Kai norisi žuvies arba jūros produktų
Ką reiškia: trūksta jodo.
Patarimas: jodo atsargas geriau papildyti valgant daugiau žuvies, jūros produktai gali sukelti alerginių reakcijų.
Kai norisi ko nors saldaus
Ką reiškia: papildomų gliukozės kiekių organizmas paprastai “reikalauja”, kai jam gresia nervinis arba protinis išsekimas. Taip pat jei yra laikomasi griežtos dietos.
Patarimas: geriausiai šį “troškulį” numalšins juodasis šokoladas. Tik jokiu būdu ne saldžios bandelės. Optimalus sočiųjų riebalų šaltinis - sviestas. Dietologai jo rekomenduoja suvartoti ne daugiau nei 30 g.
Kai norisi pieno produktų
Ką reiškia: gali būti, kad tai virškinimo trakto ligų požymis. Pienas, varškė - tai produktai, kuriuos mūsų skrandis “priima” vienintelius, jei paaštrėja opa ar gastritas. Taip pat pieno rūgšties ir fosforo ima trūkti, kai išgyvename stresą.
Patarimas: rinkitės neriebius pieno produktus. Beje, piene yra aminorūgščių - triptofano, lizino ir leicino, - kurios normalizuoja miegą.
Kai norisi rūgštaus
Ką reiškia: gali būti gastritas, kai rūgštingumas yra sumažėjęs, peršalimas arba vitamino C trūkumas.
Patarimas: rūgščių produktų nerekomenduojama valgyti “ant tuščio skrandžio” - tai neigiamai veikia skrandžio gleivinę.
Kai norisi sūraus ar aštraus maisto
Ką reiškia: sūraus maisto dažniausiai norisi tuomet, kai aktyvios fizinės veiklos metu spartėja medžiagų apykaita, taip pat suaktyvėjus skydliaukės veiklai. Aštraus maisto norisi, kai skrandis “aptingsta”, t.y maistas virškinamas labai lėtai.
Patarimas: nenumaldomą sūraus troškimą geriau “malšinti” natūraliu didesnės mineralizacijos vandeniu.