„Bright Side“ pasidomėjo, dėl kokių priežasčių, išskyrus orą, atvėsta nosis:

1. Gali būti sutrikusios kraujotakos požymis.

Kai ilgiau pabūname vėsioje patalpoje, kūnas ima taupyti šilumą ir aprūpinti krauju tik gyvybiškai svarbius organus. Pastebime, kad nosis pasidaro šalta – juk šis organas neturi riebalų. Šiuo atveju sušilti padės karšto gėrimo puodelis.

2. Esate apkrauti darbu.

Notingamo universitete atliktas tyrimas parodė, kad kūno temperatūra susijusi su smegenų patiriamu streso kiekiu. Kuo stipriau tiriamieji susitelkdavo į jiems skirtas užduotis, tuo vėsesni darydavosi jų veidai, ypač nosys. Jei bedirbdami pajutote, kad jūsų nosis šalta, padarykite pertrauką.

3. Išgyvenate stiprų emocinį stresą.

Emocinis stresas gali sukelti vadinamąjį Reino sindromą (angl. Raynaud’s phenomenon) – kai galūnėse trumpą laikotarpį stipriai susiaurėja kraujagyslės. Dėl to nosis gali atšalti, net pasidaryti nejautri, tai bus juntama nuo kelių minučių iki kelių valandų. Šis sindromas būdingesnis moterims ir šalto klimato gyventojams.

4. Galimas hormonų disbalansas.

Kai skydliaukė gamina nepakankamai hormonų, gali sulėtėti medžiagų apykaita. Esant lėtai medžiagų apykaitai, organizmas taupo šilumą ir energiją, todėl galūnės (taip pat ir nosis) atvėsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)