DELFI.lv pateikia naudingų faktų, kuriuos reikia žinoti būnant 20, 30 ir 40 m. apie savo intymią sveikatą.

20 metų

Šiame amžiuje organizmas nustoja augti, moteris tampa lytiškai subrendusi. Genitalijos pasiekia maksimalų dydį, koks būdingas suaugusio žmogaus genitalijoms.

Moterų intymios zonos skiriasi, o išorinės lytinės lūpos dažnai visiškai dengia vidinę zoną. Be to, su amžiumi žmogus mažėja, tad ir lytinių lūpų storis mažės ir mažės, tad neverta dėl to jaudintis.

30 metų

Dėl hormoninių pokyčių organizme intymi vieta gali patamsėti. Dažniausiai po gimdymo ji praranda rožinį atspalvį.
Be to, per nėštumą ir gimdymą gimda išsitempia iki arbūzo dydžio, bet po pusantro mėnesio po gimdymo atgauna buvusį dydį ir formą.

40 metų

Nors kiaušinėlių tokiame amžiuje beveik nelieka, ovuliacija vyksta. Menstruacijų ciklas sutrumpėja, apie 50 m. prasideda menopauzė.

Dažnai dėl antsvorio, mažo fizinio aktyvumo ir reguliaraus lytinio gyvenimo nebuvimo moterys jaučia sunkumą pilvo apačioje, nesusijusį su virškinimo sistema.

Be to, organizmas gali pradėti nebelaikyti šlapimo. Todėl reikia stiprinti makšties sieneles ir intymius raumenis, darant Kėgelio pratimus. Juos reikia daryti reguliariai.

Kad neišsausėtų makštis, reikalingas reguliarus lytinis gyvenimas. Nebijokite naudokite dirbtinių lubrikantų, kad nejaustumėte diskomforto.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)