Taigi, Michaelas Grandneris iš Pensilvanijos universiteto rekomenduoja visų pirma iš raciono išbraukti maistą ir gėrimus, kurie trukdo užmigti – ypač tuos, kurių sudėtyje yra kofeino.

Reikėtų vengti ir alkoholio, nes net jei alkoholis ir padeda užmigti, bet miegas išgėrus nebūna labai gilus. Mokslininkas taip pat siūlo vengti nikotino, o prie vakarienės stalo – didelių porcijų ir aštrių patiekalų.

Sunkiau išsirinkti produktus, kurie skatina miegą.

Pavyzdžiui, kalakutienoje yra triptofano, kuris dalyvauja serotonino gamyboje. Tačiau serotoninas ne tik migdo, bet atlieka ir kitas funkcijas smegenyse. O tam, kad gautume pakankamai triptofano, reikia vienu kartu suvalgyti apie pusę kilogramo kalakutienos.

Užtat sureguliuoti miego ritmus padės maistas, kuriame daug melatonino. Jei esate „pelėda“, o turite keltis 7 ryto, vakarienei valgykite, pvz., vyšnias.

Mokslininkai pažymi, kad nedidelės melatonino dozės (1,5-3 mg) veikia geriau, nei didelės. Pienas – kalcio šaltinis, riešutai ir grūdai – magnio, miso sriuboje, žuvyje ir jogurte yra B grupės vitaminų. Visos šios medžiagos taip pat svarbios miego reguliavimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)