Dažymo taisyklės

Jeigu galvos oda sudirgusi, o plaukai labai nualinti, jų dažyti negalima.

Naudojant dažus pirmą kartą, būtina juos išmėginti dažant tik vieną sruogą. Taip patikrinsite spalvą ir tai, ar dažai nekelia alergijos.
Nemaišyti dažų metaliniame inde.

Dažus visų pirma tepti ant šaknų, galų gale – ant plaukų galiukų, nes jie greičiausiai sugeria dažus.

Dažais išteptus plaukus naudinga pašukuoti šukomis, kad jie tolygiai pasiskirstytų.

Geriausia dažyti šiek tiek susiriebalavusius plaukus. Riebalai apsaugos odą ir plaukus nuo žalingo dažų poveikio.

48 val. po dažymo plaukų netrinkti, nemodeliuoti karštomis priemonėmis ir ilgai nebūti saulėje. Taip ilgiau džiaugsitės ryškia spalva.

Prieš dažymą kaktą, smilkinius ir ausis patepti riebiu kremu. Jis neleis dažams įsigerti į odą.

Dažytų plaukų priežiūra

Naudoti dažytiems plaukams skirtą šampūną. Jis saugo spalvą ir stiprina plaukus.

Plaukus trinkti vėsiu vandeniu. Taip ilgiau išsaugosite ryškią spalvą ir plaukų blizgesį.

Rečiau trinkti plaukus. Tai padeda išsaugoti spalvą ir plaukų drėgmę.

Naudoti plaukų balzamą. Rinktis specialiai dažytiems arba sausiems, nualintiems plaukams. Balzamas padės plaukams greičiau atsigauti po dažymo, apsaugos nuo slinkimo ir lūžinėjimo.

Vengti džiovintuvo. Po dažymo plaukai išsausėja, o džiovintuvas juos dar labiau sausina.

Dažniau kirpti plaukų galiukus. Jie greičiausiai nušiūra, ypač jei plaukai dažyti.

Vakarais šukuoti mediniu šepečiu. Prieš miegą plaukus patariama šukuoti 5–10 min. Tai suaktyvins galvos kraujotaką, ir plaukai bus geriau aprūpinti maistinėmis medžiagomis.

Pataria kirpėja Loreta Satkauskienė

Plaukų dažymas nėra toks paprastas procesas, kaip gali atrodyti. Gerai neįvertinus visų aplinkybių, galimas visiškai netikėtas rezultatas – tiek spalvos, tiek kokybės atžvilgiu.

Kaip išsirinkti kokybiškus dažus? Reikėtų atkreipti dėmesį į gamintoją. Patarčiau pirkti tik žinomų įmonių gaminius. Jų kaina didesnė, bet kokybė garantuota. Į tokių plaukų dažų sudėtį įeina įvairių augalinių priedų, atkuriančių drėgmės pusiausvyrą plaukų viduje ir maitinančių juos.

Kita vertus, jeigu į dažų sudėtį įeina tik augaliniai komponentai, spalva greičiau nusiplauna, o žili plaukai apskritai gali nenusidažyti. Itin atidžiai reikia išsirinkti spalvą. Dažant namie geriausia rinktis natūralius ir tamsius atspalvius.

Šviesinant ar dažant žilus plaukus, verčiau šią procedūrą patikėti profesionalams. Be to, plaukai „nemėgsta“, kai spalva keičiama staigiai. Jei norima daug šviesesnės nei esama plaukų spalvos, juos reikėtų šviesinti pamažu, kaskart renkantis vis šviesesnius atspalvius.

Ką reikia žinoti, jei ruošiatės plaukus dažyti patys? Ilgų plaukų dažyti patiems nerekomenduojama, nes tai gana sudėtinga ir reikalauja tam tikrų įgūdžių. Prieš dažymą svarbu atidžiai perskaityti dažų naudojimo instrukciją.

Dažniausiai dažomi sausi ir netrinkti plaukai. Geriausia, jeigu jie būna netrinkti 2–4 dienas. Tada natūralūs odos riebalai padeda dažams geriau įsigerti į plaukus. Patartina plaukus dažyti vieną kartą per mėnesį. Dažus reikia susimaišyti prieš pat dažymą. Juos tepti specialiu šepetėliu. Visų pirma padengti ataugusius plaukus, vietas prie smilkinių, kaktos ir viršugalvio.

Vėliau dažus paskirstyti tolygiai po visus plaukus. Jokiu būdu negalima dažų laikyti ilgiau negu nurodyta ant pakuotės! Po dažymo procedūros plaukų nerekomenduojama trinkti 3–4 paras. Taip ilgiau džiaugsitės sodria plaukų spalva.