Į šiuos klausimus viešos ir atviros diskusijos metu Klaipėdoje susitikę bandė atsakyti jau daugiau nei 10 metų plastinės ir rekonstrukcinės srityje dirbantis plastikos chirurgas Dr. Vytautas Jankūnas ir profesionalus asmeninis treneris Mindaugas Vilkas. Skirtingų sričių atstovai pristatė savo poziciją ir požiūrį, kuriuose jų veiklos taškuose kertasi ir sąveikauja sportas bei plastinė chirurgija. Taip pat atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus. Moterims aktualiausi klausimai buvo apie krūtinę, pilvą ir sėdmenis.

2 metai ir riestas užpakaliukas jūsų

Koreguoti sėdmenis galima tiek plastinės chirurgijos pagalba, įdedant implantus ar formuojant sėdmenis natūraliais žmogaus riebalais, tiek fizinių pratimų pagalba. „Iš plokščio užpakaliuko, suformuoti riestą ir stangrų, stipriai ir sąžiningai dirbant galima vidutiniškai per du metus,“ – sako asmeninis treneris Mindaugas Vilkas.

Kūno formavimas sporto pagalba su profesionalo, asmeninio trenerio priežiūra, nėra nemokama paslauga. Kiek tai kainuoja? M. Vilkas vardijo kainos sudedamąsias: asmeninės trenerio konsultacijos, sporto klubų abonimentas, atitinkamas maisto racionas – visa tai, trenerio skaičiavimais, apytiksliai gali kainuoti 2000 Eur. Plastikos chirurgas Dr. Vytautas Jankūno atliekama iki dvejų valandų trunkanti sėdmenų didinimo implantais operacija kainuoja nuo 2897 Eur.

Krūtų sportu nepadidinsi

Krūtų didinimas implantais vis dar išlieka viena populiariausių plastinių operacijų Lietuvoje. Pasak asmeninio trenerio M. Vilko, sporto pagalba krūtinę galima padaryti tvirtesnę, stangresnę, tačiau ji sportuojant tikrai nepadidės iš dydžio A į C. Plastikos chirurgas Dr. Vytautas Jankūnas antrindamas treneriui, profesionaliu sportu užsiimančias, kultūrizmo ar fitneso varžyboms besiruošiančias moteris, įvardijo kaip vieną iš tikslinių savo klienčių grupių. Sporto pagalba, koreguojant vieną kūno dalį, lygiagrečiai kinta ir kitos, o plastinės chirurgijos pagalba pakoreguojama tik tam tikra norima kūno dalis.

Pilvo riebalai – kantrybės išbandymas

Riebalų perteklius pilvo srityje – labiausiai tiek moteris, tiek vyrus varginanti kūno vieta. Plastikos chirurgas Vytautas Jankūnas pirmiausia pabrėžė, jog riebalų nusiurbimas skirtas ne svorio metimui, o kūno formoms dailinti. „Žmonės, siekiantys atsikratyti antsvorio, turėtų kreiptis į šalia sėdintį kolegą Mindaugą Vilką ir sporto pagalba numesti nereikalingus kilogramus. Riebalų nusiurbimo operacija labiausiai tinka lokalizuotoms riebalų sankaupoms šalinti: juosmens, sėdmenų, šlaunų, pasmakrės, žastų ir kitose srityse“, – kalbėjo plastikos chirurgas.

Taip pat daktaras garsiai paneigė sklandantį mitą, jog nusiurbti riebalai atauga. „Jeigu laikomasi sveikos gyvensenos principų ir fizinio aktyvumo, riebalai tikrai neatauga. Todėl sportas kaip pagalbinė priemonė itin reikalinga pooperaciniu laikotarpiu, siekiant fiziškai sutvirtinti kūną bei išlaikyti rezultatus po atliktos operacijos“, -įvardindamas dar vieną sportą ir plastinę chirurgiją siejantį bendrą sankirtos tašką pasakojo Dr. Vytautas Jankūnas.

Prasidėjusiais naujaisiais metais, plastikos chirurgų pacientų sąrašai pildosi, sporto klubai klientų skaičiumi nesiskundžia, asmeniniams treneriams taip pat darbo nestinga. Kol žmonės norės gražintis – patenkinti bus visi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)