Aš 12 metu rūkiau, ir vieną dieną nusprendžiau, kad gana laukti. Nusprendžiau tvirtai, kad kol ne vėlu, reikia tai mesti. Nėra lengva, nes tai viena iš narkomanijai priskirtų ydų. Aš seniai tai esu pripažinęs sau.

Aišku, padėjo labai ir artimi žmonės, ypatingai mano draugė. Jinai iš pradžių neleisdavo po darbo namuose rūkyti, paskui prašydavo mažinti... bet, kai pamatė, kad sunku jai jau su tuo kovoti... Ji ištarė, kaip nori ir daryk, aš jau tau daugiau nepadėsiu...

Tuomet, gavęs tokį spyrį, atsistojau ir pasakiau, viskas nuo šiandien - nei vienos cigaretės, ir paėmęs pakelį su cigaretėmis trenkiau į šiukšlių dėžę... Sunku, bet vis galvoju, kad man tik geriau nuo to ir aš galiu didžiuotis savimi...

Aišku, kad jaučiuosi geriau: ir šoku, pasportuoju... bet manau, kad atsisakymas cigaretės yra daug... labai daug...

P.S. Visiems rūkantiems linkiu sveikatos ir laimės... ir stiprybės atsikratyti to, kas sunkina gyvenimą...

Darius

*****

Tai konkurso „Ką padarei, kad gyventum sveikiau?“ dalyvio rašinys. Dalyvauk konkurse ir TU! Laimėk rinkinį „Arvi kalakutai“ produkcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją