu vandeniu.

Purūs plaukai

Didesnės apimties plaukams galima suteikti ne tik taisyklingai juos prižiūrint, bet ir parinkus tinkamą kirpimą. Profesionalai pataria merginoms, turinčioms tankius plaukus, daugiasluoksnį kirpimą, kurio pagrindas - skirtingo ilgio sruogos.

Dar vienas būdas – vidutinis kirpimas lygiu kontūru. Dažymas tonuojant taip pat gali vizualiai suteikti plaukams daugiau apimties.

Tankius plaukus reikia dažniau plauti. Silikonas, keratinai, baltymai – tai sudėtinės dalys, kurios turėtų būti šampūne tankiems plaukams. Tokius plaukus reikia savotiškai džiovinti - galva džiovinant turi būti palenkta į priekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją